IK HEB KANKER
IK BEREID ME VOOR OM HET ZO GOED MOGELIJK TE DOORSTAAN

Het krijgen van een kankerdiagnose kan erg moeilijk zijn, en kort daarna kunnen er veel vragen opkomen. Hoe bereid ik me voor op de behandelingen? Hoe vertel ik het mijn naasten? Moet ik naar een psycholoog? Zal ik kunnen blijven werken? Hoe kan ik mijn sociale leven en mijn privé-leven in stand houden? Weet dat je er tijdens deze beproeving niet alleen voor staat: een team van gezondheidsmedewerkers, apothekers en therapeuten staat klaar om je te helpen.

Kanker kan veel veranderingen in jouw dagelijks leven met zich meebrengen. Je relaties, gezinsleven en werk kunnen worden beïnvloed, en natuurlijk zullen er lichamelijke veranderingen zijn. Kankerbehandelingen kunnen invloed hebben op jouw haar, huid en nagels. Sommige mensen die een kankerbehandeling ondergaan, zullen bij radiotherapie of chemotherapie in meer of mindere mate huidreacties ontwikkelen.

IK BEREID MIJN
LICHAAM EN HUID
VOOR

Kankerbehandelingen kunnen veranderingen in je lichaam en huid teweegbrengen. Maar door je huid voor te bereiden op deze ongewenste bijwerkingen kun je je beter voorbereiden op de uitdagingen die je te wachten staan.

Neem de tijd om jezelf voor te lichten over wat er met jouw uiterlijk kan gebeuren. Het is essentieel om te weten dat er verschillende dermatologische en cosmetische opties zijn om uit te kiezen voordat je behandeling begint. Het vinden van de juiste producten om jouw huid te hydrateren en te verzachten is een nuttige eerste stap om de impact van kankerbehandelingen op de huid te verminderen. Een reiniger die de pH van je huid respecteert, de juiste vochtinbrengende crèmes, lotions en zonbescherming kunnen allemaal samenwerken om de beste toolkit voor jou samen te stellen.

IK BEN
DEEL VAN EEN GEMEENSCHAP

Als je hoort dat je kanker hebt, kan dat een hele reeks emoties oproepen. Steungroepen voor kankerpatiënten zijn bedoeld om je te helpen met alle aspecten van jouw kankerdiagnose om te gaan.

Ze bieden je een veilige omgeving om ervaringen uit te wisselen en in contact te komen met anderen die voor vergelijkbare uitdagingen staan. Dit zijn plekken waar je steun, een luisterend oor en begrip zult vinden. Het kan bevrijdend zijn om je bij een ondersteunend netwerk aan te sluiten waar je anderen ontmoet die je kunt vertrouwen om jouw gevoelens rond jouw kankerdiagnose en -behandeling te ontdekken. Als je jezelf kunt uitdrukken tegenover anderen die jouw situatie begrijpen en zich ermee kunnen identificeren, zal dat jouw gevoel van eigenwaarde vergroten, vooral als je lichaam of huid tijdens de behandeling is veranderd.

Ontdek hoe aansluiting bij een steungroep voor kanker voordelen kan hebben voor het succes van de behandeling en het herstel.

ONZE TOEWIJDING
AAN JOU

SINDS 1975 IS HET DE MISSIE VAN LA ROCHE-POSAY OM MENSEN DIE LIJDEN AAN EEN GEVOELIGE OF VERZWAKTE HUID TE ONDERSTEUNEN OM HUN DAGELIJKS COMFORT EN LEVENSKWALITEIT TE VERBETEREN.