Make-up voor de gevoelige oogzones

Waarop moet men letten bij het opmaken van de ogen? Zijn allergische reacties aan de oogleden toe te schrijven aan make-up? Het antwoord van dermatologen en van La Roche-Posay.

De oogleden zijn een bijzonder tere zone, die gevoelig is voor allergieën. Toch is dit bij veel vrouwen nu juist het enige onderdeel van het gezicht dat ze maquilleren. Als we kijken naar de geschiedenis, zien we dat oogmake-up al eeuwenlang wordt gebruikt. Wat kan men adviseren? De antwoorden van een dermatoloog.

Waarop moet men speciaal letten bij het opmaken van de ogen?

Make-up voor de ogen wordt speciaal ontwikkeld om het risico op irritatie en allergische reacties minimaal te houden. Er bestaan specifieke gamma's voor gevoelige ogen. Men moet vooral zorg besteden aan een goede hydratatie van de oogcontour voor men make-up gaat aanbrengen. En ook zorgvuldig demaquilleren met zachte producten aangepast aan deze zone.

Wat zijn de specifieke eigenschappen van oogmake-upproducten?

Producten voor de ogen worden heel anders samengesteld dan bijvoorbeeld foundation. Oogschaduw bevat een hoge concentratie aan pigmenten (zink- en titaniumoxide), voor een maximaal dekkend effect. Dit kan leiden tot irritatie. Bij mascara's en eyeliners, die in contact kunnen komen met het oog, is een specifieke samenstelling vereist. Ze bevatten wassen en geleermiddelen.

Zijn allergische reacties aan de oogleden toe te schrijven aan make-up?

Nee, dat is heel zelden het geval. Uiteraard mag men bij een ontsteking aan de oogleden een tijdlang geen make-up meer aanbrengen. Maar mettertijd zijn alle bestanddelen die mogelijk allergische reacties kunnen veroorzaken (colofonium, kathon..) geweerd uit make-upproducten. Wel is het zo dat bij eczeem aan de oogleden moet gedacht worden aan een contactallergie voor nagellak of voor een allergeen dat door de lucht is getransporteerd (luchtgedragen): parfumspray of haarlak, plantaardige deeltjes of pollen…

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE WERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

Van TOLERIANE ULTRA is tijdens 10 studies op 4.475 patiënten bewezen dat het een positief effectief heeft op de huid die gevoelig is voor allergieën.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het TOLERIANE assortiment bestaat uit producten die ontwikkeld zijn om gevoelige tot allergiegevoelige huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.