DE FEITEN OVER
VOEDING DIE ONZUIVERHEDEN VEROORZAAKT

Article Read Duration 3 min lezen

Acne wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen. Chocolade, chips en bier zijn misschien niet goed voor je gezondheid, ze zijn niet de oorzaak van acne. Anderzijds spelen zuivelproducten en voedingswaren met een hoge glycemische index (zoals suiker en wit meel) wel een rol bij acne-uitbraken. Het is tijd om alle waar- en onwaarheden over voeding en acne te vertellen…

KAN ZUIVEL
ACNE VEROORZAKEN?

Ja, er is bewijs dat melk en kaas uitbraken kunnen veroorzaken

In verschillende onderzoeken worden verschillende resultaten gemeld, maar er is enig bewijs dat een verhoogde zuivelinname acne kan veroorzaken. Artsen weten niet waarom, maar ze vermoeden dat hormonen in zuivelproducten de schuldige zijn. Probeer minder melk, kaas, yoghurt en room te nemen (zonder te overdrijven) en kijk wat voor effect dat op je huid heeft. Bedenk ook dat weiproteïneshakes een soort supergeconcentreerde melk zijn! Blijf daarbij uit de buurt als je last hebt van uitbraken.

VEROORZAAKT CHOCOLADE
ACNE?

Nee, er is weinig bewijs dat chocolade acne veroorzaakt

Maar iedereen is anders. Dus als je merkt dat chocolade bij jou acne veroorzaakt, dan kun je het beter vermijden. Er is echter geen hard bewijs voor een verband tussen chocolade en acne. Bovendien zit chocolade vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!

KUNNEN SNOEPJES EN KOEKJES
EEN UITBRAAK VEROORZAKEN?

Ja, suiker kan acne erger maken

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuiker ineens sterk stijgt). We weten dat het gemakkelijker gezegd is dan gedaan, maar om je huid gezond te houden moet je je ver houden van zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel. In plaats daarvan doe je er veel beter aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volle granen en peulvruchten. Je huid zal je er dankbaar voor zijn.

KAN IK DOOR WATER TE DRINKEN
MIJN ACNE WEGSPOELEN?

Nee, maar water drinken is wel goed voor je gezondheid in het algemeen

Een goede hydratatie is goed voor de gezondheid in het algemeen en je huid is daar geen uitzondering op, maar door extra veel te drinken gaat het je niet lukken je poriën schoon te krijgen of je pukkels weg te spoelen. Was het maar zo simpel!

ZIJN VISOLIËN GOED
VOOR MIJN HUID?

Ja, visolie kan helpen acne op afstand te houden

Vettige vis is rijk aan omega-3 vetzuren die helpen ontstekingen te bestrijden in alle systemen van het lichaam, waaronder ons grootste orgaan, de huid. Probeer een paar keer per week een portie zalm of tonijn te nemen om acne ver weg te houden. Als je niet van vis houdt, zijn walnoten ook een uitstekende bron van omega-3.

KUNNEN VITAMINE- EN MINERAALSUPPLEMENTEN
ACNE GENEZEN?

Nee, er zijn geen voedingssupplementen om acne te bestrijden

De hoofdoorzaken van acne zijn vooral hormonaal en houden geen verband met vitamine- of mineraalgebreken. Een evenwichtig dieet met veel fruit en groenten voorziet de huid echter wel van de essentiële voedingsstoffen die de huid nodig heeft om puistjes te genezen. Een 'regenboog op je bord' is een goede vuistregel omdat gekleurd fruit en groenten vol zitten met natuurlijke antioxidanten waarmee de huid ontstekingen onder controle kan houden.

VEROORZAAKT VETTIGE VOEDING
ACNE?

Nee, maar doe het voor een goede gezondheid rustig aan met pizza en chips

Je hoort vaak zeggen dat vet op je bord leidt tot meer vet in je poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan verzadigd vet, micro-ontstekingen kan veroorzaken in alle organen van het lichaam, waaronder de huid. Kortom, van broodjes kroket zul je geen acne krijgen, maar matiging is altijd de beste oplossing voor je gezondheid.

KAN ALCOHOL
ACNE VEROORZAKEN?

Nee, maar teveel drinken is niet goed voor je huid

Er is geen overtuigend bewijs voor een verband tussen alcohol en acne. Wel is bekend dat alcohol roodheid in je gezicht erger maakt omdat de bloedvaten in je huid uitzetten. Alcohol droogt ook uit, drink daarom altijd matig.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

VETTIGE VOEDING
MAAKT JE HUID VETTIG.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Je hoort vaak dat vet op je bord leidt tot meer vet in je poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan onverzadigd vet, micro-ontstekingen kan veroorzaken in alle organen van het lichaam, waaronder de huid.  Kortom, van broodjes kroket zul je geen acne krijgen, maar matiging is altijd de beste oplossing voor je gezondheid.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

CHOCOLADE IS SLECHT
VOOR HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Er is geen betrouwbaar bewijs dat chocolade een effect heeft op acne. Iedereen is echter anders, zodat het kan zijn dat chocolade bij sommige mensen acne veroorzaakt. Pure chocolade zit overigens vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!
Leer Meer
True-or-false-visual-2

EEN PUISTJE UITKNIJPEN HEEFT
GEEN NUT.

WAAR TRUE-ANSWER

Ook al lijkt het een snelle oplossing, het uitknijpen van een puistje maakt het voor je acne-gevoelige huid alleen maar erger. Dat is omdat je dan het geïnfecteerde haarzakje kunt beschadigen waardoor de ontsteking erger wordt. Met je vingernagels kun je zelfs een nieuwe infectie veroorzaken. Puistjes uitknijpen doet alleen maar pijn en kun je beter vermijden!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

SUIKER KAN
ACNE ERGER MAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuiker ineens sterk stijgt)  We weten dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar om je huid gezond te houden moet je je ver houden van zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel. In plaats daarvan doe je er veel beter aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volle granen en peulvruchten.
Leer Meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST OP
ZEER GEVOELIGE HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

ALLE ARTIKELEN
BEKIJKENOVER HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE

placeholder EEN GOEDE PEELING TOEPASSEN OP
HUID GEVOELIG VOOR ACNE
probeer het nu
placeholder WAT TE DOEN TEGEN
ACNE
probeer het nu