IK ACCEPTEER
MIJN LICHAAM EN HUID

Jouw kankerbehandeling staat op het punt te beginnen: misschien ervaar je veranderingen in je huid, haar, nagels, en misschien heb je nieuwe vragen over jouw huidverzorging en hygiëne routine. Dit is een belangrijke tijd om goed voor jezelf te zorgen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Er zijn veel proactieve manieren om jouw huid tijdens de behandeling te beschermen en te verzorgen. Er zijn door dermatologen goedgekeurde producten verkrijgbaar voor de verzorging van jouw lichaam, gezicht en hoofdhuid.

« MIJN HUID WAS VERMOEIDER, DROGER EN HAD MEER LAST VAN EEN JEUKERIG GEVOEL »
GETUIGENISSEN VAN PATIËNTEN

"Mijn huid was vermoeider, droger en had meer last van een jeukerig gevoel. Ik had last van roodheid op mijn huid, zowel in mijn gezicht als op mijn lichaam. Ik realiseerde me dat ik anders voor mijn huid moest zorgen en mijn huidverzorgingsroutine moest aanpassen tijdens mijn behandeling."

IK VERZORG
MIJN LICHAAM EN HUID

Omdat je huid tijdens de kankertherapie zal veranderen, is dit het juiste moment om voor jezelf te zorgen, je huid te voeden en meer tijd voor jezelf te nemen. Een dagelijkse huidverzorgingsroutine kan helpen om jouw huid tijdens de behandeling te verbeteren. 

Bij La Roche-Posay hebben we door dermatologen goedgekeurde huidverzorgingsoplossingen ontwikkeld om jouw gevoelige huid te verzachten, te voeden en te beschermen voor, tijdens en na de kankerbehandeling.

STANDPUNT
VAN DE EXPERT

Bijwerkingen op de huid zijn voor sommige patiënten zo ernstig dat dit kan leiden tot het tijdelijk of definitief stopzetten van hun kankerbehandeling. Veel dermocosmetische oplossingen kunnen echter helpen om uw huidcomfort en levenskwaliteit te verbeteren.

Pr. Ivan Krakowski Oncoloog en voorzitter van AFSOS, de Franstalige vereniging voor ondersteunende zorg in de oncologie.

VAN DERMATOLOGEN
EN ONCOLOGEN

Sommige kankerbehandelingen, afhankelijk van het soort kanker, maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder. Hoe de huid reageert, kan variëren op basis van het huidtype, de aard van de behandeling of de duur ervan. Tijdens de behandeling moeten kankerpatiënten weten hoe ze hun gevoelige huid het beste kunnen verzorgen.

Om de effecten van behandelingen op de huid te helpen beheersen, heeft La Roche-Posay werkgroepen samengesteld van dermato-oncologen en oncologen die gespecialiseerd zijn in huidaandoeningen die gepaard gaan met kankertherapie.

In 2012 startte het merk een Europese werkgroep op - de European SKIn Management in Oncology (ESKIMO) - bestaande uit dermatologen en een oncoloog die gespecialiseerd zijn in kankerzorg en de dermatologische problemen die daarmee gepaard gaan. Na bestudering van geactualiseerde wetenschappelijke gegevens heeft de groep op basis van zijn medische expertise aanbevelingen opgesteld over hoe huidbijwerkingen met geschikte dermocosmetische oplossingen kunnen worden beheerd en verzorgd en zo de kwaliteit van leven van patiënten tijdens hun kankerbehandelingen kunnen worden verbeterd.

Diezelfde aanbevelingen werden vervolgens gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften met collegiale toetsing.
Vervolgens werd FRESKIMO (FRench SKIn Management in Oncology) - een Franse werkgroep bestaande uit dermatologen en oncologen - opgericht.

IK VERBIND
MET MIJN INNERLIJKE ZELF

Als onderdeel van ondersteunende zorg kunnen lichaamsbeweging, ontspanning en gesprekstherapieën je helpen weer contact te maken met je innerlijke zelf, en om kracht te vinden terwijl je een kankerbehandeling ondergaat.  

Je zou dynamische ontspanningsoefeningen zoals Sofrologie kunnen proberen, of op maat gemaakte lichamelijke activiteiten zoals Pilates, die beide kunnen bijdragen aan een verbetering van je fysieke en mentale gesteldheid.

Je kunt een beroep doen op artsen en andere gezondheidswerkers, zoals fysiotherapeuten, om je in deze periode te steunen. Kankersteungroepen zijn ook een essentiële omgeving  om ervaringen uit te wisselen met andere kankerpatiënten. Je kunt veel emotionele steun vinden door jouw situatie te bespreken met anderen die het begrijpen.

ONZE TOEWIJDING
AAN JOU

SINDS 1975 IS HET DE MISSIE VAN LA ROCHE-POSAY OM MENSEN DIE LIJDEN AAN EEN GEVOELIGE OF VERZWAKTE HUID TE ONDERSTEUNEN OM HUN DAGELIJKS COMFORT EN LEVENSKWALITEIT TE VERBETEREN.