Huid- en haarverzorging: haar en hoofdhuid
VERZORGEN VAN JE HAAR
EN HOOFDHUID

duration time 2 min lezen

•Als je’ last hebt van haaruitval, was je haar dan de dag voor de behandeling met een zeer milde shampoo en vermijd de volgende 3 tot 5 dagen het gebruik van shampoo. Dep je haar zachtjes droog met een handdoek. Vermijd alles wat je hoofdhuid en je haar kan beschadigen: haardrogers, stijl- of krultangen, warmterollers, permanent, haarverf, vlechten en strakke knotten.
• Zet ongeveer een kwartier voordat de chemotherapie begint een koude kap op nat haar, zodat giftige stoffen minder in de haarcellen trekken, wat haaruitval kan helpen verminderen. De kap moet worden vervangen zodra deze zacht wordt, en moet ongeveer een half uur na afloop van de behandeling worden verwijderd.
• Vraag het medische team om advies.

Carine’s tip

Slaap met een netje over je haar of op een satijnen katoenen kussensloop.

JE HOOFDHUID VERZORGEN

Als je haar is uitgevallen, kun je last hebben van jeuk of het gevoel krijgen dat je haar “pijn doet”. Verzorg je hoofdhuid met aangepaste huidverzorgingsproducten: masseer je hoofdhuid dagelijks of vraag iemand om je hoofdhuid te masseren met een voedende shampoo tegen jeuk, zoals La Roche-Posay’s Kerium Extra Milde Shampoo. Je kunt het product laten intrekken door een warme handdoek om je hoofd te wikkelen.

Carine’s tip

Kies voor haarproducten die 'Polysorbaat 21' bevatten om je hoofdhuid te kalmeren en de zachtheid en glans van je haar te herstellen.

KIES JE
“ HOOFDBEDEKKING”

Een synthetische of natuurlijke pruik, hoed, muts of hoofddoekje... Je hebt de keuze uit verschillende opties. Vraag een vriend(in) of familielid om advies.
Speciaalzaken en grote merken bieden persoonlijke afspraken aan, zodat je ongehinderd en discreet een keuze kunt maken. Sommige komen zelfs bij jou thuis of in het ziekenhuis langs. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, kun je besluiten om je haar korter te knippen als je dat wilt, om te wennen aan je nieuwe uiterlijk.
En vergeet niet dat dit slechts tijdelijk is.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

BEHANDELINGEN TEGEN KANKER VEROORZAKEN GEEN
SCHADE AAN JE NAGELS.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Jouw nagels kunnen er na chemotherapie en doelgerichte therapie anders uitzien: ze zijn kwetsbaarder en kunnen droog en broos worden, verkleuren of er kunnen vlekjes aan het oppervlak ontstaan. Dit effect kan worden versterkt door dagelijkse chemische of fysieke agressieve invloeden.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

HANDEN EN VOETEN KUNNEN
SNELLER DROOG WORDEN TIJDENS EEN BEHANDELING TEGEN KANKER.

WAAR TRUE-ANSWER

Jouw handen, voeten en lippen verdienen speciale aandacht en zorg. Ze bevatten immers minder talgklieren die beschermende olie produceren. Dit betekent dat ze sneller gaan uitdrogen, vooral bij meervoudige externe agressie of een zware kankerbehandeling. De huid kan verdikken, barsten en pijnlijk aanvoelen. Voed en bescherm de handen, voeten en lippen met een crème zoals Cicaplast Balsem B5.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

ZON IS GOED VOOR JE ALS JE
EEN BEHANDELING TEGEN KANKER ONDERGAAT.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Sommige kankerbehandelingen zorgen ervoor dat de huid gevoeliger is voor zonlicht. Door je bloot te stellen aan ultraviolette (UV) straling, loop je risico op zeer hevige zonnebrand. Er wordt over het algemeen geadviseerd om blootstelling aan de zon te vermijden. Als je bestraald wordt, moet je nog voorzichtiger zijn, omdat er chronische radiodermatitis kan ontstaan, in sommige gevallen zelfs enkele jaren na de behandeling.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

THERMAAL WATER VAN LA ROCHE-POSAY
HEEFT MAGISCHE KRACHTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Nou ja, een soort van. Het Thermale water van La Roche-Posay is bekend vanwege zijn ontstekingsremmende, herstellende en kalmerende eigenschappen.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

HAARUITVAL IS EIGENLIJK EEN TEKEN DAT EEN
BEHANDELING TEGEN KANKER WERKT.

WAAR TRUE-ANSWER

Haaruitval is een van de meest gevreesde bijwerkingen. Het is echter ook een teken dat een behandeling werkt: bij chemotherapie wordt een toxisch product in het bloed gebracht om cellen die zich snel vermenigvuldigen, zoals kankercellen, te vernietigen, maar hierdoor worden ook sommige gezonde cellen zoals die van haarfollikels getroffen. Daarom worden haar en lichaamsbeharing vaak het eerst aangetast.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

In 1869 werd het thermale centrum van La Roche-Posay voor het eerst erkend als zijnde van openbaar nut. Het is het een kuuroord dat zich uitsluitend bezighoudt met de behandeling van huidaandoeningen.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST OP
ZEER GEVOELIGE HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER MOMENTEN IN HET LEVEN