Welke verzorgingsproducten neem je mee op vakantie?

Hoe je vakantiekoffer inpakken? Met reisformaat zonnebrand, handbagage vloeistoffen, ‘EHBO voor op reis’, alle benodigde verzorging. Deze checklist helpt je op weg.

Of je nu een roadtrip maakt naar onze zuiderburen, toch het vliegtuig pakt voor een tripje langs de Zuid-Europese kust of aan staycation doet in eigen land: eenmaal van huis wil je toch slim ingepakt hebben. Niet alleen de juiste kleding en verzamelde stapel boeken, maar juist ook verzorgingsproducten. Voor jezelf, eventueel voor je partner of misschien wel voor het hele gezin. Je favoriete beautyproducten, die je in een vliegveldshop of in de lokale reisapotheek net niet kunt vinden. Toch die gigafles bodylotion mee loodsen door de douane is een spel dat je negen van de tien keer verliest. Handbagage vloeistoffen, de mogelijkheden zijn vrij beperkt. Wees dus liever goed voorbereid. Met ook ‘EHBO op reis’ voor een ongelukje tijdens, zeg, een middagje hiken. Tip: zorg dat je handbagage make-up goed inpakt (rol in een handdoekje bijvoorbeeld) zodat het onderweg niet onverhoopt breekt. Plan met militaire precisie en je hebt er tijdens je welverdiende vakantie geen omkijken meer naar. Zo belachelijk veel werk kost dit nu ook weer niet, want onze handige inpaklijst biedt uitkomst en overzicht. Zie hier een persoonlijke vakantie checklist met alles wat je maar nodig kunt hebben aan huidverzorging tijdens welke vakantie dan ook.

Verzorgingsproducten in de handbagage of koffer?

Als je met het vliegtuig reist met handbagage zorg er dan voor dat alle vloeistoffen en gels in verpakkingen maximaal 100 ml bevatten. Passend verpakt in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak (een transparant make-uptasje kan ook) met een capaciteit van 1 liter. Dit zijn de vereisten. Handbagage zonnebrand voor het gezicht? Tot 100 ml zijn er legio opties. Kies voor een pocketsize of een handzaam busje SPF.

Wat zijn de huidverzorging essentials?


Op vakantie neem ik mee… de beste vakantiebasics in beauty! Van zonnebrandcrème voor in je handbagage tot een multifunctioneel serum en hydraterende dagcrème, want je huid verliest in de hitte meer vocht. Pak het volgende in voor in je (gezamenlijke) toilettas.

Voeg naast deze gezichtsbasics het volgende toe voor een lang weekendje weg. Op die manier kun je echt relaxen en jezelf opfrissen gedurende de dag.

Voor wie op reis gaat naar het strand is het belangrijk om je ‘basic vakantie checklist’ uit te breiden met voldoende hydraterende en huidverzachtende producten. Huidverzorging die je huid voor, tijdens en na blootstelling aan de UVA- en UVB-stralen beschermen. Zie het als een preventief EHBOkitje om je huid gelukkig en gezond te houden.

Staat er nog een skivakantie gepland? Terwijl je bij kille temperaturen en poederwitte sneeuw misschien niet meteen denkt aan een lelijk verbrande huid kan dit zeker voorkomen. Zonnestralen reflecteren namelijk op de sneeuw. Oppassen geblazen.

Tot slot zijn voor een lange vlucht en meerdere weekenden achtereen weg de volgende verzorgingsproducten extra fijn om op zak te hebben.

  • Hydraterend sheetmask
  • Exfoliërende pads
  • Gezichtsmasker voor tijdens het slapen

Hydraterende crème tijdens vakantie

Hydratatie is altijd belangrijk voor onze huid, maar des te meer in zomerse temperaturen. Drink minimaal acht glazen water per dag, maar smeer ook met een fijne hydraterende crème. Net zoals bij zomerkleding kun je in dit seizoen wel iets meer lichtgewicht gaan met je verzorgingsroutine. Grijp in plaats van naar een zware cleanser (denk romig of gebaseerd op olie) naar een milde, zacht schuimende reinigingsoptie. Combineer hiernaast bijvoorbeeld een moisturizer en zonnebrand tijdens de zomermaanden: een lichtgewicht moisturizer met minimaal SPF 20 of hoger. En dat extra laagje zweet op je gezicht op een warme vakantiebestemming? Dat telt dus niet als hydratatie. Moisturizer blijft belangrijk, want het beschermt de hoornlaag ofwel stratum corneum van je huid. Deze laag wapent je tegen schadelijke verontreinigende stofjes en chemicaliën van buitenaf en voorkomt verdere irritatie en droogte.

