de huid van jouw baby


Kwetsbaar van nature
Een babyhuid functioneert anders
dan die van een volwassene

Hoe verzorg je baby acne en berg

De eerste maanden na de geboorte zijn baby's vatbaar voor huidaandoeningen en -ontstekingen. Twee van de meest voorkomende en bekendste aandoeningen zijn baby acne en berg. Je hoeft je hierover geen zorgen te maken, want ze gaan uiteindelijk vanzelf weer weg. Hierbij toch wat tips om er mee om te gaan.

Baby acne (hormoonpukkeltjes)

Baby acne kan in de eerste twee weken na de geboorte opduiken. Er verschijnen dan rode puistjes in het gezichtje van je baby, vooral op wangen, voorhoofd, kin en soms ook op de rug. De huid op en rond deze puistjes wordt rood. Dit verschijnsel kan verergeren als het warm is of als de baby opgewonden is.

Baby acne verdwijnt meestal na enkele maanden zonder enige dermatologische behandeling. Om te vermijden dat de huid van je baby geïrriteerd raakt bij het baden of douchen kan je  LIPIKAR Syndet AP+gebruiken, die mild is voor de gevoelige babyhuid. Houd een fles Thermaal Bronwater van La Roche-Posay bij de hand en spray er lichtjes mee over het gezichtje en andere aangetaste zones om de huid van je baby te kalmeren.

Aanbevelingen

Hoewel baby acne geen behandeling vereist, kun je beter geen producten of behandelingen gebruiken die de puistjes kunnen verergeren, zoals rijke zepen, vette zalven of anti-acneproducten voor tieners en volwassenen.

Berg

Berg, of seborroïsche dermatitis, is een aandoening die lijkt op haarroos. Berg wordt veroorzaakt door een teveel aan talg op de hoofdhuid, waardoor rode vlekjes en schilfertjes worden gevormd. Berg treedt meestal op rond de leeftijd van acht maanden. Diverse factoren kunnen hiervan de oorzaak zijn, bijvoorbeeld een voorgeschiedenis van eczeem, erfelijke aanleg of de resterende aanwezigheid van hormonen van de moeder in het lichaam van de baby.

Masseer je baby's hoofdhuid elke dag tijdens het badje of bij het wassen zachtjes in met een speciaal reinigingsproduct zoals de Lipikar Syndet AP+. Zo zullen de plekken zachter worden, geleidelijk aan loskomen van de huid en uiteindelijk vanzelf afvallen. Je kan de badroutine afronden door wat Thermaal Bronwater van La Roche-Posay op de huid van je baby te sprayen om die tot rust te brengen.

Aanbevelingen

Krab niet aan de plekken om infecties te voorkomen.