Hoe kies je de juiste zonnebrandcreme?

De juiste zonnecrème kiezen kan echt een dilemma zijn. Wat moet je weten om de beste zonbescherming te kiezen?

De juiste zonnecrème kiezen kan echt een dilemma zijn. Met al die verschillende benamingen en afkortingen (SPF, PPD) is het niet altijd makkelijk om te vinden wat je nodig hebt: wat moet je weten om de beste bescherming te kiezen?

Zeg verbranding vaarwel

Om je huid te beschermen tegen verbranding moet je de juiste SPF (Sun Protection Factor) kiezen. Die staat op alle zonneproducten vermeld en er zijn vier beschermingsniveaus: laag (factor 6 tot 10), gemiddeld (15 tot 25), hoog (30 tot 50) en zeer hoog (50+).

Afhankelijk van je fototype zal je huid sneller of trager op de zon reageren.

Sommige huidtypes bruinen vanzelf, terwijl andere teerder zijn of constant een hoge beschermingsfactor nodig blijven hebben. Met een hoge beschermingsfactor is je huid beter beschermd. Na twee uur moet je het product echter royaal opnieuw aanbrengen.

Goed om weten: wat is mijn fototype?

Het fototype geeft aan hoe de huid van een persoon op de zon reageert. Er zijn zes fototypes:

  • Fototype I: witte huid (roodharigen), verbrandt altijd, bruint nooit, veel sproeten.
  • Fototype II: lichte huid, verbrandt altijd, wordt soms heel lichtjes bruin, veel sproeten.
  • Fototype III: lichte tot donkere huid, verbrandt soms, bruint altijd (medium bruin), wat sproeten.
  • Fototype IV: donkere huid, verbrandt nooit, bruint altijd (donkerbruin), geen sproeten.
  • Fototype V: bruine huid, verbrandt nooit, bruint altijd (heel donker bruin), geen sproeten.
  • Fototype VI: zwarte huid, verbrandt nooit, geen sproeten.

Stop vroegtijdige veroudering

Net zoals bij UVB-straling zijn er ook verschillende niveaus van bescherming tegen UVA-straling, onder de noemer PPD (Persistent Pigment Darkening). Een zonneproduct met een hoge PPD beschermt beter tegen schade door UVA-straling, die verantwoordelijk is voor zonneallergieën, vroegtijdige huidveroudering, de ontwikkeling van pigmentvlekken en soms gewoon puistjes, en die ook kunnen leiden tot een verhoogd gevaar voor huidkanker. Een zonneproduct met een goede verhouding SPF/PPD biedt de beste bescherming tegen UV-straling (of met andere woorden een breedspectrum-bescherming). Het Anthelios-gamma biedt doeltreffende UVA- en UVB-bescherming dank zij een SPF/PPD-verhouding die strenger is dan wat door de Europese Commissie wordt aanbevolen. Anthelios is verkrijgbaar in SPF 30 (hoge bescherming) en SPF 50+ (zeer hoge bescherming).

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING.

WAAR TRUE-ANSWER

UVA-stralen verstoren de binnenste bouwstenen van de huid ’zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd, veroorzaakt blootstelling aan de zon een verlies van volheid, veerkracht en elasticiteit evenals rimpels. UVB-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie die leidt tot donkere vlekken en een vale teint. Wereldwijd worden deze veranderingen in de huid ook wel fotoveroudering genoemd.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

JE HOEFT GEEN ZONBESCHERMING TE DRAGEN
WANNEER HET BEWOLKT IS.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Zelfs op een grijze en regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen die geleidelijk de aanleiding geven tot het ontstaan van tekenen van huidveroudering. Om je huid volledig te beschermen, draag je het best elke dag een zonnebrandcrème, en niet alleen wanneer het warm en zonnig is.’
Leer Meer
True-or-false-visual-2

HOE EERDER
HUIDKANKER WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

Wie huidkanker op tijd ontdekt, heeft 90% kans dit te overleven. Dat is trouwens waarom een screeningsonderzoek zo belangrijk is. Gebruik SAVE YOUR SKIN Save your Skin om tussen de dermatologische bezoeken door een oogje in het zeil te houden op je moedervlekken en die van je dierbaren. En uiteraard, maak van zonnebrandcrème een onbetwistbare dagelijkse bescherming van deze moedervlekken, en ter voorkoming van huidkanker.
Leer Meer

WE HEBBEN HIER OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ANTHELIOS speelt een belangrijke rol op het gebied van zonnebrandproducten. De zeer hoge en breedspectrum bescherming is het resultaat van meer dan 25 jaar geavanceerd klinisch onderzoek naar zonnebrandmiddelen en de huid die gevoelig reageert op de zon.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER BESCHERMING TEGEN DE ZON

placeholder DE GOUDEN REGELS
VOOR BESCHERMING TEGEN DE ZON
MEER LEZEN
placeholder ALLES WAT JE DIENT
TE WETEN OVER UVA- EN UVB-BESCHERMING
MEER LEZEN