• Home>
  • Gezicht>
  • Achtergrondinformatie : Wat is Salicylzuur?

Achtergrondinformatie

Wat is Salicylzuur?

In blogs over acne komt het woord Salicylzuur vaak naar voren. Het is een heel populair huidverzorgingsingrediënt en heeft de reputatie als pionier in het verminderen van onzuiverheden. Aangemoedigd door dermatologen en bloggers is dit ingredient goed in te zetten tegen alle onzuiverheden. Maar; Is dit allemaal waar? Zijn er neveneffecten aan de behandeling? En verdient dit ingrediënt deze status in de huidverzorgings wereld?

Wat maakt Salicylzuur zo effectief in het verminderen van onzuiverheden?

Het zuur van het ingrediënt breekt de cellen los die aan elkaar gekleeft zitten. Dit zorgt voor minder mee-eeters, puistjes en andere oneffenheden. Salicylzuur is zo krachtig omdat het doordringt tot diep in de poriënlaag. Dit houdt in dat het zowel de poriën zelf als de opperhuid exfolieert. Het ingrediënt heeft een anti-irritatie en anti-onstekings effect en maakt het daarom een effectief ingrediënt om de huid te verzachten en roodheden te verminderen. Ook puistjes en complexiteiten worden tegen gegaan. Het is een multi-functioneel ingrediënt.

Wat zijn de bijwerkingen van het gebruik van Salicylzuur?

Geloof het of niet, maar Salicylzuur is echt zo goed als het klinkt. Er zijn maar heel weinig gevallen bekend waarin de huid een reactie gaf op het ingrediënt. Als het je wel een serieuze reactie geeft kan het een allergische reactie zijn en dien je meteen medisch advies te vragen aan een deskundige.

Het is wel mogelijk dat wanneer je een product met Salicylzuur voor de eerste keer gebruikt je een branderig gevoel ervaart, een wat droge huid krijgt of de huid rood wordt. Echter is dit normaal, want je huid moet wennen aan een nieuw product.

Degene met een gevoelige huid zijn misschien bang dat het ingredient niet de juiste behandeling is voor hen omdat ze aan het begin van de behandeling een droge huid ervaren. Echter is dit niet het geval en is het juist goed om te gebruiken met een gevoelige huid. Het heeft namelijk een anti-ontstekende werking en daarnaast exfolieert en verzacht het de huid ook, wat het ideaal maakt voor de gevoelige huid. Evenals voor degenen met een normaal huidtype, kunnen degenen met een gevoelige huid de hoeveelheid Salicylzuur aan het begin van de behandeling laag houden.

Dus voor degene met een puistjes of oneffenheden, Salicylzuur is een van de beste ingrediënten om dit te verwijderen!

Dit artikel is alleen bedoelt om algemene informative te genereren. Je moet eerst deskundig advies vragen voordat je een nieuwe routine begint.

Voor jou aanbevolen

Bekijk alle artikelen

La Roche-Posay beveelt aan

Bekijk alle producten