BESCHERMING TEGEN DE ZON
VOOR BABY'S EN KINDEREN

De huid van kinderen is dunner en hun pigmentatiesysteem (de mogelijkheid tot bruin worden) is nog in ontwikkeling. Dit betekent dat het nog niet beschikt over de natuurlijke verdedigingsmiddelen die volwassen huid engiszins beschermen tegen schadelijke uv-stralen. 

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Welke zonnebrandcrème moet ik gebruiken voor een baby?

Stel baby's en kinderen jonger dan 3 jaar niet bloot aan direct zonlicht. Bescherm ze ook in de schaduw met een zonnebrandcrème met breedspectrum UVA/UVB-bescherming en beschermende kleding en hoofdbedekking. Het ANTHELIOS Dermo-Pediatrics-assortiment is onder pediatrisch toezicht getest en veilig bevonden voor de kwetsbare huid van baby’s.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Hoe bescherm ik mijn huid tegen de zon?

Als je je huid blootstelt aan de zon, kun je verbranden en bestaat er op lange termijn een risico op vroegtijdige veroudering en huidkanker. Om veilig te blijven in de zon kun je het beste van 11 tot 15 uur in de schaduw blijven en een hoed, beschermende kleding en een zonnebril dragen.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Wat is de beste zonnebrandcrème voor een gevoelige huid?

Sommige zonnebrandcrèmes kunnen een onplezierig prikkend gevoel geven op een gevoelige huid. Kies voor een zonnebrandcrème met breedspectrum UVA/UVB-bescherming die getest is op de meest gevoelige huid, zoals het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, de experts op het gebied van een gevoelige huid.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Beschermt een zelfbruinende spray ook tegen de zon?

Absoluut niet! Een zelfbruinende spray reageert met dode cellen op de huid om de huid een kleur te geven. Dit heeft totaal geen invloed op de bescherming tegen de zon van de huid. Een zelfbruinende spray is veel veiliger dan normaal bruinen, maar je dient na toepassing van een dergelijke spray je huid te beschermen met een zonnebrandcrème met breedspectrum UVA/UVB-bescherming.

1 quote-marks

Wat is de SPF van een zonnebrandcrème?

SPF staat voor 'sun protection factor' (zonbeschermingsfactor). De factor geeft aan hoe goed de zonnebrandcrème de huid beschermt tegen UVB-straling, dat verbranding van de huid veroorzaakt. Hoe hoger het nummer, hoe beter de bescherming. Aangeraden wordt om je in de zon elke twee uur in te smeren met minimaal SPF30.


Meer te weten komen

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

KINDEREN ZIJN
KWETSBAARDER VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Veiligheid in de zon is van essentieel belang voor kinderen. Dit snap je vooral als je weet dat 50-80% van de uv-gerelateerde schade ontstaat vóór de leeftijd van 20 jaar en dat 1 op de 55 mensen die in 2008 geboren zijn, op een dag een melanoom krijgen. Maar dit risico kan drastisch worden verminderd met de juiste bescherming.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

DE ZON IS GOED
VOOR JE KIND.

ONWAAR WRONG-ANSWER

De huid van kinderen is bijzonder kwetsbaar voor de schadelijke effecten van de zon. Daarom zijn kinderartsen en dermatologen het erover eens dat baby's en peuters onder de 3 jaar geen enkele directe blootstelling aan de zon mogen hebben. Zorg er na deze leeftijd voor dat je een goedwerkende UVA/UVB-zonnebrandcrème met hoge bescherming zoals Anthelios gebruikt.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

DONKERE KLEREN ZIJN
BETER GESCHIKT VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Donkere en intense kleuren zoals zwart, marineblauw, rood of smaragdgroen bieden inderdaad meer uv-bescherming dan wit en pastel. Zorg er dus voor dat je ook donkere kledingstukken meeneemt bij het inpakken voor je volgende vakantie!
Leer Meer

BABY'S MOGEN 
NIET DIRECT AAN DE ZON WORDEN BLOOTGESTELD

Dermatologen raden aan kinderen jonger dan drie jaar nooit bloot te stellen aan direct zonlicht en ze altijd te beschermen met zonnebrandcrème/kleding, zelfs wanneer ze in de schaduw zitten. Oudere kinderen moeten slim gedrag in de zon aanleren, zoals regelmatig een breedspectrum zonnebrandcrème aanbrengen, beschermende kleding dragen en blootstelling vermijden wanneer de zon op zijn hoogst staat (10-16 uur).

KINDEREN LEREN
VEILIG TE SPELEN IN DE ZON

In het onderstaande artikel vind je veel tips om je kinderen slim gedrag in de zon aan te leren, zodat ze veilig van de zon kunnen genieten.

VAN HET AANBRENGEN VAN ZONNEBRANDCRÈME
EEN SPELLETJE MAKEN

Lopen je kinderen weg als je probeert zonnebrandcrème aan te brengen? In onze korte video laten we je zien hoe je van het aanbrengen van zonnebrandcrème een spelletje kunt maken en hoe je kinderen met Anthelios superhelden in de zon worden.

did you know

Wist u
dat?

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

BESTE
LEZERS

De hier gegeven informatie is alleen als bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.