Zonneallergie voorkomen is mogelijk!

Er bestaan oplossingen om polymorfe lichteruptie (zonneallergie) te voorkomen. Het bewijs wordt geleverd door Mathilde, die baat had bij een aangepaste zonnecrème. Zij doet haar verhaal, op de website van La Roche-Posay.

Mathilde leed al vanaf haar 18e aan chronische zonneallergie. In die mate dat ze na tal van vervelende ervaringen besloten had om maar definitief uit de zon te blijven. Tot iemand haar aanraadde om dermatologische zonnecrèmes te gebruiken die bescherming bieden tegen UVA en UVB.

Zonne-Intolerantie

Mathilde, hoe is die zonneallergie bij jou begonnen? Ik breng al heel mijn leven mijn vakanties door in het huis van mijn ouders aan zee. In de zomer dat ik 18 werd verschenen er plotseling op mijn decolleté, mijn voorarmen en mijn schouders kleine bobbeltjes, die vervelend jeukten. Ik dacht dat het een huidreactie van tijdelijke aard was. Ik heb dus gewacht tot die uitslag verdween en ben de rest van de zomer blijven genieten van de zon.

Symptomen

Zijn de symptomen toen mettertijd verdwenen? Niet echt… het werd zelfs erger! Ik ben dol op de zon en ik heb altijd al van elk zonnestraaltje willen genieten al zodra het mooi weer werd. Maar bij elke zonnebeurt begon mijn huid sneller en heviger te reageren, met nog meer uitslag en nog meer jeuk! Ik kwam tot de conclusie dat mijn huid geen zon meer kon verdragen en dat ik er misschien definitief moest uitblijven.

De oplossing

Vond je geen oplossing voor je probleem? Ik ben toen gaan rondneuzen op een internetforum. Daar vertelde een vrouw me dat ze hetzelfde probleem als ik had: dat was blijkbaar polymorfe lichteruptie of zonneallergie. Ze zei me dat ik het beste een dermatoloog kon gaan raadplegen. Ik heb toen inderdaad een afspraak gemaakt bij een dermatoloog en die heeft me een aangepaste zonnecrème met SPF50 voorgeschreven, die ik in de apotheek moest kopen. En nu gaat het al 2 jaar prima! (maar ik lig in ieder geval ook niet hele dagen in de zon te bakken!!!). In elk geval kan ik nu, na jaren van allergieën, eindelijk weer in de zon!

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING.

WAAR TRUE-ANSWER

UVA-stralen verstoren de binnenste bouwstenen van de huid ’zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd, veroorzaakt blootstelling aan de zon een verlies van volheid, veerkracht en elasticiteit evenals rimpels. UVB-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie die leidt tot donkere vlekken en een vale teint. Wereldwijd worden deze veranderingen in de huid ook wel fotoveroudering genoemd.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

JE HOEFT GEEN ZONBESCHERMING TE DRAGEN
WANNEER HET BEWOLKT IS.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Zelfs op een grijze en regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen die geleidelijk de aanleiding geven tot het ontstaan van tekenen van huidveroudering. Om je huid volledig te beschermen, draag je het best elke dag een zonnebrandcrème, en niet alleen wanneer het warm en zonnig is.’
Leer Meer
True-or-false-visual-2

HOE EERDER
HUIDKANKER WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

Wie huidkanker op tijd ontdekt, heeft 90% kans dit te overleven. Dat is trouwens waarom een screeningsonderzoek zo belangrijk is. Gebruik SAVE YOUR SKIN Save your Skin om tussen de dermatologische bezoeken door een oogje in het zeil te houden op je moedervlekken en die van je dierbaren. En uiteraard, maak van zonnebrandcrème een onbetwistbare dagelijkse bescherming van deze moedervlekken, en ter voorkoming van huidkanker.
Leer Meer

WE HEBBEN HIER OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ANTHELIOS speelt een belangrijke rol op het gebied van zonnebrandproducten. De zeer hoge en breedspectrum bescherming is het resultaat van meer dan 25 jaar geavanceerd klinisch onderzoek naar zonnebrandmiddelen en de huid die gevoelig reageert op de zon.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER BESCHERMING TEGEN DE ZON

placeholder DE GOUDEN REGELS
VOOR BESCHERMING TEGEN DE ZON
MEER LEZEN
placeholder ALLES WAT JE DIENT
TE WETEN OVER UVA- EN UVB-BESCHERMING
MEER LEZEN