Wat is Retinol?

Lees hier waarom Retinol het ingrediënt is om kenmerken van huidveroudering zoals rimpels, fijne lijntjes en oneffenheden tegen te gaan.

  • Retinol is soort vitamine A die celvernieuwing stimuleert.
  • Retinol is een van de enige klinisch bewezen anti-age die effectief werkt tegen het verminderen van zelfs diepe rimpels.
  • Tijdens het gebruik van Retinol kan de huid gevoelig zijn voor zon, zonnestraling of zonlicht.
  • Er wordt daarom aanbevolen om Retinol ‘s avonds te gebruiken en ‘s ochtends een dagcrème met SPF.

Lees hier waarom Retinol het ingrediënt is om kenmerken van huidveroudering zoals rimpels, fijne lijntjes en oneffenheden tegen te gaan.

Retinol: het anti-huidverouderings super ingrediënt

Retinol valt onder de vitamine A-familie en is naast zijn vele functies nodig in het lichaam om de huid gezond te houden. De afstamming van Retinol, Retinoides, werden eerst gebruikt bij de behandeling tegen acne. Tegenwoordig worden ze ook gebruikt tegen huidveroudering.

Waarom is dit het geval? Retinoides verbeteren de kwaliteit van de huid door het celvernieuwingsproces een boost te geven. Daarnaast helpen ze met het tegengaan van collageenafbraak (collageen maakt de huid stevig) en versterken ze de diepere lagen van de huid welke de formatie van rimpels tegen gaan. Dit zorgt ervoor dat de huid er voller en stralender uitziet, met minder zichtbare lijntjes.

La Roche-Posay zou aanraden…

Ondanks dat Retinol erg effectief is in het verminderen van tekens van photoaging (huidveroudering door zon), is het niet een ingrediënt dat aanbevolen wordt wanneer je de zon in gaat. De huid is door het gebruik van het ingrediënt namelijk gevoeliger geworden voor UV-straling.

In plaats daarvan wordt het aanbevolen huidverzorging met Retinol in de avond te gebruiken. Gebruik dus overdag altijd een product met zonnebescherming wanneer je Retinol gebruikt.

De Redermic R Retinol Anti-Aging Nachtcrème van La Roche-Posay is een herstellende nachtcrème voor fijne lijntjes en diepere rimpels, zoals rond de lippen en het voorhoofd. Bovendien kan de crème worden gebruikt bij pigmentatie door UV-schade. De formule is geschikt voor een gevoelige huid, maar we raden aan om een nieuw product altijd eerst te testen op de binnenkant van de arm om ongewenste reacties te voorkomen.

Als je op zoek bent naar een product tegen huidveroudering, kan Retinol jouw geheime wapen zijn!

WAAR
OF ONWAAR

True or false visual 3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR True answer

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
True or false visual 2

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE UITWERKING OP MIJN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR wrong answer

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True or false visual

GEVOELIGE HUID ZIET ER
ANDERS UIT.

ONWAAR wrong answer

Een van de frustrerende dingen met gevoelige huid, is dat hoe vervelend je verschijnselen ook zijn, artsen vaak zeggen dat je huid 'normaal' is omdat er niets zichtbaar is. Maar goed geïnformeerde dermatologen herkennen de kenmerken van een gevoelige huid en bevelen specifieke behandelingen voor een gevoelige of hypergevoelige huid aan.
Leer Meer
True or false visual 2

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR True answer

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
Question mark

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1
DE HUID ROND DE OGEN WORDT BEÏNVLOED DOOR 22 CONSTANT BEWEGENDE SPIEREN EN 10.000 KEER KNIPPEREN PER DAG. DAAROM ZIEN WE RONDOM DE OGEN VAAK DE EERSTE TEKENEN VAN VEROUDERING.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het RETINOL-assortiment helpt diepe rimpels verminderen en maakt de textuur van de huid soepeler.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

ALLE PRODUCTEN
WORDEN GETEST OP ALLERGIEËN

Meer bekijken
Eén vereiste = nul allergische reacties
Als we één allergische reactie ontdekken, gaan we terug naar het lab voor herformulering
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIG
BESCHERMENDE FORMULE

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest veilige verpakking met alleen de noodzakelijke conserveringsmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER GEVOELIGE HUID

placeholder GEZICHTSREINIGER VOOR DE GEVOELIGE HUID:
MILDE ÉN EFFECTIEVE REINIGING
MEER LEZEN