HOE ZORG IK VOOR
EEN GEVOELIGE HUID?

Ongeschikte producten kunnen een oncomfortabele werking hebben op een gevoelige huid, of het gevoel geven dat je huid een maatje te klein is (denk aan irriterende peelings of cosmetica met veel onnodige ingrediënten). De juiste huidverzorgingsroutine kan echter veel goeds doen voor een gevoelige huid.

JOUW VRAGEN
ONZE ANTWOORDEN

1 quote-marks

Wat is het beste waspoeder voor een gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt raden we je aan om geen biologische waspoeders te gebruiken omdat de daarin aanwezige enzymen de huid kunnen irriteren. Liefst gebruik je een waspoeder zonder geur- en kleurstoffen en zonder parabenen dat hypoallergeen is.

1 quote-marks

Wat is de beste hydraterende crème voor een gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt, heb je een hydraterende crème nodig die speciaal voor dit type huid is ontwikkeld, zonder veelvoorkomende 'slechte' stoffen zoals geurstoffen, kleurstoffen, lanoline en alcohol,en met verzachtende ingrediënten zoals·Neurosensine en La Roche-Posay thermaal bronwater.

Meer te weten komen

1 quote-marks

Hoe scheer ik een gevoelige huid?

Scheren kan het oppervlak van de huid beschadigen (ook wel “scheerbrand” genoemd). Dit komt voornamelijk voor op een gevoelige huid. Om een gevoelige huid te scheren maak je de huid eerst nat.

Meer te weten komen

1 quote-marks

Wat is een gevoelige huid?

Als je zonder zichtbare uitslag wel eens een onplezierig trekkend, prikkelend, brandend of prikkend gevoel hebt als reactie op bijvoorbeeld een temperatuurverandering, wind, UV-straling, hard water of een irriterend product, heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. Is je huid rood of heb je uitslag, dan is het waarschijnlijker dat je een reactieve of allergische huid hebt.

Meer te weten komen

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijik gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Die aanpak werkt het beste in combinatie met gespecialiseerde huidverzorgingsproducten zoals die uit het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR DE GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA-bescherming zoals het ANTHELIOS-assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE UITWERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kanopleveren. Een korte douche of bad of bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer

HUIDVERZORGINGSROUTINE
VOOR EEN GEVOELIGE HUID

In deze subsectie vind je door dermatologen aanbevolen routines om voor je gevoelige huid te zorgen. De basis? Reinig met een mild micellair water, spray daarna met een beetje natuurlijk kalmerend thermaal bronwater en rond af met een minimalistisch geformuleerde crème verrijkt met kalmerende en prebiotische ingrediënten.

Je vindt er een handige gids met tips om de juiste producten voor een gevoelige huid te kiezen, inclusief de “slechte stoffen” die je liefst wilt vermeiden, de beste verpakking om je producten te bewaren, en hoe je een product kunt uitproberen op een klein stukje huid zodat je zeker weet dat je ertegen kunt. We geven je ook aanbevelingen voor de beste producten die geschikt zijn voor het verzorgen van een gevoelige huid, zoals een vette huid die gevoelig is voor acne, de huid van ouderen, een uitgedroogde huid, een rode huid en meer.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = Nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

BESTE
LEZERS

De hier gegeven informatie is alleen als bedoeld voor educatieve doelen en mag in geen geval worden gebruikt ter vervanging van professioneel medisch advies. Neem voor medische adviezen altijd contact op met een officieel erkende zorgverlener.