Gebruikerservaringen

Make-up en verzorgingstips voor gevoelige ogen

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_testimonies_default.jpg

Een make-upliefhebber met gevoelige ogen, dat kan nog knap lastig zijn. Het is een van de grootste dilemma’s in de beautywereld. Je wil een strakke eyeliner, maar het vloeibare goedje prikt ongenadig in je ogen. Je hebt een smoky eye in gedachte, maar die komt niet bepaald uit de verf als je oogleden rood en opgezwollen zijn. Wie gevoelige ogen heeft, kan op den duur vaak minder en minder verdragen. Helemaal stoppen met al je make-upgewoonten? Gelukkig niet. De oplossing ligt in zachte make-up met een hoge tolerantie. Oogpotloodjes en foundation die hypoallergeen zijn, en getest op een huid met allergieën.

‘De vervuilde lucht in de stad en de vele uren achter je laptop kunnen helaas oogklachten in de hand werken’

Hoe weet je of je gevoelige ogen hebt?

Het kan zijn dat je in het begin denkt dat je ogen simpelweg meer tranen door koud weer. Blijven die prikkende en tranende ogen aanhouden dan is er vaak wel iets mis. Met een controlebezoek aan de oogarts kun je dit nagaan. Ergens is het niet vreemd, gevoelige ogen, want de vervuilde lucht in de stad (waar velen van ons wonen) en de vele uren achter je laptop of op je smartphone werken helaas klachten in de handen, waaronder oogklachten. Lenzendragers kunnen eveneens sneller problemen ondervinden. 

Waarom krijg je gevoelige ogen?

De huid rondom de ogen is simpelweg het dunste, meest gevoelige huidje op je hele lichaam. Hier zal je dus als eerst rimpeltjes kunnen zien, maar ook irritaties krijgen. De ogen worden bovendien continu blootgesteld aan licht (van de zon of blauw licht van je computer), aan allergenen (stoffen waarvoor je allergisch kunt zijn) en andere irriterende bestanddelen waar andere delen van het lichaam amper mee te maken krijgen.

De beste verzorgingstips voor gevoelige ogen

Vastbesloten om van je gevoelige ogen af te komen, of in ieder geval de symptomen flink te temperen? De volgende stappen maken een groot verschil.

Niet in je ogen wrijven bij gevoelige ogen

Besmetting van vieze vingers, waarmee je bewust of onbewust in je ogen wrijft, zijn een regelrechte boosdoener. Het is soms onvermijdelijk, maar probeer gedurende de dag zo min mogelijk aan je gezicht te zitten. Zo verminder je ook de kans op onzuiverheden.

‘Raak je gevoelige ogen liefst niet aan met gelakte nagels of wanneer je net een ingrediënt zoals retinol hebt aangebracht op je gezicht’

Let op irriterende stoffen bij gevoelige ogen

Sommige populaire ingrediënten voor het gezicht zijn veel te heftig voor gevoelige ogen. Denk hierbij aan acne-medicaties en retinol; deze wil je ver uit de buurt van je ogen houden. Raak je de ogen aan met vingers die deze producten net hebben aangebracht op de rest van je gezicht? Wees dan op je hoede en spoel ruim met water. Nog iets om op te letten: nagellak. Dit is een veelvoorkomende veroorzaker van dermatitis op het ooglid. Het resultaat van wrijven in je ogen met gelakte nagels. Krijg je rode vlekjes, uitslag of geïrriteerde plekjes rondom je ogen dan kan dit het probleem zijn. Probeer eens ongelakt door het leven te gaan, of zoek naar nagellakjes met hypoallergene formules. Zoals de Toleriane silicium hypoallergene nagellak, in mooie kleuren zoals scharlaken- of wijnrood en nude.

Draag lenzen bij gevoelige ogen met beleid

Draag je al sinds jaar en dag lenzen en krijg je steeds vaker last van je ogen? Probeer dan eens je lenzen minder lang en minder vaak te dragen.

‘Kies bij gevoelige ogen voor hypoallergene make-up, die je huid goed kan verdragen’

Kies de juiste make-up en verzorging bij gevoelige ogen

Misschien denk je dat je gevoelige ogen werkelijk niks kunnen verdragen, maar make-up voor gevoelige ogen is echt heel anders samengesteld. Het kan daardoor een verademing zijn voor gevoelige oogleden. Dol op make-up en wil je blijven spelen met diverse looks? Lichte, natuurlijke tinten voor overdag en intense looks voor de avond bijvoorbeeld. Het is niet langer nodig om die make-up wens (zoals een smokey eye) te laten.

Mascara voor gevoelige ogen

Zelfs voor de minimalist is mascara vaak onmisbaar. Het geeft je gelijk een wakkere, meer verleidelijke blik. Mascara zet je direct aan op de wimperimplanting, vlakbij de ogen. Gebruik je het verkeerde product dan kan dit gevoelige ogen helaas hevig irriteren. De Toleriane mascara’s voor gevoelige ogen (meerdere soorten) bieden maximaal volume, maar zonder de ogen ook maar een beetje te belasten. In de wimpercoatingformule zit zogenaamd gereconstrueerd traanvocht (zoals ook van nature in je lichaam voorkomt) voor optimaal oogcomfort.

Oogpotlood voor zeer gevoelige ogen

Wie wil er niet af en toe een mooie smokey eye? Alleen niet elk oogpotloodje is hiervoor geschikt in het geval van gevoelige, snel geïrriteerde ogen. Ervan overtuigd dat je oogleden opzwellen bij elk make-up product? Laat dit Toleriane Oogpotlood voor gevoelige ogen, verkrijgbaar in zwart en bruin, het tegendeel bewijzen. Het oogpotlood heeft een zijdezachte kern, gezuiverde pigmenten en het is verrijkt met bijenwas, waardoor een lijntje uitermate zacht aanvoelt op je gevoelige huid.

Oogschaduw voor zeer gevoelige ogen

Met oogschaduw bedek je vaak het hele ooglid en de zone daarboven. Het beslaat dus een groot deel van je oogcontouren. Kies daarom juist voor een oogschaduw in hypoallergene variant bij gevoelige ogen. Dit oogschaduwpalet kent tal van kleurtjes die je ogen doen stralen, met een optimale tolerantie om huid- en oogirritatie te voorkomen.

Oogcrème voor zeer gevoelige ogen

We begrijpen het helemaal; heb je last van je ogen dan smeer je er liever helemaal niks op. Toch is het juist fijn als je met een aangename crème irritaties kunt helpen verzachten. Hiervoor is Toleriane’s Ultra Oogcontour voor de gevoelige ogen ideaal. Een heerlijk frisse oogcrème in een veilige hermetische verpakking, waardoor de kans op besmetting wordt geminimaliseerd. Het is een hydraterende en gelijk kalmerende oogverzorging, die roodheid, een prikkelend of jeukend gevoel, zwellingen en ander discomfort gelijk tegengaat. Parfum- en alcoholvrij, met toevoeging van La Roche-Posays speciale thermaal bronwater.

Voor jou aanbevolen

Bekijk alle artikelen