Droge huid met neiging tot eczeem of atopie? KRAB NIET!

Article Read Duration 3 min lezen

Als je kind een droge huid en jeukende eczeemuitslag heeft, is het heel verleidelijk de wondjes te krabben. Dan kom je terecht in een vicieuze cirkel van een jeukend gevoel en krabben. Hier volgen een paar tips die je samen kunt lezen om je kind te helpen begrijpen dat krabben de slechtste oplossing is, en middelen te geven om de behoefte aan krabben te vermijden. Je kunt dit probleem vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Zorg er ten eerste voor dat je kind altijd een product tegen jeuk bij zich heeft. Dat is een goede vervanging van krabben. Zoek ten tweede naar manieren om de aandacht van je kind van de jeuk af te leiden. Je kunt afleidingstechnieken gebruiken om hun handen bezig te houden met activiteiten zoals spelen, tekenen of knutselen. Je zou ze zelfs mindfulness kunnen leren om hun obsessieve gedachten aan krabben onder controle te krijgen.

DROOG JEUKEND ATOPISCH ECZEEM,
IK WIL ALLEEN MAAR KRABBEN!

JEUK IS EEN VAN DE VELE SYMPTOMEN VAN ATOPISCH ECZEEM

Als je een droge huid en atopisch eczeem hebt, heb je waarschijnlijk wel gehoord dat je je niet mag krabben. Maar atopisch eczeem kan zo jeuken en hoe meer mensen je zeggen niet te krabben, hoe meer je het doet, nietwaar? Wanneer je krabt, stopt het jeuken - voor even.
Waarom zegt iedereen dat je moet stoppen met krabben?

KRABBEN AAN DROOG JEUKEND ATOPISCH ECZEEM,
EEN SNELLE OPLOSSING DIE AVERECHTS WERKT

Atopisch eczeem gaat over als je niet krabt

De waarheid is dat alles alleen maar erger wordt als je aan je droge, jeukende huid krabt. Wanneer je krabt, doen je vingernagels de huid pijn en raakt deze ontstoken (rood en boos). En raad eens? Dan gaat je huid nog meer jeuken. Dus hoe meer je krabt, hoe meer jeuk je krijgt en hoe erger je eczeem wordt… En dan kom je in een val van jeuken en krabben te zitten!

TIPS OM TE STOPPEN MET KRABBEN!

Atopisch eczeem is een ziekte van droge huid die je met een paar eenvoudige tips kunt genezen

Je moet iets doen aan die jeukende uitslag door atopisch eczeem. Het is zo moeilijk niet te krabben! Wat kun je doen in plaats van krabben?

  • Wanneer je de behoefte voelt om te krabben, heb je een magische oplossing nodig om dat gejeuk meteen weg te toveren. Gelukkig bestaat er zo'n toverstaf tegen jeuk! Als je daarmee over de jeukende plekken wrijft, verdwijnt de jeuk zonder je huid te beschadigen zoals je nagels doen. Het is een snelle oplossing zonder alle problemen die krabben veroorzaakt. We beloven het je: binnen twee seconden voel je je beter.
  • Wanneer droge huid jeukt, kunt je vaak nergens anders aan denken. En hoe meer je eraan denkt, hoe meer het in je hoofd gaat rondzoemen. Je krijgt het echt niet meer uit je hoofd! Daarom moet je manier vinden om jezelf af te leiden. Je handen zijn graag ergens mee bezig. Doe daarom iets met die van jou! Doe een spel met je vrienden, ga iets in elkaar knutselen of pak een pen en papier om een leuke tekening te maken om te kleuren. Als je je handen bezig houdt en je aandacht ergens anders op richt, dan vergeet je de jeuk vanzelf! Download onze leuke kleurbladen HIER.
  • Als je droge huid jeukt, dan is een laatste slimme tip om de val van jeuk en krabben te vermijden een truc die mindfulness wordt genoemd. Ooit wel eens van gehoord? Vraag een van je ouders of een docent om je ermee te helpen, of download een app. Het gaat erom die vervelende gedachten in je hoofd die “krab! krab! krab!” zeggen te stoppen… Als dat lukt, dan kun je aan leukere dingen denken dan aan die vervelende jeuk!
  • Onthoud dat je voor je huid moet blijven zorgen ook wanneer je huid niet meer jeukt. Breng na elke douche of bad crème voor atopische huid aan om je huid mooi en vochtig te houden. Waarom? Op die manier maak je het voor uitslag moeilijker om vaak terug te komen en jou lastig te vallen!

HET ENE DING DAT JE MOET ONTHOUDEN?
KRAB NIET AAN DROGE HUID

Vergeet dus niet dat hoewel het in het begin goed aanvoelt, krabben een van de ergste vijanden van je droge, voor atopisch eczeem gevoelige huid is. Hoe vaker je krabt, hoe erger je jeuk wordt! Je stick is jouw toverstaf– gebruik die dus om die jeuk meteen weg te toveren! Zoek tot slot naar andere manieren om je handen en geest bezig te houden met andere, leukere activiteiten. Dan ben je binnen de korte keren van dat gejeuk en gekrab af!

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

OM EEN EIND TE MAKEN AAN DROGE HUID IS HET BELANGRIJK
GEHYDRATEERD TE BLIJVEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Eczeem wordt veroorzaakt door een tekort in de natuurlijke beschermingslaag met lipiden van de huid (de natuurlijke barrièrefunctie van de huid). Daarom is het belangrijk eczeemgevoelige huid regelmatig en consequent gehydrateerd te houden met de juiste huidverzorgingsproducten zoals Lipikar Baume AP+ of Lipikar Fluide.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

DOOR AAN ECZEEM TE KRABBEN
STOPT HET JEUKEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Krabben brengt de vicieuze cirkel van atopie op gang: vingernagels beschadigen de al kwetsbare huid zodat nog meer allergenen en irriterende stoffen in de huid kunnen doordringen, wat leidt tot nog meer jeuken en nog meer beschadigde huid. LIPIKAR Baume AP+ vult de lipiden in het huidoppervlak aan. Aanvallen worden daardoor minder frequent en het kind krabt zich 's nachts de helft minder.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

JE HUID DROGEN MET
EEN FÖHN KAN HELPEN TEGEN ECZEEM.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Dit wordt beslist NIET aangeraden. Drogen met een föhn is een eczeemtrigger die aanvallen kan veroorzaken door de huid 'aan te vallen' en het beschermende lipidenlaagje van de huid te vernietigen waardoor het eczeem verder verergert. Erger nog, je kunt je delicate huid verbranden.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

ATOPISCHE DERMATITIS
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopische dermatitis is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. Atopische dermatitis wordt behandeld met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Leer Meer

ONTDEK DE ANDERE
PRODUCTEN UIT HET ASSORTIMENT

LIPIKAR is dé keus in Europa voor lichaamsverzorgings- en hygiëneproducten die geschikt zijn voor het hele gezin, van baby's tot senioren. 

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.