Pigmentvlekken teint corrigeren

Hoe teintcorrigeer je pigmentvlekken en waar moet je op letten? Leer speciale make-up technieken en lees het antwoord van de dermatologen bij La Roche-Posay

Witte vlekken (vitiligo) of pigmentvlekken (melasma, zwangerschapsmasker) in het gezicht zijn vaak heel ontsierend. Met doorsnee foundation kunnen die niet efficiënt worden gecorrigeerd. Welke make-up is hier dan aan te raden? Hoe wordt ze aangebracht? Het advies van een dermatoloog over het teintcorrigeren van pigmentvlekken.

1. HOE CORRIGEER JE PIGMENTVLEKKEN VOORZICHTIG?

Pigmentvlekken of een pigmentstoornis kunnen verergeren als de huid geagresseerd wordt. Men moet dus heel goed opletten welke producten bij het teintcorrigeren van pigmentvlekken of een pigmentstoornis te gebruiken. Make-up moet in alle zachtheid worden verwijderd met een niet-irriterend product dat met een watje wordt aangebracht. Make-up producten moeten ook een fijne textuur hebben om makkelijk te worden aangebracht en weer te worden verwijderd.

2. BESTAAN ER DEKKENDE MAKE-UP PRODUCTEN DIE TOCH EEN FIJNE TEXTUUR HEBBEN?

Ja, er bestaat specifieke make-up voor het teintcorrigeren van pigmentvlekken. Dit worden "teintcorrigerende foundations" genoemd. Ze bevatten meer pigment dan doorsnee foundations en hebben dus een sterker dekkend effect. Ze hebben ook een soepele textuur, waardoor ze makkelijk aan te brengen zijn. Bovendien zijn ze speciaal samengesteld voor gebruik op een fragiele huid, en minimaliseren het risico op allergie of irritatie . Dit is essentieel voor het teintcorrigeren van pigmentvlekken of een -stoornis.

3. HEB JE SPECIALE TECHNIEKEN OM PIGMENTVLEKKEN OP TE MAKEN?

Men moet vooral niet proberen de gezichtshuid egaal te maken: dat zou geen natuurlijk resultaat geven. Voor pigmentstoornissen gebruik ik 2 tinten: een lichte en een donkere. Die breng ik dan tokkelend met de vingertoppen aan (de lichte tint op de donkere huid en de donkere tint op de lichte huid), in kleine toetsen, waarbij ik de 2 tinten afwissel. Voor het teintcorrigeren van een enkele pigmentvlek adviseer ik dezelfde methode.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE UITWERKING OP MIJN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

GEVOELIGE HUID ZIET ER
ANDERS UIT.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Een van de frustrerende dingen met gevoelige huid, is dat hoe vervelend je verschijnselen ook zijn, artsen vaak zeggen dat je huid 'normaal' is omdat er niets zichtbaar is. Maar goed geïnformeerde dermatologen herkennen de kenmerken van een gevoelige huid en bevelen specifieke behandelingen voor een gevoelige of hypergevoelige huid aan.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

Thermaal water is een natuurlijk prebioticum dat goede, op de huid levende bacteriën in evenwicht brengt om de gezondheid van de huid te optimaliseren. Het verzacht, hydrateert en beschermt je huid – en bovendien gaat je make-up langer mee!

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Met thermaal bronwater van La Roche-Posay als basis zorgt het HYDREANE-assortiment dat uw huid de hele dag gehydrateerd blijft. Het effect wordt versterkt door tal van mineralen die van nature kalmerend en verzachtend werken.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER GEVOELIGE HUID

placeholder GEZICHTSREINIGER VOOR DE GEVOELIGE HUID:
MILDE ÉN EFFECTIEVE REINIGING
MEER LEZEN