PIGMENTATIE DOOR DE ZON
(ZWANGERSCHAP, MELASMA)

In de voorgaande hoofdstukken hebben we gekeken naar het verband tussen blootstelling aan de zon, tekenen van veroudering en het risico op huidkanker. In dit hoofdstuk gaan we vooral in op onregelmatige pigmentatie door blootstelling aan uv. 

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe bescherm ik mijn huid tegen de zon?

Als je je huid blootstelt aan de zon, kun je verbranden en bestaat er op lange termijn een risico op vroegtijdige veroudering en huidkanker. Om veilig te blijven in de zon kun je het beste van 11 tot 15 uur in de schaduw blijven en een hoed, beschermende kleding en een zonnebril dragen.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Wat is de beste zonnebrandcrème voor een gevoelige huid?

Sommige zonnebrandcrèmes kunnen een onplezierig prikkend gevoel geven op een gevoelige huid. Kies voor een zonnebrandcrème met breedspectrum UVA/UVB-bescherming die getest is op de meest gevoelige huid, zoals het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, de experts op het gebied van een gevoelige huid.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Hoe bescherm ik mijn huid tegen de zon zonder een zonnebrandcrème?

Dermatologen raden aan om een hoed, een zonnebril en beschermende kleding te dragen, en om de schaduw op te zoeken wanneer de zon op zijn sterkst is. Maar een zonnebrandcrème is de allerbelangrijkste strategie om je te beschermen tegen de zon en mag niet ontbreken in je routine.

1 quote-marks

Hoe word ik bruin zonder mijn huid te beschadigen?

De huid wordt bruin wanneer bepaalde cellen reageren op uv-beschadiging door een pigment te produceren dat melanine heet. Melanine beschermt huidcellen door uv-straling te absorberen. Het is kortom niet mogelijk te bruinen zonder eerst de huid bloot te stellen aan schadelijke uv-straling die kan leiden tot verbranding, voortijdige veroudering en huidkanker.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Hoe bescherm ik mijn gezicht tegen de zon?

Om voortijdige veroudering of huidkanker te voorkomen is het belangrijk een zonnebrandcrème voor dagelijks gebruik voor het gezicht te gebruiken. Dit is des te belangrijker als je zwanger bent of de pil gebruikt omdat je dan risico loopt op een 'zwangerschapsmasker'.


Meer te weten komen

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING.

WAAR TRUE-ANSWER

UVA-stralen verstoren de binnenste bouwstenen van de huid zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd veroorzaakt blootstelling aan de zon een verlies van volheid veerkracht en elasticiteit evenals rimpels. UVB-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie die leidt tot donkere vlekken en een vale teint. Wereldwijd worden deze veranderingen in de huid ook wel fotoveroudering genoemd.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

HOE EERDER
HUIDKANKER WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

Wie huidkanker op tijd ontdekt heeft 90% kans dit te overleven. Dat is trouwens waarom een screeningsonderzoek zo belangrijk is. Gebruik SAVE YOUR SKIN om tussen de dermatologische bezoeken door een oogje in het zeil te houden op je moedervlekken en die van je dierbaren. En uiteraard maak van zonnebrandcrème een onbetwistbare dagelijkse bescherming van deze moedervlekken en ter voorkoming van huidkanker.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

JE HOEFT GEEN ZONBESCHERMING TE DRAGEN
WANNEER HET BEWOLKT IS.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Zelfs op een grijze en regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan uv-stralen die geleidelijk de aanleiding geven tot het ontstaan van tekenen van huidveroudering. Om je huid volledig te beschermen, draag je het best elke dag een zonnebrandcrème, en niet alleen wanneer het warm en zonnig is.’ 
Leer Meer

PIGMENTATIE
TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

De hormonale veranderingen die tijdens de zwangerschap optreden, kunnen inhouden dat je risico loopt op een aandoening aangeduid als melasma of 'zwangerschapsmasker'. Om donkere plekken en bruine vlekken tijdens de zwangerschap te helpen voorkomen op het voorhoofd, de wangen en de bovenlip, raden we aan tijdens alledrie de trimesters SPF50 zonnebrandcrème te gebruiken.

In het speciale artikel hierna leer je welke producten je tijdens de zwangerschap kunt gebruiken en welke veranderingen in lifestyle je kunnen helpen een zwangerschapsmasker te voorkomen.

VEROUDERING VAN DE HUID
EN PIGMENTATIE

Hierna vind je een artikel over pigmentatieproblemen die te maken hebben met veroudering (onregelmatige melanineverdeling, ouderdomsvlekken...), waarom zonnebrandcrème echt het beste anti-agingproduct is en hoe het gevaarlijke duo luchtvervuiling + uv allerlei pigmentproblemen voor je huid kan veroorzaken.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Één vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

BESTE
LEZERS

De hier gegeven informatie is alleen als bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.