Eczeem, atopisch eczeem bij droge huid

Atopisch eczeem, of atopische dermatitis is een chronische allergische huidaandoening. Lees er meer over en bekijk de verzorgingsproducten van La Roche-Posay.

Atopisch eczeem, ook atopische dermatitis genoemd, is een chronische allergische aandoening waarbij de huid rode plekken vertoont en jeukt. Om de jeuk aan te pakken en de huid tot rust te brengen, moet de barrièrefunctie van de huid worden hersteld.

Symptomen

Een "vreemde" huid op het gezicht De atopische huid is een zeer droge huid, vooral op het gezicht, die trekkerig aanvoelt en vooral, die jeukt. Ze is ook vaak schilferig en heeft soms last van ruwe rode plekken. De aanhoudende irritatie, het onbehagen en het gevoel een "vreemde" huid te hebben zijn moeilijk te verdragen. Als deze symptomen zich voordoen op het gezicht, vormt dit bovendien ook een grote sociale belemmering.

Eczeem: een chronische pathologie die wordt beïnvloed door diverse factoren

Atopisch eczeem is een chronische en allergische aandoening die genetisch bepaald wordt. Als de huid een tekort aan lipiden heeft, gaat de kwaliteit van de huidbarrière achteruit. Resultaat: ze staat meer bloot aan irritatie en aan allergenen. Externe factoren zoals mijten, pollen, dieren en vervuiling kunnen dan de atopisch eczeem uitlokken.

Behandelen

Allereerste vereiste bij eczeem: de jeuk kalmeren Krabben kan de irritatie tijdelijk draaglijker maken, maar onderhoudt het eczeem en richt nog meer huidschade aan. Om de vicieuze cirkel van atopie te doorbreken, moet dus in de eerste plaats de huid worden gekalmeerd. Daartoe zijn bepaalde maatregelen van essentieel belang:

  • het gezicht wassen met een overvette reiniger die irritatie tegengaat.
  • dagelijks een huidverzachtend product op het lichaam aanbrengen: hiermee wordt de hydrolipidenfilm hersteld, de huidbarrière weer opgebouwd en wordt verhinderd dat irriterende factoren binnendringen.

Ook thermale kuren kunnen helpen om de jeuk bij eczeem te kalmeren, de huid te zuiveren en superinfectie tegen te gaan.

Aarzel tot slot niet om jouw dermatoloog te raadplegen. Hij geeft je graag informatie en advies.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

OM EEN EIND TE MAKEN AAN DROGE HUID IS HET BELANGRIJK
GEHYDRATEERD TE BLIJVEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Eczeem wordt veroorzaakt door een tekort in de natuurlijke beschermingslaag met lipiden van de huid (de natuurlijke barrièrefunctie van de huid). Daarom is het belangrijk eczeemgevoelige huid regelmatig en consequent gehydrateerd te houden met de juiste huidverzorgingsproducten zoals Lipikar Baume AP+ of Lipikar Fluide.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

DOOR AAN ECZEEM TE KRABBEN
STOPT HET JEUKEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Krabben brengt de vicieuze cirkel van atopie op gang: vingernagels beschadigen de al kwetsbare huid zodat nog meer allergenen en irriterende stoffen in de huid kunnen doordringen, wat leidt tot nog meer jeuken en nog meer beschadigde huid. LIPIKAR Baume AP+ vult de lipiden in het huidoppervlak aan. Aanvallen worden daardoor minder frequent en het kind krabt zich 's nachts de helft minder.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

JE HUID DROGEN MET
EEN FÖHN KAN HELPEN TEGEN ECZEEM.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Dit wordt beslist NIET aangeraden. Drogen met een föhn is een eczeemtrigger die aanvallen kan veroorzaken door de huid 'aan te vallen' en het beschermende lipidenlaagje van de huid te vernietigen waardoor het eczeem verder verergert. Erger nog, je kunt je delicate huid verbranden.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

ATOPISCHE DERMATITIS
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopische dermatitis is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. Atopische dermatitis wordt behandeld met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Leer Meer

ONTDEK DE ANDERE
PRODUCTEN UIT HET ASSORTIMENT

LIPIKAR is dé keus in Europa voor lichaamsverzorgings- en hygiëneproducten die geschikt zijn voor het hele gezin, van baby's tot senioren. 

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.