 

"Zelfs met een SPF 50 kleurt je huid op den duur, want geen enkele zonnebrand beschermt voor de volle 100%"

Welke zonnebrand op vakantie?

Of je huid nu licht of donker is, of je bruin wil worden of niet: je wil altijd beginnen met een SPF-factor van minimaal 20. Het liefste smeer je weliswaar routineus met een factor 50, want vooral op een vakantiebestemming met felle zon verbrandt je huid sneller dan je denkt. Zelfs met een SPF 50 kleurt je huid op den duur, want geen enkele zonnebrand beschermt voor de volle 100%. Wel blijft je kleurtje langer aanhouden als je blootstelling aan de zon stap voor stap opbouwt. Bescherm de huid van jezelf en eventueel je kind daarom ook met een zonnehoedje en blijf tijdens de warmste uren van de dag – 11 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags – uit de zon. Zonnebrandcrème is bovendien erg belangrijk voor alle huidtypes om huidkanker en vroegtijdige veroudering door de zon te voorkomen. Zelfs als je een donkere huidskleur hebt kun je nog steeds genetisch vatbaar zijn voor huidkanker. Vergeet ook niet je handen, voeten, oren en lippen in te smeren. Pak er voor baby’s een speciale zonnebrandcrème bij. Reminder: check de houdbaarheidsdatum van de zonnebrand die je meeneemt op vakantie, want anders smeer je (advies: liefst om de twee uur) voor niks.

 

"Je huid kan in een ander klimaat ineens anders reageren, dus pak vertrouwde verzorgingsproducten in"

Huidverzorging meenemen of kopen op bestemming? 

Kies zorgvuldig wat mee te nemen en wat ter plekke tijdens vakantie te kopen. Het kan zijn dat je huid in een ander klimaat (bijvoorbeeld ineens erg warm en vochtig) anders reageert. Hierdoor kun je bijvoorbeeld meer last krijgen van pukkeltjes of roodheid. Zorg ervoor dat je je huid zo rustig mogelijk houdt. Dat doe je door vertrouwde producten te gebruiken (zeker in het geval van een gevoelige huid), waarvan je weet dat dit werkt voor jouw huidtype. Investeer dus liever in een reissetje met je favoriete beautyproducten dan op vakantie te gaan experimenteren. Reis je alleen met handbagage dan is het lastiger grotere verpakkingen mee te nemen. Vooral de huid van je gezicht en bij de ogen is gevoelig, dus neem hiervoor kleine reisformaatjes mee. Terwijl je een familieformaat zonnebrand voor het lichaam gerust op bestemming kunt halen bij de lokale apotheek.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ANTHELIOS speelt een belangrijke rol op het gebied van zonnebrandproducten. De zeer goede breedspectrum bescherming is het resultaat van bijna 30 jaar geavanceerd klinisch onderzoek naar zonnebrandproducten en gevoelige huid.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING.

WAAR TRUE-ANSWER

UVA-stralen verstoren de binnenste bouwstenen van de huid ’zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd, veroorzaakt blootstelling aan de zon een verlies van volheid, veerkracht en elasticiteit evenals rimpels. UVB-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie die leidt tot donkere vlekken en een vale teint. Wereldwijd worden deze veranderingen in de huid ook wel fotoveroudering genoemd.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

JE HOEFT GEEN ZONNEBESCHERMING TE DRAGEN
WANNEER HET BEWOLKT IS.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Zelfs op een grijze en regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen die geleidelijk de aanleiding geven tot het ontstaan van de tekenen van huidveroudering. Om je huid volledig te beschermen, draagt u best elke dag een zonnebrandcrème, en niet alleen wanneer het warm en zonnig is.’ 
Leer Meer
True-or-false-visual-2

HOE EERDER
HUIDKANKER WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

Wie huidkanker op tijd ontdekt, heeft 90% kans dit te overleven. Dat is trouwens waarom een screeningsonderzoek zo belangrijk is. Gebruik SAVE YOUR SKIN om tussen de dermatologische bezoeken door een oogje in het zeil te houden op je moedervlekken en die van je dierbaren. En uiteraard, maak van zonnebrandcrème een onbetwistbare dagelijkse bescherming van deze moedervlekken, en ter voorkoming van huidkanker.
Leer Meer

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER BESCHERMING TEGEN DE ZON