did you know

Wist u
dat?

laroche posay landingpage parents2_DidYouKnow
20% van
de kinderen
wereldwijd
heeft een huid
gevoelig voor eczeem

JOUW VRAGEN,
ONZE DESKUNDIGE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Hoe ziet eczeem eruit?

Bij baby's veroorzaakt eczeem ruwe, schilferige plekken, vooral op de wangen en kin. Bij oudere kinderen en volwassenen zit eczeem vooral op de hals en in de huidplooien rond de ellebogen, polsen en knieholtes. Eczeemplekken kunnen krassen vertonen en kunnen bloeden. Er kunnen zich ook blaren met afscheiding vormen. Na verloop van tijd kan de huid dikker en leerachtig worden.

Meer te weten komen

1 quote-marks

Waardoor wordt eczeem bij baby's veroorzaakt?

Eczeem is een erfelijke aandoening die in bepaalde families voorkomt. De huid produceert onvoldoende vettige stoffen om zichzelf te beschermen, wordt kwetsbaar en staat open voor aanvallen voor allergenen en irriterende stoffen. De huid verliest hierdoor water en wordt droog en jeukerig. Dit gebeurt vaak op de wangen, kin en gewrichten.


Meer te weten komen

1 quote-marks

Geeft eczeem jeuk?

Ja! Jeuk, of pruritus, is een van de belangrijkste kenmerken van eczeem. De huidbarrière werkt niet goed, waardoor allergenen en irriterende stoffen diep in de huid kunnen doordringen. Hierdoor ontstaan ontstekingen en komt de jeukstof histamine vrij.

Meer te weten komen

Verschillende uitingsvormen
van eczeem

Atopische dermatitis is een huidaandoening die zich kan uiten op het gezicht, de knieën, polsen en ellebogen.

KNIEËN,
ELLEBOGEN

HUIDPLOOIEN
GEZICHT
De bovenstaande beelden zijn geselecteerd door dermatologen wegens hun representativiteit van de verschillende fases van atopisch eczeem. Ongeacht de ernst moet atopisch eczeem altijd worden vastgesteld door een dermatoloog of een bevoegde zorgprofessional. Deze informatie is niet bedoeld om een feitelijk medisch consult te vervangen.

DE COMBINATIE
VOOR JOUW HUID

HET WINNENDE TRIO VAN LIPIKAR

La Roche-Posay heeft LIPIKAR 25jaar geleden ontwikkeld. Dit assortiment lichaamsproducten voor huid die gevoelig is voor eczeem bij volwassenen, kinderen en baby’s is effectief gebleken in verschillende klinische tests, waardoor het een referentieproduct is om deze huidpathologie effectief te behandelen.

LIPIKAR HUILE LAVANTE AP+ reinigt zachtjes de zeer droge, gevoelige huid op mild...
BEKIJK NU

De LIPIKAR BALSEM AP+M brengt het huidmicrobioom opnieuw in evenwicht. Het verza...

BEKIJK NU

De op deze website afgebeelde informatie is enkel bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en zou in geen enkel geval een vervanging moeten zijn voor professioneel medisch advies, behandeling, of diagnose.
Vraag altijd advies van een gekwalificeerde zorgverlener wanneer u medische vragen heeft.