Onderschat de gevolgen van een beschadigde opperhuid niet

Mensen die in de verzorgingssector of de horeca werken, handarbeiders, kappers, bakkers… de lijst van beroepen waarbij de handen voortdurend te lijden krijgen is lang. De gemeenschappelijke boosdoener is dagelijkse blootstelling aan organische solvents, oppervlakte-actieve detergenten of zepen met een te basische pH-waarde voor de huid. In het geval van de lippen zijn het dan weer koude, wind, zon of sterk uitdrogende medische behandelingen die een voortdurende bron van agressie van buitenaf vormen. De verzorgingsproducten CICAPLAST Handen en CICAPLAST Lippen zijn dan ook onontbeerlijk om  verergering en beschadigde handen te helpen voorkomen.

Mensen die in de verzorgingssector of de horeca werken, handarbeiders, kappers, bakkers… de lijst van beroepen waarbij de handen voortdurend te lijden krijgen is lang. De gemeenschappelijke boosdoener is dagelijkse blootstelling aan organische solvents, oppervlakte-actieve detergenten of zepen met een te basische pH-waarde voor de huid. In het geval van de lippen zijn het dan weer koude, wind, zon of sterk uitdrogende medische behandelingen die een voortdurende bron van agressie van buitenaf vormen. De verzorgingsproducten CICAPLAST Handen en CICAPLAST Lippen zijn dan ook onontbeerlijk om  verergering en beschadigde handen te helpen voorkomen.

Wat maakt de huid van de handen zo gevoelig?

De huid van de handen is gevoelig én staat vaak bloot aan agressies van buitenaf

De huid van de handen raakt gemakkelijk uitgedroogd en gedehydrateerd. Ze bevat immers weinig talgklieren en maakt weinig hydratatiefactoren aan. Van een hydrolipidenfilm, die normaal gezien moet instaan voor de bescherming van de huid, is hier dan ook amper sprake. Dat maakt de huid van de handen dus erg gevoelig. Maar tegelijk zijn de handen één van de lichaamsdelen die dagelijks het meest belast worden, zowel door bepaalde beroepsbezigheden als thuis in het huishouden. En daarnaast hebben de handen ook nog eens te lijden onder agressieve omgevingsinvloeden zoals koude en zon.

Wat zijn de gevaren als die gevoelig geworden huid van de handen voortdurend blijft blootstaan aan agressies?

Van een gevoelige huid naar chronische dermatitis

Dermatitis, eczeem, allergieën… als de huid al gevoeliger is geworden, kan ze hevig gaan reageren op elke nieuwe blootstelling van een allergeen of een irriterend product. In de meest ernstige gevallen kan de huidreactie immers zo erg zijn dat ze tot hospitalisatie of arbeidsongeschiktheid leidt.

Praktisch advies

Heb je een manueel beroep waarbij je handen erg belast worden, bescherm ze dan altijd met handschoenen en breng regelmatig een beschermende en verzorgende crème zoals CICAPLAST Handen aan. Draag ook handschoenen bij huishoudelijke klusjes, want hierbij kan de tere huid van de handen evenzeer beschadigd of geïrriteerd raken. Wacht niet tot je handen echt heel droog of beschadigd zijn om ze dagelijks en zelfs verscheidene keren per dag in te wrijven. En vergeet zeker niet je CICAPLAST crème ’s avonds voor het slapengaan aan te brengen.

Waardoor raakt de huid van de lippen zo snel uitgedroogd?

De huid van de lippen heeft heel weinig natuurlijke bescherming en is dus erg gevoelig

De huid van de lippen is een semi-slijmvlies en heeft dus geen hoornlaag. Ze is uiterst dun en bevat geen talgklieren, zodat ze dus niet goed “gesmeerd” wordt. De huid van de lippen produceert bovendien geen melanine en kan zich dus niet beschermen tegen de zon. Ze is teer, broos en bijzonder vatbaar voor uitdroging, dehydratatie en irritatie.

Wat kunnen de gevolgen zijn als droge lippen niet worden verzorgd?

Als de huid geen beschermende buffer meer heeft, neemt het gevaar voor potentieel ernstige aandoeningen toe

Uitdroging, afschilfering, kloofjes veroorzaakt door koude en wind of behandelingen met een uitdrogend effect (zoals isotretinoïne) kunnen verergeren: de barstjes en kloofjes kunnen dan chronisch worden en dit kan uiteindelijk leiden tot ontstekingen zoals mondhoekkloven of traumatische of allergische cheilitis.

VERLICHTEN PIJNLIJKE HUID

Het is een veelvoorkomend scenario bij een intolerante huid: wakker worden met een prikkend, pijnlijk, branderig gevoel. Verlicht dit door de avond ervoor te smeren met een speciale nachtcrème: Toleriane Ultra Nacht. Deze crème voor een reactieve huid ontdoet je huid zoveel mogelijk van vrije radicalen (opgewekt door bijvoorbeeld luchtvervuiling en zonlicht gedurende de dag) en kalmeert tegelijkertijd ontstekingen en zenuwprikkels in de huid. Directe verlichting voor het lichaam: Lipikar Baume AP+M dat anti-jeuk werkt. Je redder-in-nood voor als je huid overdag pijnlijk, prikkend, branderig aanvoelt: een spraybusje thermaal bronwater. Heerlijk rustgevend en verzachtend, met water gewonnen uit een beschermde vulkanische regio in Frankrijk rijk aan mineralen. Mineralen die de huidbarrière van je overgevoelige huid helpen versterken.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

OM EEN EIND TE MAKEN AAN DROGE HUID IS HET BELANGRIJK
GEHYDRATEERD TE BLIJVEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Eczeem wordt veroorzaakt door een tekort in de natuurlijke beschermingslaag met lipiden van de huid (de natuurlijke barrièrefunctie van de huid). Daarom is het belangrijk eczeemgevoelige huid regelmatig en consequent gehydrateerd te houden met de juiste huidverzorgingsproducten zoals Lipikar Baume AP+ of Lipikar Fluide.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

DOOR AAN ECZEEM TE KRABBEN
STOPT HET JEUKEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Krabben brengt de vicieuze cirkel van atopie op gang: vingernagels beschadigen de al kwetsbare huid zodat nog meer allergenen en irriterende stoffen in de huid kunnen doordringen, wat leidt tot nog meer jeuken en nog meer beschadigde huid. LIPIKAR Baume AP+ vult de lipiden in het huidoppervlak aan. Aanvallen worden daardoor minder frequent en het kind krabt zich 's nachts de helft minder.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

JE HUID DROGEN MET
EEN FÖHN KAN HELPEN TEGEN ECZEEM.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Dit wordt beslist NIET aangeraden. Drogen met een föhn is een eczeemtrigger die aanvallen kan veroorzaken door de huid 'aan te vallen' en het beschermende lipidenlaagje van de huid te vernietigen waardoor het eczeem verder verergert. Erger nog, je kunt je delicate huid verbranden.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

ATOPISCHE DERMATITIS
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopische dermatitis is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. Atopische dermatitis wordt behandeld met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Leer Meer

ONTDEK HET ANDERE PRODUCT 
UIT HET ASSORTIMENT

LIPIKAR is het belangrijkste assortiment in Europa voor lichaamsverzorging en hygiëne voor gevoelige, erg droge en eczeemgevoelige huid en bestaat uit producten die geschikt zijn voor het hele gezin, van baby's tot senioren. 

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.