Ook gevoelige ogen kunnen mooi worden opgemaakt!

Make-up voor gevoelige ogen doet wonderen. Het bewijs wordt geleverd door Anna, die deze make-upgamma's met succes uitprobeerde. Zij doet haar verhaal, op de website van La Roche-Posay.

Een make-upliefhebber met gevoelige ogen, dat kan nog knap lastig zijn. Het is een van de grootste dilemma’s in de beautywereld. Je wil een strakke eyeliner, maar het vloeibare goedje prikt ongenadig in je ogen. Je hebt een smoky eye in gedachte, maar die komt niet bepaald uit de verf als je oogleden rood en opgezwollen zijn. Wie gevoelige ogen heeft, kan op den duur vaak minder en minder verdragen. Helemaal stoppen met al je make-upgewoonten? Gelukkig niet. De oplossing ligt in zachte make-up met een hoge tolerantie. Oogpotloodjes en foundation die hypoallergeen zijn, en getest op een huid met allergieën.

Hoe weet je of je gevoelige ogen hebt?

Het kan zijn dat je in het begin denkt dat je ogen simpelweg meer tranen door koud weer.Blijven die prikkende en tranende ogen aanhouden dan is er vaak wel iets mis. Met een controlebezoek aan de oogarts kun je dit nagaan. Ergens is het niet vreemd, gevoelige ogen, want de vervuilde lucht in de stad (waar velen van ons wonen) en de vele uren achter je laptop of op je smartphone werken helaas klachten in de handen, waaronder oogklachten. Lenzendragers kunnen eveneens sneller problemen ondervinden.

Waarom krijg je gevoelige ogen?

De huid rondom de ogen is simpelweg het dunste, meest gevoelige huidje op je hele lichaam. Hier zal je dus als eerst rimpeltjes kunnen zien, maar ook irritaties krijgen. De ogen worden bovendien continu blootgesteld aan licht (van de zon of blauw licht van je computer), aan allergenen (stoffen waarvoor je allergisch kunt zijn) en andere irriterende bestanddelen waar andere delen van het lichaam amper mee te maken krijgen.

De beste verzorgingstips voor gevoelige ogen

Vastbesloten om van je gevoelige ogen af te komen, of in ieder geval de symptomen flink te temperen? De volgende stappen maken een groot verschil.

Oogcrème voor zeer gevoelige ogen

We begrijpen het helemaal; heb je last van je ogen dan smeer je er liever helemaal niks op. Toch is het juist fijn als je met een aangename crème irritaties kunt helpen verzachten. Hiervoor is Toleriane’s Dermallergo Oogcrème voor de gevoelige ogen ideaal. Een heerlijk frisse oogcrème in een veilige hermetische verpakking, waardoor de kans op besmetting wordt geminimaliseerd. Het is een hydraterende en gelijk kalmerende oogverzorging, die roodheid, een prikkelend of jeukend gevoel, zwellingen en ander discomfort gelijk tegengaat. Parfum- en alcoholvrij, met toevoeging van La Roche-Posays speciale thermaal bronwater.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE WERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

Van TOLERIANE ULTRA is tijdens 10 studies op 4.475 patiënten bewezen dat het een positief effectief heeft op de huid die gevoelig is voor allergieën.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het TOLERIANE assortiment bestaat uit producten die ontwikkeld zijn om gevoelige tot allergiegevoelige huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.