Allergie en huidverzorging

Veel mensen hebben last van een gevoelige huid door allergie. De juiste huidverzorging kan een allergie-gevoelige huid verzachten en klachten helpen verminderen.

Wat is allergie?

Een allergie is een heftige reactie van het afweersysteem op stoffen (allergenen) van buitenaf waar het lichaam normaal gesproken niet heftig op hoeft te reageren.* Bekende allergenen zijn huidschilfers van dieren, pollen en bepaalde voedingsstoffen. Wanneer het lichaam een dergelijke stof ontdekt worden antilichamen aangemaakt (immunoglobuline) om de vreemde stof op te ruimen. Het gevolg hiervan is een allergische reactie.

Allergie soorten

Er bestaan vele verschillende vormen van allergieën. Enkele voorbeelden* zijn:

• Pollenallergie / hooikoorts: een allergie voor de pollen van planten en grassen
• Voedselallergie: een allergie voor bepaalde voedingsstoffen zoals pinda's
• Stofallergie: een allergie voor stofdeeltjes in de lucht
• Insectenallergie: een allergie voor het gif van bepaalde insecten
• Dierenallergie: een allergie voor de haren en huidcellen van dieren
• Medicijnenallergie: een allergie voor stoffen die voorkomen in medicijnen
• Latexallergie: een allergie voor latex
• Schimmelallergie: een allergie voor schimmels die bijvoorbeeld voorkomen in vochtige ruimtes en in de natuur
• Zonneallergie: allergie voor bepaalde soorten UV straling

Allergie symptomen

Een allergie kan zich op verschillende manieren uiten en de manier waarop het zich uit verschilt per allergie.*

Milde symptomen van allergie zijn waterige ogen, een rode, branderige en jeukende huid, bultjes, eczeem of andere huiduitslag.

Ernstigere symptomen zijn onder andere hoesten, zwelling van het gezicht, ogen of tong, diarree, misselijkheid en buikpijn. In zeldzamere gevallen uit een allergie zich door bijvoorbeeld ademhalingsproblemen of het verlies van bewustzijn.

De eerste keren dat iemand wordt blootgesteld aan een allergene stof zijn de symptomen vaak mild. Na verloop van tijd kunnen de symptomen verergeren.*

Huidverzorging bij allergie

Wanneer je last krijgt van een allergische reactie, kan dit zich vaak ook uiten op jouw huid. Een rode, branderige en trekkende huid of eczeem als gevolg van een allergie kunnen je in het dagelijkse leven hinderen om ongestoord je gang te gaan. Een goede dagelijkse schoonheidsroutine, met producten die geschikt zijn voor een (zeer) gevoelige huid met neiging tot allergie, kan helpen om ongemak te verminderen en je huid te verzachten.

Dagcrème: Gebruik altijd een dagcrème die geschikt is voor een allergie-gevoelige huid. Breng de crème ‘s ochtends na het wassen aan. Dit verzacht je huid en helpt een geïrriteerd en jeukend gevoel te verminderen gedurende de dag. Ontdek bijvoorbeeld de Toleriane Dermallergo Dagcrème, speciaal ontwikkeld voor een huid met neiging tot allergie.

Oogcrème: Soms kan het voorkomen dat je huid rondom je ogen wat roodheid en zwelling vertoont bij bijvoorbeeld hooikoorts. Hiervoor zijn crèmes ontwikkeld, zoals de Toleriane Dermallergo Oogcrème, die roodheid, een jeukend gevoel en zwelling helpen verminderen.

Nachtcrème: In de ochtend kan een gezichtshuid met neiging tot allergie extra gevoelig zijn en kunnen de symptomen van allergieën het hevigst zijn. Je gezicht ‘s avonds verzorgen met een aangepaste nachtcrème voor een gevoelige of allergie-gevoelige huid helpt om dit te verzachten en de ongemakken op je huid bij het ontwaken te verminderen. Ontdek bijvoorbeeld de Toleriane Dermallergo Nacht met een zeer zachte en voedende textuur.

Make-up: Veel mensen zijn het zich niet bewust, maar make-up bevat in veel gevallen stoffen die een huid met neiging tot allergie geen goed doen. Gebruik alleen make-up die geschikt is voor een allergie-gevoelige huid. De make-up producten van Toleriane zijn speciaal ontwikkeld voor een zeer gevoelige huid of huid met neiging tot allergie.

Make-up remover: Het verwijderen van make-up gaat vaak gepaard met veel wrijven en agressieve producten waardoor je huid extra geïrriteerd kan raken. Kies voor een product dat make-up kan verwijderen zonder wrijven en extra zacht is voor je huid, zoals de Toleriane Gezichtsreiniger.

*Wanneer je denkt dat je last hebt van een allergie, raadpleeg dan altijd jouw huisarts.

Bronnen:
Kwantitatieve studie van La Roche-Posay uitgevoerd met 3750 vrouwen in de Verenigde Staten, Brazilië,China, Frankrijk en Duitsland in November 2010.
LRP Kwantitatieve conclusie over allergieën - 2000 personen in Frankrijk en in Duitsland IPSOS HBP 2007 /Vrouwen ouder dan 12 jaar.
http://www.healthline.com/health/allergies/allergy-types
https://www.allergy.org.au/patients/about-allergy/
http://acaai.org/allergies/types
https://medlineplus.gov/ency/article/000005.htm

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het TOLERIANE assortiment bestaat uit producten die ontwikkeld zijn om gevoelige tot allergiegevoelige huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1
Van TOLERIANE ULTRA is tijdens 10 studies op 4.475 patiënten bewezen dat het een positief effectief heeft op de huid die gevoelig is voor allergieën.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

Veiligheidsnormen die verder gaan dan de internationale cosmetische voorschriften.

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE AVTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.