de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature
Een babyhuid functioneert anders
dan die van een volwassene

Zo bescherm je de babyhuid optimaal tegen de zon

Alle kinderartsen en dermatologen zijn het erover eens: hoge zonbescherming (SPF 50+) voor baby’s is cruciaal. Ook in de schaduw, onder een parasol, achter het autoraampje. Maak er een dagelijkse gewoonte van, en wel zo. Toegegeven, als de zomer zich aandient is het een verademing om met gesloten ogen de warmte van de zon op je gezicht te voelen, een wikkeljurk aan en je blote benen bruinen. Hoewel het passé is om nog zonder SPF de deur uit te lopen, is wat extra Vitamine D op zijn tijd welkom. Hoe anders is dit voor baby’s. In de basis is debabyhuid niet zo anders als die van ons volwassenen. De structuur is extreem verfijnd en perzikzacht, maar in wezen hetzelfde. Tegelijkertijd is het huidje nog volledig onaangetast. Wat betekent dat het meer bescherming behoeft. Agressieve invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen, hebben een veel hevigere impact op een babyhuidje. Het devies: bescherm de huid van je baby te allen tijde maximaal. La Roche-Posay helpt je hierbij uit de brand, met een heel specifieke zonbeschermingscrème bedoeld voor de tere babyhuid. Namelijk de Babymelk SPF 50+ voor kinderen vanaf 6 maanden tot 3 jaar. Het werkt zelfs bij blootstelling met indirect (bijvoorbeeld onder een parasolletje of bij een paar zonnestralen die terloops door het raam vallen) UV-licht  ..

Waarom is een kinderhuid zoveel gevoeliger voor zon en UV-straling?

Het spreekt voor zich dat het hier om een fragiel babyhuidje gaat, waarbij de huidcellen piepjong zijn. Bij baby’s is het afweersysteem bovendien nog niet volledig ontwikkeld. En dat is nu de reden dat de huid snel reageert op UV-licht. Doeltreffende zonbescherming, die mild is voor de babyhuid, is daarom cruciaal. Vergeet even het idee van zomer of winter, zonlicht beïnvloedt je huid het hele jaar door. Zo ook die van de baby. In de buggy, in de schaduw, onder een zonnescherm of parasol: ook deze indirecte zonblootstelling heeft impact.

________

Welke beschermingsfactor voor je baby

Zojuist stipten we al even zogenaamde ‘indirecte blootstelling’ aan. Je zou kunnen denken dat de baby er wel prima bijzit onder zijn petje of met een linnen doek over de babywagen, maar UVA- en UVB-straling bereikt de huid vaak alsnog. Zelfs in deze gevallen is een zeer hoge beschermingsfactor pure noodzaak. Het Anthelios-programma van La Roche-Posay biedt een uitgebreid assortiment met hoge zonbescherming voor jong en oud, waarin de nieuwste technologische innovaties zitten verwerkt. Specifiek voor baby’s vanaf 6 maanden werd een streng formuleringshandvest gehanteerd. Hiermee wordt de strijd aangebonden met de gevaren van indirecte blootstelling.

Dit is wat de  SPF 50+ Baby zonnebrandcreme van La Roche-Posay te bieden heeft:

  • Doeltreffende en zeer hoge UVA- en UVB-bescherming;
  • Optimale tolerantie voor de gevoelige babyhuid, dankzij een eenvoudige, minimalistische formule vrij van parfum en conserveermiddelen. Deze is ontwikkeld met de juiste dosis ingrediënten voor ultieme veiligheid en bescherming in de zon;
  • Een zogenaamde cocoon-textuur (waarmee een zacht, beschermend laagje wordt aangebracht), welke is verrijkt met Karitéboter. Deze boter helpt om te hydrateren, te kalmeren en de huidbarrière te versterken.

Vier gouden regels om kinderen optimaal te beschermen tegen de zon

Kinderartsen en dermatologen trekken samen één lijn als het op zonbescherming voor kinderen aankomt: volop bescherming. Zie hieronder specifiek advies, waarin de experts een unaniem oordeel hebben:

  • 1Vermijd rechtstreekse blootstelling aan de zon vóór de leeftijd van drie jaar. Zelfs in de schaduw is zonbescherming nodig;
  • 2Blijf, indien mogelijk, binnen op de warmste uren van de dag, tussen twaalf en vier uur ’s middags;
  • 3Kleed je kind bij uitstek in donkere kleding (van T-shirt tot short) met zonnebril en hoofddeksel. In of (liefst) uit de schaduw;
  • 4Breng zonbescherming met een hoge UVA-/UVB-beschermingsfactor royaal aan en (zet desnoods een timer) herhaal dit minstens elke twee uur.