Het beste huidserum voor jouw huidprobleem

Article Read Duration 5 min lezen

Binnen een goede huidverzorgingsroutine voor jouw huidtype – gevoelig, acne-gevoelig, droog – draait het niet alleen om een reiniger en misschien eens een masker. Een serum kan bepaalde problemen zoals pigmentvlekken, puistjes, rimpels en anti-aging helpen aanpakken. Als je het juiste huidserum kiest dan kun je sneller bepaalde doelen bereiken. Huidserums kunnen vaak wat duurder zijn, maar je hebt er ook veel minder van nodig omdat het zo geconcentreerd en daardoor krachtig is. Ontdek hier welk serum het beste werkt voor een aantal veelvoorkomende huidproblemen.

Wat is een huidserum en waarom heb je een serum nodig?

Qua textuur is een serum een gladde vloeistof. Het zit in feite tussen een echte vloeistof en een crème in. Binnen je huidverzorgingsroutine zijn serums ontworpen om na je reiniger en vóór een (vochtinbrengende) crème op de huid te worden aangebracht. Huidserums bevatten vaak een actief ingrediënt dat maar één doel beoogt, zoals het verhelderen van de teint (minder pigmentvlekken) of het bestrijden van rimpels. Serums bevatten een hogere concentratie actieve ingrediënten dan een traditionele crème.

Anti-rimpel serum: Retinol voor fijne lijntjes en rimpels

Het natuurlijke verlies van collageen met de leeftijd draagt bij aan de vorming van fijne lijntjes en rimpels. Wat je nu nodig hebt, is het ondersteunen van celvernieuwing en de productie van collageen. Kies daarom voor een anti-rimpel serum, ofwel een retinolserum. Nog een pluspunt van retinol: het verhoogt het hyaluronzuurgehalte, een natuurlijk bestanddeel van de huid dat het vol en gehydrateerd houdt. Breng retinol trouwens altijd ’s avonds aan, want retinol kan worden geactiveerd door de zon en dit is niet de bedoeling. La Roche-Posays Retinol B3 serum is ook geschikt voor een gevoelige huid.

Hyaluronzuur voor hydratatie en minder rimpels, ook voor een gecombineerde en vette huid

Hyaluronzuur kan maar liefst 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden. Daarom is het een goed hydraterend middel. Een hyaluronzuurserum is licht en hiernaast zeer effectief. Kies alsnog voor een hyaluronzuurserum die niet-comedogeen is, wat betekent dat het minder waarschijnlijk is dat de poriën verstopt raken. La Roche-Posays Hyalu B5 biedt een duo hyaluronzuren naast vitamine B5.

Salicylzuur voor het zichtbaar verkleinen van poriën en het helpen voorkomen van puistjes

Bij vergrote, grove poriën kun je voor een gericht serum kiezen om poriën zichtbaar te verkleinen. Een grote poriegrootte is het resultaat van poriën die verstopt zijn met dode huidcellen gemengd met talg. Kies voor een combinatie van alfahydroxyzuren (AHA's) (zoals glycolzuur of melkzuur) om de poriën te ontlasten, samen met salicylzuur, een bèta-hydroxyzuur (BHA). Salicylzuur verzacht en lost keratine op die de porie kan verstoppen. Het Effaclar Serum bevat een tri-zuren complex en verzachtend niacinamide. Tip: gebruik in combinatie met een exfoliërende reiniger.

Peptiden voor het liften van een hangende huid

Kies voor peptiden als de huid meer veerkracht nodig heeft. Peptiden zijn ketens van aminozuren die eiwitten vormen die de huidstructuur ondersteunen. Ze bieden ondersteuning aan een slappe huid. Peptiden kunnen de aanmaak van collageen en elastine ondersteunen om de verschijning van rimpels en verslapping te verminderen.

Vitamine C tegen pigmentvlekken

Voor het aanpakken van een doffe huid met hyperpigmentatie is vitamine C een van je beste opties. Vitamine C is een krachtige antioxidant, effectief in het verlichten van ongewenste pigmentatie en het voorkomen van toekomstige donkere vlekken. La Roche-Posays Redermic’s Pure Vitamine C egaliseert en vermindert hiernaast fijne lijntjes en rimpels.

Resveratrol voor bescherming en anti-aging

Resveratrol is een polyfenol, een plantensamenstelling die voorkomt in druiven. Er is veel onderzoek gedaan naar deze antioxidant. Het  ondersteunt niet alleen de productie van collageen, maar het heeft ook antioxiderende eigenschappen die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen en tekenen van veroudering helpen vertragen.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE WERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

Van TOLERIANE ULTRA is tijdens 10 studies op 4.475 patiënten bewezen dat het een positief effectief heeft op de huid die gevoelig is voor allergieën.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

 

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie
Als we allergische reacties ontdekken tijdens productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.