BESCHERMING TEGEN DE ZON
& PRODUCTVEILIGHEID

Als je dit leest, wil je je huid waarschijnlijk beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Of je wilt graag weten in welke mate producten voor bescherming tegen de zon veilig zijn voor je gezin en het milieu.

JOUW VRAGENONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe bescherm ik mijn gezicht tegen de zon?

Om voortijdige veroudering of huidkanker te voorkomen is het belangrijk een zonnebrandcrème voor dagelijks gebruik voor het gezicht te gebruiken. Dit is des te belangrijker als je zwanger bent of de pil gebruikt omdat je dan risico loopt op een 'zwangerschapsmasker'.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Hoe bescherm ik mijn huid tegen de zon zonder een zonnebrandcrème?

Dermatologen raden aan om een hoed, een zonnebril en beschermende kleding te dragen, en om de schaduw op te zoeken wanneer de zon op zijn sterkst is. Maar een zonnebrandcrème is de allerbelangrijkste strategie om je te beschermen tegen de zon en mag niet ontbreken in je routine.

1 quote-marks

Welke zonnebrandcrème is veilig voor de koraalriffen?

De twee belangrijkste filters in het ANTHELIOS-assortiment van La Roche-Posay, Mexoryl en and Mexoryl XL, zijn beide uitgebreid getest met betrekking tot de invloed die ze hebben op het zeemilieu. Tijdens ecotoxicologische tests bleek dat er geen negatief effect was op de symbiotische microalgen van het koraal.

1 quote-marks

Wat is de SPF van een zonnebrandcrème?

SPF staat voor 'sun protection factor' (zonbeschermingsfactor). De factor geeft aan hoe goed de zonnebrandcrème de huid beschermt tegen UVB-straling, dat verbranding van de huid veroorzaakt. Hoe hoger het nummer, hoe beter de bescherming. Aangeraden wordt om je in de zon elke twee uur in te smeren met minimaal SPF30.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Beschermt een zelfbruinende spray ook tegen de zon?

Absoluut niet! Een zelfbruinende spray reageert met dode cellen op de huid om de huid een kleur te geven. Dit heeft totaal geen invloed op de bescherming tegen de zon van de huid. Een zelfbruinende spray is veel veiliger dan normaal bruinen, maar je dient na toepassing van een dergelijke spray je huid te beschermen met een zonnebrandcrème met breedspectrum UVA/UVB-bescherming.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

JE HOEFT GEEN ZONBESCHERMING TE DRAGEN
WANNEER HET BEWOLKT IS.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Zelfs op een grijze en regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen die geleidelijk de aanleiding geven tot het ontstaan van tekenen van huidveroudering. Om je huid volledig te beschermen, draag je het best elke dag een zonnebrandcrème, en niet alleen wanneer het warm en zonnig is.’ 
Leer Meer
True-or-false-visual-3

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING.

WAAR TRUE-ANSWER

UVA-stralen verstoren de binnenste bouwstenen van de huid ’zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd, veroorzaakt blootstelling aan de zon een verlies van volheid, veerkracht en elasticiteit evenals rimpels. UVB-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie die leidt tot donkere vlekken en een vale teint. Wereldwijd worden deze veranderingen in de huid ook wel fotoveroudering genoemd.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

DONKERE KLEREN ZIJN
BETER GESCHIKT VOOR DE ZON.

WAAR TRUE-ANSWER

Donkere en intense kleuren zoals zwart, marineblauw, rood of smaragdgroen bieden inderdaad meer uv-bescherming dan wit en pastel. Zorg er dus voor dat je ook donkere kledingstukken meeneemt bij het inpakken voor je volgende vakantie!
Leer Meer

IS ZONNEBRANDCRÈME VEILIG?

Kun je zonnebrandcrème veilig gebruiken? Misschien heb je ergens gelezen of gehoord dat zonnebrandcrème kanker zou kunnen veroorzaken. Dit soort uitspraken zijn misleidend en er is weinig bewijs voor. Tot dusver blijkt uit onderzoeksresultaten niet dat regelmatig gebruik van zonnebrandcrème nadelige gevolgen voor de gezondheid van de mens kan hebben. Daarentegen is wel al vaak aangetoond dat zonnebrandcrème beschermt tegen huidkanker. 

Uiteindelijk is het namelijk de zon zelf die huidkanker kan veroorzaken, en niet de zonnebrandcrème die je gebruikt.

DE MISSIE VAN LA ROCHE-POSAY:
DE VOLKSGEZONDHEID BESCHERMEN

Met een expert merk als La Roche-Posay, dat dermatologische producten ontwikkeld en deze grondig test op de meest kwetsbare huid, weet je zeker dat je goed zit. Sinds dag één is het altijd onze missie geweest om de volksgezondheid te bevorderen en te beschermen door producten te ontwikkelen die optimaal beschermen tegen de zon en geschikt zijn voor de meest gevoelige en kwetsbare huid: Van baby's tot senioren.

AANDACHT VOOR DE MILIEU-IMPACT
IN IEDERE FASE VAN DE PRODUCTONTWIKKELING

Hoe zit het met het milieu? La Roche-Posay Laboratories houdt in iedere fase van de productontwikkeling rekening met de milieu-impact. La Roche-Posay is betrokken bij het Sharing Beauty with All-programma en

garandeert dat alle eindproducten in iedere fase van de levenscyclus nauwkeurig zijn beoordeeld met betrekking tot de maatschappelijke en milieuprestaties met als doel zich op vier belangrijke vlakken te kunnen ontwikkelen:

- milieuvoetafdruk van onze formule (bioafbreekbaarheid, gevolgen voor het waterleven, hernieuwbaarheid, enz.)

- inkoop van grondstoffen

- verpakking

- maatschappelijke voordelen van de producten

Mexoryl XL en Mexoryl SX, de twee zonnefilters die in de zonnebrandproducten van La Roche-Posay worden gebruikt, zijn op koraal getest. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs hoge concentraties van deze filters in het zeewater geen blekend effect op het koraal hebben.

In het artikel hieronder vind je meer informatie over de rigoureuze stappen die La Roche-Posay heeft genomen om ervoor te zorgen dat de zonnebrandproducten zowel de huid beschermen als rekening met de natuur houden.

did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

38% van de mensen beschermt zich nog steeds niet regelmatig tegen uv-straling*. Met ANTHELIOS producten is het eenvoudig je de elke dag tegen de zon te beschermen.

*Bron: Wereldwijd rapport over de preventie van huidkanker - IPSOS - LRP - Februari 2015

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

BESTE
LEZERS

De hier gegeven informatie is alleen als bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.