Wat is Benzoylperoxide?

Benzoylperoxide staat op de lijst van basis geneesmiddelen. Het ingrediënt is populair geworden door het gebruik als behandeling tegen acne, maar het wordt ook gebruikt om te bleken.

Benzoylperoxide staat op de lijst van basis geneesmiddelen. Het ingrediënt is populair geworden door het gebruik als behandeling tegen acne, maar het wordt ook gebruikt om te bleken.

Waarom wordt Benzoylperoxide gebruikt bij een acne behandeling?

Benzoylperoxide staat op de lijst van basis geneesmiddelen. Het ingrediënt is populair geworden door het gebruik als behandeling tegen acne, maar het wordt ook gebruikt om te bleken.

Door de sterke antibacteriële en onstekingsremmende werking op de huid wordt Benzoylperoxide gebruikt als acne behandeling. De antiseptische kwaliteit van de peroxide zorgt ervoor dat bacteriën op de huid worden verminderd en dit zorgt voor minder puistjes en mee-eters. Benzoylperoxide is ook populair geworden omdat het veilig te gebruiken is in combinatie met producten die salicylzuur bevatten. Het veilig en effectief combineren van verschillende behandelingen is een groot pluspunt voor mensen die van acne af willen.

Bijwerkingen:

In de meeste gevallen zijn de bijwerkingen van het ingrediënt: prikkend gevoel, jeuk, een peelend effect en roodheden. Als je een hevige reactie ervaart op de huid zoals moelijkheden met ademen en zwellingen, dan kan het zijn dat je een een allergische reactie hebt gekregen op de behandeling en is het belangrijk om meteen medisch advies te vragen.

Benzoylperoxide wordt niet alleen gebruikt bij acne, maar ook bij het bleken van tanden en haar. Als je het gebruikt om te bleken tijdens de nacht, zorg er dan voor dat de crème of gel goed is ingetrokken anders kunnen er vlekken in de kussens of pyjama onstaan. Dit geldt ook voor degene die benzoylperoxide als behandeling gebruiken tegen acne op de borst en rug. Veel mensen die deze behandeling tegen acne hebben gedaan, hadden last van verkleurde kleren en lakens. Vooral katoen is kwetsbaar voor bleken, dus vermijd dit materiaal en zorg ervoor dat het product is ingetrokken voordat je onder je lakens gaat liggen.

Waar of niet waar?

Is het waar dat Benzoylperoxide de huid slechter maakt tijdens de behandeling? Wanneer je jouw huid behandelt met Benzoylperoxide is het belangrijk om te weten hoe je de crème of gel gebruikt. Het is belangrijk om niet meer Benzoylperoxide op Benzoylperoxide te smeren. De acne zal niet sneller weggaan met meer Benzoylperoxide crème of gel. Je huid zal eerder slechter worden. Met teveel crème of gel zal de huid droog worden en kan zelfs sneller verouderen.

Wordt de huid slechter na het stoppen met de behandeling van Benzoylperoxide? Als jouw huid afhankelijk wordt van de behandeling tegen acne dan kan de acne terugkomen wanneer je met de behandeling stopt. Het is belangrijk om benzoylperoxide niet te veel en vaak te gebruiken zodat jouw huid niet onnodig beschadigd raakt en afhankelijk wordt van het product. Het gebruik van de behandeling eenmaal per dag moet genoeg zijn om de acne, puistjes of mee-eters te verminderen.

Wanneer je Benzoylperoxide gebruikt in combinatie met andere behandelingen die salicylzuur bevatten; gebruik het dan zuinig en veilig voor de beste resultaten!

Dit artikel is bedoeld om algemene informatie te geven. Als je aan een nieuwe routine begint moet je eerst advies vragen aan een deskundige.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

VETTIGE VOEDING
MAAKT JE HUID VETTIG

ONWAAR TRUE-ANSWER

Je hoort vaak dat vet op je bord leidt tot meer vet in je poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan onverzadigd vet, micro-ontstekingen kan veroorzaken in alle organen van het lichaam, waaronder de huid.  Kortom, van broodjes kroket zul je geen acne krijgen, maar matiging is altijd de beste oplossing voor je gezondheid.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

CHOCOLADE IS SLECHT
VOOR HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Er is geen betrouwbaar bewijs dat chocolade een effect heeft op acne. Iedereen is echter anders, zodat het kan zijn dat chocolade bij sommige mensen acne veroorzaakt. Pure chocolade zit overigens vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!
Leer Meer
True-or-false-visual-2

EEN PUIST UITKNIJPEN HEEFT
GEEN NUT.

WAAR TRUE-ANSWER

Ook al lijkt het een snelle oplossing, het uitknijpen van een puistje maakt het voor je acne-gevoelige huid alleen maar erger. Dat is omdat je dan het geïnfecteerde haarzakje kunt beschadigen waardoor de ontsteking erger wordt. Met je vingernagels kun je zelfs een nieuwe infectie veroorzaken. Puistjes uitknijpen doet alleen maar pijn en kun je beter vermijden!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

SUIKER KAN
ACNE ERGER MAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuiker ineens sterk stijgt).  We weten dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar om je huid gezond te houden moet je je ver houden van zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel. In plaats daarvan doe je er veel beter aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volle granen en peulvruchten.
Leer Meer

WE HEBBEN HIER OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onzuiverheden en vettige huid en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST OP
ZEER GEVOELIGE HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN OVER HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE

placeholder
VETTIGE, ACNEGEVOELIGE HUID REINIGEN EN VERZORGEN
MEER LEZEN
placeholder HOE BEHANDEL IK
POST-INFLAMMATOIRE
HYPERPIGMENTATIE?
MEER LEZEN