Dagelijkse verzorging voor een overgevoelige huid

 

 

Een overgevoelige huid heeft een grote impact op de levenskwaliteit. Lees hier wat wel en niet te doen, welke producten en make-up te gebruiken tegen gevoeligheid.

Al vanaf je geboorte fungeert je huid elke seconde van elke dag als een beschermende buffer tegen het weer, tegen klappen en stoten en tegen talloze schadelijke stoffen uit de omgeving. Die immense rol die onze huid in ons leven speelt, vinden we zo vanzelfsprekend dat we er amper bij stilstaan. Meer en meer mensen ondervinden echter problemen met hun huid. Die is gevoelig geworden en ondergaat niet langer stilzwijgend de stress en agressies van het dagelijkse leven. Een huid begint te protesteren en uit haar ongenoegen met symptomen zoals roodheid, jeuk, prikkeling. In het ergste geval proberen vrouwen met een gevoelige gezichtshuid alle ‘risicosituaties’ te vermijden, wat er op neerkomt dat ze niet meer zo onbekommerd alles kunnen doen. Als dermocosmetisch huidverzorgingsmerk specialiseert La Roche-Posay zich in een gevoelige huid en geeft tips en advies om een overgevoelige huid zo te verzorgen dat je weer voluit kunt leven.

 

"Douche je ’s ochtends te heet dan komt er histamine vrij in je huid wat leidt tot een kettingreactie van irritatie"

Verzorg een overgevoelige huid ’s ochtends goed

Net wakker en je verlangt naar een lange, warme douche. Vaak gaat de huid na langdurig contact met warm water echter ‘trekken’, alsof deze te krap is geworden. De huid ziet er rood uit. Met rode vlekken in het gezicht of rood aangelopen wangen, die wellicht niet wenselijk zijn. Verre van ideaal als je die ochtend een belangrijke presentatie of een sollicitatiegesprek hebt! De wetenschap achter de realiteit? Het warme water van je ochtenddouche doet histamine vrijkomen in je huid en dit leidt tot een kettingreactie van irritatie. Daarom adviseren wij een korte douche met lauwwarm water te nemen. Wees ook voorzichtig met je verzorgingsproducten. Ook alkalische zepen ontdoen je huid van haar beschermende laagje. Verzorg een gevoelige huid liever met micellair water en milde reinigingsmelk.

Kies de beste make-up voor een overgevoelige huid

De verkeerde make-up kan ongelukkig uitpakken. Jezelf mooi opmaken hoort een moment van plezier en zelfexpressie te zijn, maar met een overgevoelige huid lijkt de zoektocht naar alleen al geschikte make-up een hele uitdaging. Bij het aanbrengen van een product zoals foundation kan de huid branderig gaan aanvoelen, jeuken en prikken. Vaak toont het erna ook ongelijkmatig en vlekkerig: precies het tegenovergestelde van wat je met make-up wil bereiken! Natuurlijk wil je niet last-minute een feestje of etentje afzeggen, dus kies voor hypoallergene make-up; mild en speciaal geschikt voor een gevoelige of intolerante huid.

 

"In de vroege uurtjes doet er zich vaak een verhoogde productie van een neurotransmitter voor die een jeukende huid bevordert"

Let bij een overgevoelige huid op de ingrediëntenlijst

Veel vrouwen met een gevoelige huid investeren tijd en geld in allerlei allergietests, omdat ze graag willen ontdekken welk ingrediënt verantwoordelijk is voor hun problematische ervaringen met bijvoorbeeld make-up. Pakken die tests negatief uit dan raken ze teleurgesteld en gefrustreerd. De waarheid is echter dat een gevoelige huid moeilijker te definiëren is dan een allergie en elke individu kan door iets anders getriggerd worden. Een goede strategie om probleem-veroorzakende ingrediënten in make-up te vermijden? Aandachtig de vermeldingen op producten lezen. Verzeker je ervan dat het product getest is op een gevoelige en allergie-gevoelige huid dat het een minimalistische samenstelling heeft – zonder parfum, alcohol en bekende allergenen zoals nikkel. Met speciale make-up voor een gevoelige huid verzorg je je huid goed en kun je jezelf eindelijk weer onbekommerd opmaken en experimenteren met nieuwe looks.

Investeer in een goede nachtroutine bij een overgevoelige huid

Het mag vreemd klinken, maar een gevoelige huid kan zelfs je slaap verstoren! Meer en meer vrouwen klagen dat ze wakker worden met een vervelend jeukende huid en een prikkend gevoel op hun gezicht. Niet de beste start van de dag. Hoe zit dit? Doorgaans beleven de symptomen van een gevoelige huid 's ochtends een piek, en dit kan je zelfs wakker doen schieten. De reden hiervoor is dat er zich in de vroege uurtjes in het lichaam een verhoogde productie van histamine voordoet, een neurotransmitter die jeuk bevordert en de symptomen van een gevoelige huid kan triggeren. Een goede nachtcrème verzorgt je gevoelige huid en helpt dit onder controle te houden.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het TOLERIANE assortiment bestaat uit producten die ontwikkeld zijn om gevoelige tot allergiegevoelige huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE WERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

Van TOLERIANE ULTRA is tijdens 10 studies op 4.475 patiënten bewezen dat het een positief effectief heeft op de huid die gevoelig is voor allergieën.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.