ZO KRIJG JE EEN VLEKKELOZE HUID
ALS JE AANLEG HEBT VOOR PUISTJES

Article Read Duration 4 min lezen

We willen puistjes, vlekken of roodheid door acne, grove poriën, glans en donkere kringen vaak graag verbergen onder make-up, maar door verkeerde keuzes kan de huid er juist slechter uit gaan zien.


In dit artikel delen we een routine die door dermatologen is goedgekeurd en waarmee je vlekkeloze resultaten bereikt bij een tiener- of volwassen huid met acne:

• Bereid de huid voor door te reinigen met EFFACLAR zuiverende schuimgel
• Behandel onzuiverheden met EFFACLAR Duo (+)
• Breng in het midden van je gezicht TOLERIANE mineraalpoeder aan met het sponsje, en werk het uit naar de zijkanten
• Vouw het sponsje doormidden, doe er nog wat product op en klop dit voor extra dekking in op probleemgebieden
• Als je liever vloeibare foundation gebruikt, breng deze dan aan in het midden van je gezicht en werk met een kabuki kwast uit naar de zijkanten
• Gebruik voor plaatselijke onzuiverheden of donkere kringen een TOLERIANE teint corrigerende pen

MAKE-UP EN ONZUIVERE HUID:
EEN HAAT-LIEFDEVERHOUDING

Wat is de beste make-up voor een huid die gevoelig is voor acne?

Meer dan 90% van alle vrouwen heeft last van huidproblemen zoals puistjes, glimmende huid, mee-eters of grove poriën. Wat doen zij automatisch? Naar make-up grijpen om hun acne, roodheid en vlekken te verbergen. Maar sommige make-up verstopt de poriën en maakt ze juist veel duidelijker zichtbaar. Daarom laten we hier zien hoe ook jouw vette tot gecombineerde huid er vlekkeloos uit kan zien. Hoe gevoelig deze ook is.

JOUW ONMISBARE PRODUCT?
EEN MINERAALPOEDER FOUNDATION

Voor een onmiddellijk egalere huid, camouflage van onzuiverheden en wegname van glans, gebruik je een mineraalpoeder foundation zoals TOLERIANE compactpoeder van La Roche-Posay.


Dit type concealer/foundation is ideaal voor zelfs de gevoeligste vette tot gecombineerde huid, en werkt op drie manieren:

 • Egaliseert de huid in no-time. Alle onzuiverheden (puistjes, mee-eters, roodheid, vlekken, enz.) worden gecamoufleerd.
 • Matteert tot 12 uur lang. De huid is schoon en glimt of plakt niet.
 • Laat de huid ademen, zuivert en geeft een onovertroffen fris en comfortabel gevoel.

De beste concealer/foundation voor de vette tot gecombineerde huid bevat 100% gezuiverde minerale pigmenten en superabsorberend perliet waardoor de huid wordt bedekt, geëgaliseerd en verhelderd zonder de poriën te verstoppen. 90% van de vrouwen zag verbetering in het aanzien en de textuur van de huid, en 60%·​van de onzuiverheden was verminderd na een maand gebruik van TOLERIANE compactpoeder.

GEBRUIK JE LIEVER
EEN VLOEIBARE FOUNDATION?

Vloeibare foundation, geschikt voor de acnegevoelige huid

Voor vrouwen met een zeer gevoelige huid en aanleg voor acne, heeft La Roche-Posay TOLERIANE vloeibare corrigerende foundation ontwikkeld. De glad uit te strijken formule bedekt acnegerelateerde roodheid, puistjes, donkere kringen en vlekken, zonder de poriën te verstoppen en zonder dat een dikke laag make-up zichtbaar is. Getest op allergieën zodat je er niet rood van wordt, en met een SPF 25.

VETTE, ACNEGEVOELIGE HUID
MAKE-UP HANDLEIDING

De juiste make-up producten en technieken voor een huid die gevoelig is voor acne

 • Bereid de huid voor door te reinigen met EFFACLAR zuiverende schuimgel en breng een kalmerende crème aan, zoals EFFACLAR Duo (+).
 • Als je het liefst poeder gebruikt, doe je een klein beetje TOLERIANE compactpoeder op het sponsje en brengt dit aan in het midden van je gezicht en op de T-zone. Vervolgens werk je het uit naar de zijkanten. Zo krijg je de beste dekking waar je het nodig hebt (in het midden van je gezicht zijn de poriën grover en krijg je eerder onzuiverheden).
 • Voor plaatselijke onzuiverheden vouw je het sponsje doormidden voor extra precisie. Doe er nog wat product op en brengt dit aan op de onzuiverheid. Veeg het vervolgens rondom voorzichtig uit.
 • Vloeibare foundation aanbrengen: Net als bij de minerale foundation begin je met het aanbrengen van het product in het midden van je gezicht en werk je het naar buiten toe uit voor een naadloos resultaat. Je kunt je vingers of een kabuki kwast gebruiken om de formule zonder strepen of wrijving uit te smeren. Vervolgens kun je meerdere laagjes aanbrengen om de gewenste hoeveelheid dekking te bereiken.
 • Als je een extra lichte optie wilt: Kies dan een subtiel getinte crème voor de acnegevoelige huid, zoals EFFACLAR Duo (+) Unifiant. Neem een hoeveelheid ter grootte van een hazelnoot op je vingertoppen en smeer de crème vanuit het midden van je gezicht naar de zijkanten.
  Klik HIER voor volledige informatie over getinte huidverzorgingscrèmes voor de huid die gevoelig is voor acne.
 • Als je afzonderlijke puistjes hebt, of donkere kringen, die je gericht wilt camoufleren, gebruik dan een TOLERIANE corrigerende concealer pen: Groen voor het neutraliseren van roodheid, geel voor het oplichten van donkere kringen en beige voor het maskeren en egaliseren van oneffenheden. Stippel met de pen over het gebied dat je wilt camoufleren en werk de concealer uit met je vingertoppen.

