Donkere kringen camoufleren: de mening van dermatologen

Wat zijn de make-upprincipes bij donkere kringen? Wat moet men doen om ze te camoufleren? Het antwoord van dermatologen en van La Roche-Posay.

Donkere kringen onder de ogen kunnen toe te schrijven zijn aan een toegenomen pigmentatie (bruin uitzicht) of aan het onderliggend vaatnetwerk (blauwig uitzicht). Ze doen het gezicht vermoeid ogen en worden vaak als erg ontsierend ervaren. Wat kan men doen om ze te corrigeren? Het advies van een dermatoloog.

Wat zijn de make-upprincipes bij donkere kringen?

We werken hier dicht bij het oog, dus is er meer gevaar voor irritatie of allergie. Hier moet men rekening mee houden bij de keuze van make-up en producten om de make-up te verwijderen. Het uitzicht van de kringen wordt vaak geaccentueerd door een holte, die nog meer schaduw geeft. De make-up moet dus de donkere kringen corrigeren en deze zone oplichten. Dit om de blik sprekender te maken, vooral in combinatie met oogmake-up (wenkbrauwen, oogleden, wimpers).

Welke tips geef je om donkere kringen te verbergen?

Normaal gezien bevat een corrigerende foundation voldoende pigment om lichte kringen te doen verdwijnen. Ik kies een kleur die net een tikkeltje lichter is dan de gelaatskleur om deze zone te verhelderen. Bij erg uitgesproken donkere kringen gebruik ik behalve foundation ook een gele corrector. Dit neutraliseert de pigmentatie bij een gebruinde huid, of de blauwige kleur. Bij een witte huid kies ik een lichtbeige corrector.

Blauwige tint neutraliseren met geel

Inderdaad, om een blauwige tint te neutraliseren wordt gebruik gemaakt van de complementaire kleur van blauw, dus geel. Neutraliseren betekent de blauwige kleur op de huid doen verdwijnen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om de huid geel te laten ogen. Behalve voor donkere kringen kan dit ook worden toegepast om blauwe plekken of ontsierende adertjes op de benen te camoufleren. Op een gebruinde huid kan geel ook worden gebruikt om de rode kleur van couperose of angioom te neutraliseren.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE WERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

Van TOLERIANE ULTRA is tijdens 10 studies op 4.475 patiënten bewezen dat het een positief effectief heeft op de huid die gevoelig is voor allergieën.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het TOLERIANE assortiment bestaat uit producten die ontwikkeld zijn om gevoelige tot allergiegevoelige huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.