Oogcontourezone veroudert snel

De oogzone is de eerste zorg van vrouwen in hun strijd tegen huidveroudering. Lees hier wat dermatologen aanbevelen.

De oogzone is de eerste zorg van vrouwen in hun strijd tegen huidveroudering. In deze bijzonder gevoelige en kwetsbare zone laten vermoeidheid en veroudering immers heel snel sporen na. Onze dermatoloog legt uit wat de oorzaken van veroudering in de oogcontour zijn en wat je ertegen kan doen.

Hoe komt het dat de oogcontourzone snel veroudert?

Omdat de huid hier heel fijn is en bovendien sterk wordt belast, vertoont ze heel snel tekenen van veroudering De huid van de oogcontour is de dunste en meest kwetsbare van het gezicht. Ze bevat weinig talgklieren en collageen- en elastinevezels. Met 22 spiertjes die voortdurend in beweging zijn en ongeveer 10.000 oogknipperingen per dag wordt de huid op deze plaats ook extreem belast. Al die factoren verklaren waarom de oogcontour de eerste zone is waar tekenen van veroudering tot uiting komen. Rimpels, huidlijntjes en tekenen van vermoeidheid kunnen hier vroegtijdig opduiken.

Hoe verzorg je je oogcontour?

Met een verzorgingsproduct dat tegelijk efficiënt en zacht is, om sporen van veroudering en vermoeidheid in deze gevoelige zone tegen te gaan Verzorging voor de huid van de oogcontour moet tegelijk efficiënt én hoogtolerant zijn, want ze moet niet alleen veroudering tegengaan maar ook rekening houden met de grote gevoeligheid van deze zone. Om uw blik jeugdig te houden, gebruikt u dus het beste een specifiek product dat in alle zachtheid rimpels uitvlakt en de huid rond de ogen zowel voedt als hydrateert.

Praktische tip

REDERMIC [R] Ogen bevat "Retinol voor gevoelige ogen". Dit betekent dat de krachtige werking van Retinol tegen rimpels en veroudering kan worden benut zonder gevaar voor roodheid of irritatie, dankzij de nieuwe generatie Retinol van REDERMIC [R], een unieke verbinding van zuivere Retinol en Retinol met Progressieve Afgifte.

Praktische tip

Breng REDERMIC [R] Ogen eenmaal per dag aan, ‘s morgens. Breng een likje van het product aan op het benige gedeelte boven de koontjes van je wangen en masseer het zachtjes in, van binnen naar buiten toe, tot het volledig in de huid is gedrongen. Als je eventueel toch wat last hebt van lichte irritatie, laat dan wat meer tijd tussen het aanbrengen tot je huid gewend is geraakt aan de Retinol.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE WERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

Van TOLERIANE ULTRA is tijdens 10 studies op 4.475 patiënten bewezen dat het een positief effectief heeft op de huid die gevoelig is voor allergieën.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het TOLERIANE assortiment bestaat uit producten die ontwikkeld zijn om gevoelige tot allergiegevoelige huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST OP
ZEER GEVOELIGE HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.