IK BESCHERM
MEZELF TEGEN BIJWERKINGEN

Jouw arts heeft nu vast al met je besproken welke behandeling je tegen kanker kunt krijgen. Afhankelijk van de kankerbehandeling die je krijgt (bijvoorbeeld radiotherapie, immunotherapie, chemotherapie, of hormoontherapie), kan jouw lichaam verschillende veranderingen ondergaan. Wanneer bepaalde therapieën kankercellen doden, kunnen ze ook gezonde cellen aantasten, waardoor jouw huid, nagels en haar beschadigd kunnen raken.

La Roche-Posay is zich bewust van de impact van een kankerbehandeling op jouw huid, en heeft een assortiment van geschikte producten om jouw huid te voeden en jouw comfort te verbeteren terwijl je een kankertherapie ondergaat.

Hier vind je een aantal van de meest voorkomende manieren waarop jouw huid door kankerbehandelingen kan worden beïnvloed, en hoe je jouw huid kunt beschermen en verzorgen.

De volgende bijwerkingen zullen niet bij alle patiënten optreden tijdens een kankerbehandeling.

HAND EN VOET
SYNDROOM

Dit syndroom kan zich in twee vormen voordoen. Soms komt er roodheid en pijnlijke zwelling voor, met eventueel zelfs blaren. Het kan ook leiden tot een verdikking van de huid, die dan geel lijkt te worden en gaat vervellen met pijn op drukpunten.

Als je last hebt van het hand- en voetsyndroom, kunnen zachte reinigingsproducten die de natuurlijke pH-waarde van de huid respecteren, gebruikt worden om de rode en oncomfortabel aanvoelende huid te verzorgen. Zoals een syndet reiniger of een wasgel die geschikt is voor een zeer gevoelige huid. Neem de tijd om jouw voeten regelmatig te wassen. Was je voeten 's morgens en 's avonds en dep ze voorzichtig droog. Gebruik een vochtinbrengende balsem op de droge en oncomfortabel aanvoelende plekken en probeer een verzachtend verzorgingsproduct voor een geïrriteerd aanvoelende en verzwakte huid.

Vermijd activiteiten die wrijving kunnen veroorzaken of herhaaldelijk druk uitoefenen op de huid, sta niet gedurende lange perioden en maak geen lange wandelingen. Draag comfortabele schoenen, open schoenen zonder hoge hakken met zolen die schokken opvangen, en katoenen of zijden sokken. Verzorg jouw handen en voeten met ijspacks of koude pads, zoals een vochtige handdoek, gedurende 15 tot 20 minuten.

XEROSIS
PRURITUS

Radiotherapie, chemotherapie, doelgerichte en hormonale therapie kunnen allemaal xerose veroorzaken, een droge huid met wijdverspreide vervelling, vaak met jeuk. Jouw huid kan erg trekkerig en oncomfortabel worden. Hoewel een droge en jeukende huid twee van de meest voorkomende huidklachten zijn, kan de aandoening variëren van een lichte irritatie tot meer ernstige gevallen.

Probeer katoenen kleding te dragen om irritatie op jouw huid zoveel mogelijk te beperken. Kies zoveel mogelijk voor milde reinigingsproducten en wasmiddelen, en probeer schurende stoffen te vermijden. Probeer je niet te warm aan te kleden, want warmte en zweet veroorzaken pruritus.

BESCHERM JOUW HUID
TIJDENS KANKERBEHANDELINGEN

ONZE TOEWIJDING
AAN JOU

SINDS 1975 IS HET DE MISSIE VAN LA ROCHE-POSAY OM MENSEN DIE LIJDEN AAN EEN GEVOELIGE OF VERZWAKTE HUID TE ONDERSTEUNEN OM HUN DAGELIJKS COMFORT EN LEVENSKWALITEIT TE VERBETEREN