BESCHERMING TEGEN DE ZON

Elke dag, zelfs in de winter of tijdens bewolkt weer, wordt de huid blootgesteld aan ultraviolette straling van de zon. Uv heeft verschillende negatieve invloeden op de huid. Het is de belangrijkste veroorzaker van tekenen van veroudering: rimpels, ouderdomsvlekken en verslapping. En daarnaast is uv-straling verantwoordelijk voor de meeste gevallen van huidkanker.

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Wat is de SPF van een zonnebrandcrème?

SPF staat voor 'sun protection factor' (zonbeschermingsfactor). De factor geeft aan hoe goed de zonnebrandcrème de huid beschermt tegen UVB-straling, dat verbranding van de huid veroorzaakt. Hoe hoger het nummer, hoe beter de bescherming. Aangeraden wordt om je in de zon elke twee uur in te smeren met minimaal SPF30.


Meer te weten komen

Was dit nuttig?

1 quote-marks

Hoe bescherm ik mijn huid tegen de zon?

Als je je huid blootstelt aan de zon, kun je verbranden en bestaat er op lange termijn een risico op vroegtijdige veroudering en huidkanker. Om veilig te blijven in de zon kun je het beste van 11 tot 15 uur in de schaduw blijven en een hoed, beschermende kleding en een zonnebril dragen.


Meer te weten komen

Was dit nuttig?

1 quote-marks

Wat is de beste zonnebrandcrème voor een gevoelige huid?

Sommige zonnebrandcrèmes kunnen een onplezierig prikkend gevoel geven op een gevoelige huid. Kies voor een zonnebrandcrème met breedspectrum UVA/UVB-bescherming die getest is op de meest gevoelige huid, zoals het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, de experts op het gebied van een gevoelige huid.


Meer te weten komen

Was dit nuttig?

1 quote-marks

Hoe bescherm ik mijn gezicht tegen de zon?

Om voortijdige veroudering of huidkanker te voorkomen is het belangrijk een zonnebrandcrème voor dagelijks gebruik voor het gezicht te gebruiken. Dit is des te belangrijker als je zwanger bent of de pil gebruikt omdat je dan risico loopt op een 'zwangerschapsmasker'.


Meer te weten komen

Was dit nuttig?

1 quote-marks

Hoe bescherm ik mijn huid tegen de zon zonder een zonnebrandcrème?

Dermatologen raden aan om een hoed, een zonnebril en beschermende kleding te dragen, en om de schaduw op te zoeken wanneer de zon op zijn sterkst is. Maar een zonnebrandcrème is de allerbelangrijkste strategie om je te beschermen tegen de zon en mag niet ontbreken in je routine.

Was dit nuttig?

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

JE HOEFT GEEN ZONBESCHERMING TE DRAGEN
WANNEER HET BEWOLKT IS.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Zelfs op een grijze en regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan uv-stralen die geleidelijk aanleiding geven tot het ontstaan van tekenen van huidveroudering. Om je huid volledig te beschermen, draag je het best elke dag een zonnebrandcrème, en niet alleen wanneer het warm en zonnig is.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING.

WAAR WRONG-ANSWER

UVA-stralen verstoren de binnenste bouwstenen van de huid zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd veroorzaakt blootstelling aan de zon een verlies van volheid, veerkracht en elasticiteit evenals rimpels. UVB-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie die leidt tot donkere vlekken en een vale teint. Wereldwijd worden deze veranderingen in de huid ook wel fotoveroudering genoemd.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

HOE EERDER
HUIDKANKER WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

Wie huidkanker op tijd ontdekt, heeft 90% kans dit te overleven. Dat is trouwens waarom een screeningsonderzoek zo belangrijk is. Gebruik SAVE YOUR SKIN om tussen de dermatologische bezoeken door een oogje in het zeil te houden op je moedervlekken en die van je dierbaren. En uiteraard, maak van zonnebrandcrème een onbetwistbare dagelijkse bescherming van deze moedervlekken, en ter voorkoming van huidkanker.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

KINDEREN ZIJN
KWETSBAARDER VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Een goede bescherming tegen de zon is van het grootste belang voor kinderen, vooral als je weet dat 50 - 80% van de UV-gerelateerde schade optreedt vóór de leeftijd van 20 jaar en dat 1 op de 55 mensen die in 2008 geboren zijn op een dag een melanoom zal ontwikkelen. Maar dit risico kan drastisch worden verminderd met de juiste bescherming.
Leer Meer

DE MEESTE 
MELANOMEN ZIJN TE VOORKOMEN

De ernstigste vorm van huidkanker, het melanoom, is een van de meest voorkomende vormen van kanker onder jonge mensen, vooral bij vrouwen onder de 30. Het goede nieuws is dat de meeste gevallen van huidkanker te voorkomen zijn dankzij adequate bescherming tegen de zon in de vorm van kleding, slim omgaan met de zon en de juiste zonnebrandcrème.

De volgende secties bieden een overzicht van de belangrijkste begrippen op het gebied van bescherming tegen de zon: hoe bescherm ik mezelf tegen de zon en waarom is het zo belangrijk, en hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn huid en die van mijn familie goed beschermd is? 

We geven je ook de beste tips om huidkanker te voorkomen en voorlichting over het gebruik van de ABCDE-methode om de moedervlekken van jezelf en je geliefden te controleren. 

Daarnaast vind je er ook specifieke artikelen over bepaalde soorten gevoeligheid voor de zon, zoals zonneallergie, beschadigde huid en pigmentatieproblemen zoals melasma (zwangerschapsmasker).

Als laatste behandelen we ook vragen over bescherming tegen de zon en productveiligheid - hoe veilig is zonnebrandcrème voor jezelf en de omgeving?

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier gegeven informatie is alleen bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.