Gouden regels

5 manieren om zorg te dragen voor uw haar

5 tips voor haarverzorging

Om jouw haar mooi en gezond te houden, kan je het beste enkele goede gewoonten aannemen. Jouw haar en jouw hoofdhuid hebben immers behoefte aan zachtheid en zorg!

Rule 1

De juiste temperatuur

Heb je de juiste watertemperatuur ingesteld om jouw haar te wassen? Het water moet lauw zijn, zodat jouw hoofdhuid zacht wordt behandeld. Vergeet ook niet jouw haar na het wassen grondig uit te spoelen om alle shampooresten te verwijderen.

Rule 2

Zachtheid vóór alles!

Irriterende shampoos en te warme brushings zijn stuk voor stuk agressieve invloeden die uw haar brozer maken. Kies voor zachte shampoos die jouw hoofdhuid respecteren. En zet jouw haardroger op de koudste stand.

Rule 3

Hou het luchtig!

Jouw haar moet kunnen ademen. Hou het niet de hele dag gevangen in een te strak kapsel. Het is best om af te wisselen: nu eens het haar los dragen, dan weer samengebonden. Draag ook niet te lang aan een stuk een helm, een hoed of een muts.

Rule 4

Hoofdmassage

Massage is niet alleen iets voor jouw lichaam. Ook jouw haar en hoofdhuid hebben er profijt van. Als je jouw haar wast, masseer jouw hoofdhuid dan 2 tot 3 minuten, zonder te wrijven. Zo stimuleer je de bloedsomloop en help je de hoofdhuid ontspannen.

Rule 5

Zeg nee tegen stress

Om zorg te dragen voor jouw haar, moet je ook gewoon zorg dragen voor jezelf. Evenwichtige voeding, regelmatig bewegen en een goede nachtrust zijn bevorderlijk voor mooi haar. En ga die stress te lijf met yoga of andere relaxatietechnieken!

Voor jou aanbevolen

Bekijk alle artikelen