Schilfers in het gezicht verwijderen: Hoe doe je dat?
Huidschilfers zijn een veel voorkomend probleem. Maar hoe kun je schilfers in het gezicht verwijderen? Ontdek het bij La Roche-Posay. Voor een stralende huid.
Schilfers in het gezicht verwijderen: stappenplan
Natuurlijk kun je schilfers in het gezicht door een droge huid op den duur helpen verwijderen en voorkomen met vochtinbrengende crèmes en serums. Direct schilfers in het gezicht verwijderen: hierbij kan met zachte hand exfoliëren ook helpen. Hierbij een stappenplan om schilfers in het gezicht snel te verwijderen.- Exfoliëren
Zelfs als je je gezicht continu insmeert met crèmes en lotions zullen de schilfers niet loskomen tenzij je ze eraf haalt. Je kunt een droge huid behandelen met fysieke of chemische exfoliants. Chemische exfoliants, iets zachter voor de huid, bevatten enzymen die de droge buitenste huidlagen chemisch verwijderen. Wees voorzichtig met fysieke exfoliatoren met een te ruwe textuur, omdat deze de huid kunnen beschadigen. Gebruik eventueel fysieke scrubs die zijn samengesteld met gladde korrels, en zoek naar chemische exfoliators met bijvoorbeeld fruitenzymen.
- Stomen
Wat stoom, ofwel verwarmde nevel van je douche, helpt weer vocht in je huid te brengen. Laat je huid na het exfoliëren de warme stoom uit je douche of bad opnemen. Dep je huid daarna droog met een zachte (microvezel) handdoek.
- Hydrateren
Na hydrateren en licht stomen, is het tijd om vocht vast te houden en schilfers in het gezicht voorgoed te verwijderen. Hiervoor zijn crèmes met hyaluronzuur geschikt. De meest voorkomende vorm van hyaluronzuur, natriumhyaluronaat, is ertoe in staat de huid intensief te hydrateren en de huid zichtbaar te verstevigen. Hyaluronzuur trekt zelfs vocht naar de huid door tot 1000 keer zijn gewicht aan water te binden.
Serums & crèmes voor een droge, schilferige huid in het gezicht
Crèmes voor een droge, schilferige huid in het gezicht zijn zeker belangrijk als je op lange termijn van schilfers af wil komen. Hydrateer met ingrediënten zoals hyaluronzuur maar ook ceramiden tegen schilfers in het gezicht. Het is vaak genetisch bepaald of een droge huid schilfert, dus als je oma, moeder, vader, tante of oom ook last heeft van een droge huid dan is de kans groot dat je hier zelf ook mee te maken krijgt. Je bent zeker niet de enige met een droge huid-gen. In feite zijn veel mensen hierdoor niet in staat om voldoende hydratatie te behouden. Gelukkig kunnen serums en cremes voor een droge, schilferige huid in het gezicht helpen. Zoek daarbij naar ingrediënten zoals hyaluronzuur die als een ‘spons’ fungeren om hydratatie naar de buitenste huidlagen te trekken. Probeer La Roche Posay’s Hydraphase HA Licht of in een dikkere textuur Hydraphase HA Rijk met kalmerend thermaal bronwater en hyaluronzuur van plantaardige oorsprong, gewonnen met groene technologie via onder meer een bio-fermentatie proces. Ook een aanrader: deze Hydraphase-formule met SPF20 (wederom in Licht voor een vettere huid en Rijk voor een droge huid). Zonbescherming is belangrijk, want UV-stralen kunnen de huid verder uitdrogen en een verbrande huid kan ook schilfers in het gezicht en op het lichaam veroorzaken.Trouwens nog een doeltreffend ingrediënt in crèmes tegen een droge, schilferige huid in het gezicht: ceramiden. Ceramiden zijn in feite lipiden (ook wel vetten genoemd) die van nature meer dan 50% van het huidoppervlak uitmaken. Een van hun belangrijkste functies is het voorkomen van vochtverlies en daarom zijn ze, net zoals hyaluronzuur, vrijwel ongeëvenaard bij het aanpakken van een schilferige, droge huid. Ceramiden kunnen oppervlakkige huidcellen die anders uitgedroogd ogen letterlijk gladstrijken en doen opleven. In de Toleriane-lijn, met bijvoorbeeld het hydraterende Toleriane Sensitive Crème, zitten ook ceramiden en andere voordelige stoffen voor een droge en gevoelige huid.
Hiernaast kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je ook vanbinnen altijd goed gehydrateerd bent. Dit is ook van belang om uitdroging en daarmee schilfering van de huid te voorkomen. Consumeer voldoende water op een dag voor de algehele gezondheid. Die inname van water kan variëren naargelang leeftijd, geslacht, zwangerschap en borstvoedingsstatus. Maar mik op ongeveer 1 tot 2 liter water per dag.