De lichaamshuid: 10 regels om de huid te verzorgen

Atopische dermatitis, uitdroging… De huid van uw lichaam heeft het vaak hard te verduren. La Roche-Posay geeft u 10 tips om ze te verzorgen: hydraterende huidverzorgingsproducten, gezonde voeding…

Een mooie en gezonde huid verdient dageljks een beetje aandacht. Volg deze aanbevelingen na het douchen, tijdens de vakantie, bij koud weer... Uw huid kan er alleen maar zachter, soepeler en stralender door worden!

Regel 1: Ik bescherm mezelf tegen de zon

Om uw huid gezond te houden, kunt u beter niet onbeschermd in de zon gaan. Breng een zonnecrème aan met een beschermingsfactor aangepast aan uw huidtype. En breng deze geregeld opnieuw aan. Tijdens de warmste uren van de dag kunt u ook verder het beste in de schaduw blijven.

Regel 2: Zachte zeep voor mijn huid

Droogt uw lichaamshuid gemakkelijk uit, vooral na het douchen? Was u dan met zachte, zeepvrije producten. Producten die te sterk reinigen kunnen de huid uitdrogen en heel onbehaaglijk doen aanvoelen. Geef de voorkeur aan overvette zeep.

Regel 3: Douchen maar!

Neem liever een douche dan een bad. Zo raakt uw huid minder gedehydrateerd. Stel ook de juiste watertemperatuur in: beter lauw dan warm. Af en toe een bad mag best voor wie het echt niet kan laten. Maar blijf er dan niet te lang in!

Regel 4: Stop met roken!

Rookt u? Bedenk dan dat roken absoluut niet goed is voor uw huid. Het maakt haar dof en sneller oud. Een goed argument om u ertoe aan te zetten uw laatste sigaret te doven, vindt u niet?

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE WERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

Van TOLERIANE ULTRA is tijdens 10 studies op 4.475 patiënten bewezen dat het een positief effectief heeft op de huid die gevoelig is voor allergieën.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het TOLERIANE assortiment bestaat uit producten die ontwikkeld zijn om gevoelige tot allergiegevoelige huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.