HOE KIES IK DE JUISTE
KLEUR MAKE-UP?

Het kan voor vrouwen met een onzuivere huid lastig zijn om de juiste kleur concealer of foundation te vinden, omdat op hun gezichtshuid verschillende kleuren voorkomen: Onzuiverheden, roodheid, donkere kringen en de normale huid. Kijk voor de juiste kleur foundation naar een gaaf stuk huid rond de kaaklijn en test het product daar. Als de kleur hetzelfde is als de huid, is het goed.

HOE WEET IK ZEKER DAT MIJN MAKE-UP VEILIG IS
VOOR EEN GEVOELIGE HUID?

De juiste make-up producten en technieken voor een huid die gevoelig is voor acne

Alle make-up van La Roche-Posay voldoet aan strikte formuleringsregels. Het is samengesteld onder dermatologische supervisie engetest op gevoelige tot intolerante huidtypen. TOLERIANE mineraalpoeder en corrigerende vloeibare foundation irriteren zelfs de teerste huid niet. Ze zijn niet-comedogeen en dus ideaal voor een huid met onzuiverheden, en de hypoallergene formule is zelfs geschikt voor een allergische huid. En als extra bonus? Beide formules bieden SPF 25 voor dagelijkse uv-bescherming.

Klik HIER voor een volledige huidverzorgingsroutine voor de gevoelige huid.

Voilà. Met de juiste routine kan een onzuivere huid er binnen no-time vlekkeloos uitzien, en klaar zijn voor selfies…. Bij herhaald gebruik wordt de huid bovendien steeds zuiverder. Nog één laatste tip: Was je make-upsponsjes en kwasten regelmatig uit in water met zeep en laat ze aan de lucht drogen. Zo voorkom je dat je bacteriën over je gezicht verspreidt die acne kunnen veroorzaken.

Wil je meer weten over de verzorging van een huid die gevoelig is voor acne? Klik HIER.

Wil je meer informatie over make-up die geschikt is voor de meest gevoelige huid? Kijk HIER.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

EEN PUIST UITKNIJPEN
HEEFT GEEN NUT.

WAAR TRUE-ANSWER

Ook al lijkt het een snelle oplossing, het uitknijpen van een puistje maakt het voor je acne-gevoelige huid alleen maar erger. Dat is omdat je dan het geïnfecteerde haarzakje kunt beschadigen waardoor de ontsteking erger wordt. Met je vingernagels kun je zelfs een nieuwe infectie veroorzaken. Puistjes uitknijpen doet alleen maar pijn en kun je beter nalaten!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

SUIKER KAN
ACNE ERGER MAKEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Uit recent onderzoek blijkt dat acne kan verergeren door voeding met een hoge glycemische index (voeding waardoor je bloedsuiker ineens sterk stijgt). We weten dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar om je huid gezond te houden moet je je ver houden van zoetigheden, suikerhoudende dranken en lekkernijen gemaakt van wit meel. In plaats daarvan doe je er veel beter aan vezelrijke voeding te nuttigen zoals volle granen en peulvruchten.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

VETTIGE VOEDING
MAAKT JE HUID VETTIG.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Je hoort vaak dat vet op je bord leidt tot meer vet in je poriën. Er is echter geen direct verband tussen de twee. Wel is het zo dat een dieet dat rijk is aan verzadigd vet, micro-ontstekingen kan veroorzaken in alle organen van het lichaam, waaronder de huid. Kortom, van broodjes kroket zul je geen acne krijgen, maar matiging is altijd de beste oplossing voor je gezondheid.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

CHOCOLADE IS SLECHT
VOOR HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Er is geen betrouwbaar bewijs dat chocolade een effect heeft op acne. Iedereen is echter anders, zodat het kan zijn dat chocolade bij sommige mensen acne veroorzaakt. Pure chocolade zit overigens vol antioxidanten die uitstekend zijn voor de huid!
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

De 3-staps EFFACLAR routine – reinigen, corrigeren, beschermen – is bewezen effectief bij patiënten met acne-gevoelige huid die leven in een omgeving met luchtvervuiling.

*Kwantitatief onderzoek, Beijing/Shanghai, 2014, Totale steekproefomvang:n=600 ²DIM Sell-in YTD Sept 2015 ³INS/Kantar Health La Roche-Posay Barometers 2013

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

EFFACLAR is een compleet assortiment zeer efficiënte oplossingen tegen onzuiverheden en vettige huid en richt zich op alle fasen van de levenscyclus van onvolkomenheden, zonder dat de tolerantie in gevaar komt.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST OP
ZEER GEVOELIGE HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKENOVER HUID DIE GEVOELIG IS VOOR ACNE

placeholder ALLES OVER ACNE
EN VETTIGE HUID
probeer het nu