IK OMARM VERANDERINGEN
AAN MIJN HAAR

Aangezien jouw kankerbehandeling kankercellen doodt, kan het helaas ook de groei van jouw haar veranderen of ertoe leiden dat het helemaal uitvalt. Dit kan gebeuren met het haar op jouw hoofd, of op andere delen van jouw lichaam, zoals je wenkbrauwen en wimpers.

Het is belangrijk dat je jezelf mentaal voorbereidt op de veranderingen die je te wachten staan. Maar er zijn ook praktische dingen die je kunt proberen om om te gaan met jouw haarverlies. Als je besluit dat je misschien een pruik wilt proberen, ga dan naar een specialist om eraan te wennen voordat jouw haar uitvalt. Je kunt het kouder hebben, zelfs thuis, als je minder haar hebt. Investeer daarom in een nieuwe muts, bandana of sjaal om de tijd tussen jouw haarverlies en de nieuwe aangroei te overbruggen.

De verzorging van jouw hoofdhuid wordt belangrijker, en La Roche-Posay heeft producten om te verzachten en te beschermen. Zie hieronder enkele manieren waarop jouw haar kan veranderen, en hoe je de impact van deze veranderingen kunt minimaliseren voor jouw comfort.

HAARUITVAL

Alopecia wordt veroorzaakt door behandelingen die specifiek gericht zijn tegen snel vermenigvuldigende cellen. Aangezien dit niet alleen een kenmerk is van kankercellen, maar ook van haarwortels, kan dit resulteren in een plotseling of geleidelijk verlies van haar. Jouw haar zou na de behandeling moeten teruggroeien, zodra het lichaam alle sporen van het geneesmiddel heeft geëlimineerd.

Haaruitval is voor iedereen verschillend. Bij bestraling verlies je alleen haar op de plaatsen waar de behandeling gericht is. Hoeveel haar je kunt verliezen, hangt af van de dosis en de bestralingsmethode die je krijgt. Het haar groeit meestal binnen enkele maanden weer aan, maar het kan dunner zijn of een andere textuur hebben.

LEVENSVERANDERENDE OPLOSSINGEN
OM JE TE HELPEN JOUW HAAR EN HOOFDHUID TE BESCHERMEN

ONZE TOEWIJDING
AAN JOU

SINDS 1975 IS HET DE MISSIE VAN LA ROCHE-POSAY OM MENSEN DIE LIJDEN AAN EEN GEVOELIGE OF VERZWAKTE HUID TE ONDERSTEUNEN OM HUN DAGELIJKS COMFORT EN LEVENSKWALITEIT TE VERBETEREN.