EEN GOEDE PEELING TOEPASSEN OP
HUID GEVOELIG VOOR ACNE

duration time 1 min lezen

Peelings zijn een goede vorm van huidverzorging als je een onzuivere huid hebt, maar alleen als je je aan bepaalde gouden regels houdt:

• Wees voorzichtig met je huid
• Doe het niet te vaak
• Gebruik de juiste producten

Wat je bij een peeling niet moet doen/
ACNEGEVOELIGE HUID

Een te zware peeling is een veelvoorkomend probleem. We hebben allemaal wel eens wat harder of vaker dan nodig een scrub gebruikt omdat we dachten onze huid dan grondiger te reinigen. 
Verkeerd. Helemaal verkeerd!
 
In plaats van dat het je huid helpt, droogt een te zware peeling je huid uit zodat deze pijnlijk en rood wordt. Als je merkt dat je huid te droog wordt, moet je onmiddellijk minder vaak peelings doen en rustiger en voorzichtiger te werk gaan.
 
Voorzichtig zijn is ook een belangrijke regel die iedereen met een acnegevoelige huid moet naleven. 
Je weet waarschijnlijk al dat als je een acnegevoelige huid hebt, een schuurbehandeling van je huid kan leiden tot openscheuren van onzuiverheden, de gevoeligheid kan vergroten of zelfs de ontsteking kan verergeren. Vermijd peelings met korrels als je een gevoelige of snel geïrriteerde huid hebt. Kies dan liever voor een lotion of reiniger en gebruik een zachte peelinghandschoen. Vermijd scrubs met peelingkorrels omdat deze een te grote schurende werking hebben voor gevoelige of acnegevoelige huid…

DE JUISTE PEELING KIEZEN
VOOR ACNEGEVOELIGE HUID

Gebruik in plaats van een scrub de Effaclar adstringerende lotion die geen micropeelende werking heeft en gevoelige huid niet irriteert. De lotion is vooral goed voor mensen met een acnegevoelige huid omdat hij LHA's bevat die bijna net zo werken als salicylzuur door een peeling te bewerkstelligen en bacteriën uit de poriën te verwijderen.
De keratolytische werking van het zuur versnelt celvernieuwing en de verwijdering van dode huidcellen.
Retinol is een andere peeling die celvernieuwing versnelt. Retinol, dat een actief ingrediënt is in het Redermic-assortiment van La Roche-Posay, bevordert de productie van nieuwe cellen en kan celvervanging vanuit de diepe lagen naar boven stimuleren. Hierdoor worden dode cellen afgestoten en vervangen door nieuwe.

WELKE PRODUCTEN MOET IK GEBRUIKEN
NA EEN PEELING?

Het is belangrijk je acnegevoelige huid na een peeling te hydrateren. Je huid kan door een peeling sterk uitdrogen, wat de huid gaat compenseren door extra talg te produceren. Een vochtinbrengend product is een uitstekend middel om je huid na een peeling te hydrateren.

Gebruik Effaclar DUO [+] na een peeling. De formule zorgt dat de huid wordt gehydrateerd zonder dat de huid gaat glimmen of vettig wordt, zoals bij sommige andere producten het geval is. Effaclar DUO [+] lost ook problemen met onzuiverheden op door poriën te deblokkeren en de textuur van acnegevoelige huid te verfijnen. Peeling is echt niet moeilijker dan dat!

Klik HIER voor informatie om een acnegevoelige huid te reinigen

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

VETTIGE VOEDING
MAAKT JE HUID VETTIG

ONWAAR TRUE-ANSWER

Je hoort vaak dat vet op je bord leidt tot meer vet in je poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan onverzadigd vet, micro-ontstekingen kan veroorzaken in alle organen van het lichaam, waaronder de huid.  Kortom, van broodjes kroket zul je geen acne krijgen, maar matiging is altijd de beste oplossing voor je gezondheid.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

CHOCOLADE IS SLECHT
VOOR HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Er is geen betrouwbaar bewijs dat chocolade een effect heeft op acne. Iedereen is echter anders, zodat het kan zijn dat chocolade bij sommige mensen acne veroorzaakt. Pure chocolade zit overigens vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!
Leer Meer
True-or-false-visual-2

EEN PUIST UITKNIJPEN HEEFT
GEEN NUT.

WAAR TRUE-ANSWER

Ook al lijkt het een snelle oplossing, het uitknijpen van een puistje maakt het voor je acne-gevoelige huid alleen maar erger. Dat is omdat je dan het geïnfecteerde haarzakje kunt beschadigen waardoor de ontsteking erger wordt. Met je vingernagels kun je zelfs een nieuwe infectie veroorzaken. Puistjes uitknijpen doet alleen maar pijn en kun je beter vermijden!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

SUIKER KAN
ACNE ERGER MAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuiker ineens sterk stijgt).  We weten dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar om je huid gezond te houden moet je je ver houden van zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel. In plaats daarvan doe je er veel beter aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volle granen en peulvruchten.
Leer Meer

WE HEBBEN HIER OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onzuiverheden en vettige huid en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST OP
ZEER GEVOELIGE HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN OVER HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE

placeholder
VETTIGE, ACNEGEVOELIGE HUID REINIGEN EN VERZORGEN
MEER LEZEN
placeholder HOE BEHANDEL IK
POST-INFLAMMATOIRE
HYPERPIGMENTATIE?
MEER LEZEN