• Home>
  • Gezicht>
  • Achtergrondinformatie : Prebiotische huidverzorging: Ontdek de nieuwe generatie van dermocosmetica

Achtergrondinformatie

Prebiotische huidverzorging: Ontdek de nieuwe generatie van dermocosmetica

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_focuson_default.jpg

Tegenwoordig hydrateren deskundige dermocosmetische formules op meerdere manieren. Lees hieronder de verschillende manieren voor het hydrateren van de huid. 

· Verzachtende middelen maken de huid zachter en soepeler door de ruimtes tussen de dode huidcellen aan het huidoppervlak te vullen.

· Hydraterende ingrediënten werken als een soort spons molecuul om water op te vangen en de beschermende hydrolipidenfilm van de huid opnieuw in evenwicht te brengen.

· Occlusieve ingrediënten vormen een afgesloten barrière om te voorkomen dat vocht uit de opperhuid kan verdampen.

· Prebiotische ingrediënten helpen het microbioom te versterken om zo een ​​extra laag natuurlijke afweer te creëren.

1. MOISTURIZER MODERNISEREN: PREBIOTISCHE HUIDVERZORGING

De stress van het moderne leven kan het microbioom van de huid aantasten. Klimaat, ultraviolette (/UV-) straling, vervuiling en leefgewoonten kunnen allemaal de samenstelling beïnvloeden, waardoor de huid gestript en gevoeliger wordt (brandend, tintelend, over het algemeen geïrriteerd ... klinkt dat bekend?). Daarom brengt de volgende generatie huidverzorging innovatieve manieren om het microbioom van je huid aan te vullen.

2. HOE WERKT HET?

In wezen verandert prebiotische huidverzorging de huid in een gastvrije en verzorgende omgeving voor bacteriën. Het betekent dat de huid veel vocht krijgt, maar ook sporenelementen en de juiste voedingstoffen.  Hier zijn enkele ingrediënten om op te letten:

• Prebiotisch thermaal water stimuleert het spectrum van bacteriële diversiteit dankzij zeldzame mineralen (Selenium, Strontium ...), sporenelementen en puur vocht.

• Ceramiden vullen de fysieke lipidebarrière van de huid aan en leveren tegelijkertijd een bron van koolstof voor bacteriën om zich te voeden.

• Niacinamide wordt gebruikt om de groei van bacteriën te stimuleren. Het is ook zeer effectief bij het kalmeren van de huid, wat handig is omdat ontsteking wordt geassocieerd met een verminderde bacteriediversiteit.

Een moderne vochtinbrengende crème moet zoveel meer zijn dan een eenvoudige barrièrecrème, die op elk huidniveau werkt om de hydratatie te stimuleren en tegelijkertijd de goede omstandigheden levert om de microbiële diversiteit te bevorderen. Het resultaat? Je huid is niet alleen zacht en gehydrateerd, maar ook kalm en tevreden.

Voor jou aanbevolen

Bekijk alle artikelen