Allergie en huidverzorging

Veel mensen hebben last van een gevoelige huid door allergie. Klachten en symptomen kun je verminderen door de juiste verzorging.

Wat is allergie?

Een allergie is een heftige reactie van het afweersysteem op stoffen(allergenen) van buitenaf waarop het lichaam normaal gesproken niet heftig op hoeft te reageren.* Bekende allergenen zijn huidschilfers van dieren, pollen en bepaalde voedingsstoffen. Wanneer het lichaam een dergelijke stof ontdekt worden antilichamen aangemaakt (immunoglobuline) om de vreemde stof op te ruimen. Het gevolg hiervan is een allergische reactie.

Allergie soorten

Er bestaan vele verschillende vormen van allergieen. Enkele voorbeelden* zijn:

• Pollenallergie / hooikoorts: een allergie voor de pollen van planten en grassen
• Voedselallergie: een allergie voor bepaalde voedingsstoffen zoals pinda's
• Stofallergie: een allergie voor stofdeeltjes in de lucht
• Insectenallergie: een allergie voor het gif van bepaalde insecten
• Dierenallergie: een allergie voor de haren en huidcellen van dieren
• Medicijnenallergie: een allergie voor stoffen die voorkomen in medicijnen
• Latexallergie: een allergie voor latex
• Schimmelallergie: een allergie voor schimmels die bijvoorbeeld voorkomen in vochtige ruimtes en in de natuur
• Zonneallergie: allergie voor bepaalde soorten UV straling

Allergie symptomen

Een allergie kan zich op verschillende manier uiten en de manier waarop het zich uit verschilt per allergie*.

Milde symptomen van allergie zijn een waterige ogen, rode branderige en jeukende huid, bultjes, eczeem of andere huiduitslag.

Ernstigere symptomen zijn onder andere hoesten, zwelling van het gezicht, ogen of tong, diaree, misselijkheid en buikpijn. In zeldzamere gevallen uit een allergie zich door bijvoorbeeld ademhalingsproblemen of het verlies van bewustzijn.

De eerste keren dat iemand wordt blootgesteld aan een allergene stof zijn de symptomen vaak mild. Naar verloop van tijd kunnen de symptomen verergeren.* Een allergie kan zich op verschillende manier uiten en de manier waarop het zich uit verschilt per allergie*.

Milde symptomen van allergie zijn een waterige ogen, rode branderige en jeukende huid, bultjes, eczeem of andere huiduitslag.

Ernstigere symptomen zijn onder andere hoesten, zwelling van het gezicht, ogen of tong, diaree, misselijkheid en buikpijn. In zeldzamere gevallen uit een allergie zich door bijvoorbeeld ademhalingsproblemen of het verlies van bewustzijn.

De eerste keren dat iemand wordt blootgesteld aan een allergene stof zijn de symptomen vaak mild. Naar verloop van tijd kunnen de symptomen verergeren.*

Huidverzorging bij allergie

Wanneer je last krijgt van een allergische reactie uit dit zich vaak op je huid. Rode, branderige en trekkende huid of eczeem als gevolg van een allergie kunnen je in dagelijkse leven hinderen om ongestoord je gang te gaan. Een goede dagelijkse schoonheidsroutine met producten die geschikt zijn voor een intollerante, allergische huid, kunnen helpen de klachten verminderen en je huid te versterken.

Dagcrème: gebruik altijd een dagcreme die geschikt is voor een allergische huid. Breng de creme s'ochtends na het wassen aan. Dit kalmeert je huid en helpt je huid de rest van de dag beschermen tegen irritatie en jeuk.

Oogcrème: soms kan het voorkomen dat je huid rondom je ogen wat roodheid en zwelling vertoont bij bijvoorbeeld hooikoorts. Hiervoor zijn creme's ontwikkeld die rode huid , jeuk en zwelling verminderen.

Nachtcrème: In de ochtend kan een allergische gezichtshuid extra gevoelig zijn en zijn de symptomen van allegieën het hevigsts. Je gezicht s'avonds verzorgen met een aangepaste nachtcreme voor de gevoelige of allergische huid helpt om dit te voorkomen en de symptomen van allergieën op je huid bij het ontwaken te verminderen.

Make up: veel mensen zijn het zich niet bewust, maar make-up bevat in veel gevallen stoffen die een allergische huid geen goed doen. Gebruik alleen make up die geschikt is voor een allergische huid.

Make up remover: het verwijderen van make up gaat vaak gepaard met veel wrijven en aggressieve producten waardoor je huid extra geirriteerd raakt. Kies voor een product dat make up verwijderd zonder wrijven en dat zacht is voor je huid

*Wanneer je vermoed dat je last hebt van een allergie, raadpleeg dan altijd uw huisarts.
* Bron: Kwantitatieve studie van La Roche-Posay uitgevoerd met 3 750 vrouwen in de Verenigde Staten, Brazilië,China, Frankrijk en Duitsland in November 2010.
** Bron: LRP Kwantitatieve conclusie over allergieën - 2000 personen in Frankrijk en in Duitsland IPSOS HBP 2007 /Vrouwen ouder dan 12 jaar.
***Bron http://www.healthline.com/health/allergies/allergy-types
***Bron https://www.allergy.org.au/patients/about-allergy/
****Bron http://acaai.org/allergies/types
****Bron https://medlineplus.gov/ency/article/000005.htm

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het TOLERIANE assortiment bestaat uit producten die ontwikkeld zijn om gevoelige tot allergiegevoelige huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE AVTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE

HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, atopisch, beschadigd of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige beschermende formule met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.