MAKE-UP
VOOR DE GEVOELIGE HUID

Vrouwen met een gevoelige huid verbergen het liefst hun roodheid, droge plekken en vlekken met foundation. Daarnaast gebruiken ze wellicht andere make-up om hun ogen, wangen en glimlach mooier te maken. Velen vrezen echter de negatieve effecten van make-up: ongemak, roodheid en reacties. 

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Wat veroorzaakt een gevoelige huid?

Een gevoelige huid heeft twee hoofdoorzaken. Ten eerste is de barrièrefunctie verzwakt, waardoor externe irriterende stoffen dieper kunnen binnendringen. Ten tweede zijn de zenuwuiteinden in de huid overgevoelig. Om een gevoelige huid te kalmeren reinig je die voorzichtig met micellair water, gevold door een spray met thermaal water en een hydraterende crème.

Meer te weten komen

1 quote-marks

Wat is een gevoelige huid?

Als je zonder zichtbare uitslag wel eens een onplezierig trekkend, prikkelend, brandend of prikkend gevoel hebt als reactie op bijvoorbeeld een temperatuurverandering, wind, UV-straling, hard water of een irriterend product, heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. Is je huid rood of heb je uitslag, dan is het waarschijnlijker dat je een reactieve of allergische huid hebt.

Meer te weten komen

1 quote-marks

Waarom is mijn huid gevoelig voor aanraking?

Als je huid ongemakkelijk aanvoelt alleen al wanneer je je huid aanraakt, heb je mogelijk een zeer gevoelige huid. Bij een gevoelige huid zijn de zenuwuiteinden hypergevoelig. Er worden dan pijnsignalen afgevuurd in reactie op onschadelijke stimuli.

Meer te weten komen

1 quote-marks

Wat is de beste hydraterende crème voor een gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt, heb je een hydraterende crème nodig die speciaal voor dit type huid is ontwikkeld, zonder veelvoorkomende 'slechte' stoffen zoals geurstoffen, kleurstoffen, lanoline en alcohol,en met verzachtende ingrediënten zoals·Neurosensine en La Roche-Posay thermaal bronwater.

Meer te weten komen

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA/UVB- en lange-UVA-bescherming zoals het ANTHELIOS-assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE UITWERKING OP MIJN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad of bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

GEVOELIGE HUID ZIET ER
ANDERS UIT.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Een van de frustrerende dingen met gevoelige huid, is dat hoe vervelend je verschijnselen ook zijn, artsen vaak zeggen dat je huid 'normaal' is omdat er niets zichtbaar is. Maar goed geïnformeerde dermatologen herkennen de kenmerken van een gevoelige huid en bevelen specifieke behandelingen voor een gevoelige of hypergevoelige huid aan.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

HOE IK MEZELF VOEL
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Die aanpak werkt het beste in combinatie met gespecialiseerde huidverzorgingsproducten zoals die uit het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer

MAKE-UP
VOOR EEN GEVOELIGE HUID

Gelukkig kun je hulp vinden in de apotheek! In de onderstaande artikelen leer je de juiste make-up kiezen voor je gevoelige huid door het etiket te controleren op allergenen, uit te proberen voordat je koopt en producten te kiezen die je huid ondersteunen in plaats van beschadigen. We vertellen je ook hoe je je producten het best kunt bewaren zodat ze in perfecte conditie blijven.

Als laatste vertellen we je een volledige make-up routine voor de gevoelige huid, waarbij we alles bespreken van concealer tot BB-crème en de beste foundation. Met de juiste kennis kun je ook met een gevoelige huid make-up dragen!

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

BESTE
LEZERS

De hier gegeven informatie is alleen bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.