ACNE BIJ
VOLWASSENEN

Ook volwassenen kunnen nog lang last hebben van acne. Dit is vaak moeilijk te accepteren want velen geloven dat ze puistjes "ontgroeid" zijn na hun twintigste, en toch zeker na hun dertigste, veertigste of ouder!

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe kan ik littekens na acne helpen verminderen?

Littekens na acne zijn vaak zeer lastig te behandelen. Bepaalde behandelingen zoals microdermabrasie, chemische peeling en laser- en microneedling kunnen helpen. Ideaal gezien dienen littekens na acne te worden voorkomen met geschikte medicatie zoals antibiotica en isotretinoïne. Vraag bij je apotheker ook om een goede dagelijkse huidverzorging zoals het EFFACLAR-assortiment.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Hoe kan ik acne helpen verminderen?

Een milde vorm van acne kan worden behandeld met de juiste cosmetische oplossingen voor de huid. Reinig de huid tweemaal daags voorzichtig met micellair water of een schuimende reinigende gel. Pas vervolgens een dagelijks huidverzorging toe met actieve ingrediënten zoals salicylzuur, niacinamide en piroctone olamine.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Wat veroorzaakt acne?

Acne wordt veroorzaakt door een onbalans in de androgene hormonen waardoor de talgklieren erg veel vet produceren. Deze hormonen zorgen ook voor een verhoogde productie van huidcellen rondom de poriën. De poriën kunnen dan verstopt raken met een mix van cellen en talg, waardoor bacteriën die acne kunnen veroorzaken zich er eenvoudig in kunnen vermenigvuldigen.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Wat te doen tegen acne op mijn rug?

Reinig de huid dagelijks voorzichtig met een schuimende reinigingsgel. Pas vervolgens een dagelijks huidverzorging toe met actieve ingrediënten zoals salicylzuur, niacinamide en piroctone olamine. Als deze maatregelen niet voldoende zijn, ga dan naar je huisarts en/of dermatoloog en vraag om een medische behandeling met bijvoorbeeld retinoïden, antibiotica of isotretinoïne.


Meer te weten komen

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

SUIKER KAN
ACNE ERGER MAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuiker ineens sterk stijgt). We weten dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar om je huid gezond te houden moet je je ver houden van zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel. In plaats daarvan doe je er veel beter aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volle granen en peulvruchten.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

EEN PUIST UITKNIJPEN
HEEFT GEEN NUT.

WAAR TRUE-ANSWER

Ook al lijkt het een snelle oplossing, het uitknijpen van een puistje maakt het voor je acne-gevoelige huid alleen maar erger. Dat is omdat je dan het geïnfecteerde haarzakje kunt beschadigen waardoor de ontsteking erger wordt. Met je vingernagels kun je zelfs een nieuwe infectie veroorzaken. Puistjes uitknijpen doet alleen maar pijn en kun je beter vermijden!
Leer Meer
True-or-false-visual-2

CHOCOLADE IS SLECHT
VOOR HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Er is geen betrouwbaar bewijs dat chocolade een effect heeft op acne. Iedereen is echter anders, zodat het kan zijn dat chocolade bij sommige mensen acne veroorzaakt. Pure chocolade zit overigens vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!
Leer Meer
True-or-false-visual-1

VETTIGE VOEDING
MAAKT JE HUID VETTIG.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Je hoort vaak dat vet op je bord leidt tot meer vet in je poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan verzadigd vet, micro-ontstekingen kan veroorzaken in alle organen van het lichaam, waaronder de huid. Kortom, van broodjes kroket zul je geen acne krijgen, maar matiging is altijd de beste oplossing voor je gezondheid.
Leer Meer

ACNE BIJ
VOLWASSENEN

Uit een groot aantal studies blijkt dat uitbraken van acne steeds vaker voorkomen bij volwassenen. Uit een studie uit de VS bleek dat tot 55% van de volwassen vrouwen te maken heeft met vlekken op de huid. Het is dus officieel zo dat acne bij volwassenen tegenwoordig de norm is in plaats van de uitzondering.

In deze sectie vind je alle informatie die je nodig hebt om acne bij volwassenen te begrijpen (bij mannen en vrouwen), evenals oplossingen van experts om je huid te kalmeren en vlekken te verwijderen.

did you know

Wist u
dat?

Loreal.Foundation.FieldTypes.Extensions.CropImage?.Alt

Van EFFACLAR DUO(+) is aangetoond dat het uitbraken van acne voorafgaand aan de menstruatie helpt voorkomen tijdens een klinische test versus placebo.

Bron: Klinische studie door Prof. Dréno (Nantes, Frankrijk) onder 32 vrouwen, gemiddelde leeftijd 25, tweemaal daags gebruik van Effaclar Duo (+) op de rechterhelft van het gezicht versus placebo op de linkerhelft. Beschadigingen aan de huid geteld tijdens 2 opeenvolgende cycli.

BESTE
LEZERS

De hier gegeven informatie is alleen als bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.