Welke gezichtsmaskers zijn er en welke gebruik je wanneer?

Gezichtsmaskers kunnen je verzorgingsroutine goed aanvullen en jouw huidproblemen helpen oplossen. Maar welk masker voor het gezicht kies je? Lees het op La Roche-Posay.

Gezichtsmaskers worden vrijwel altijd ingezet bij professionele spabehandelingen, en daar is reden toe. Een gezichtsmasker voor een droge huid of voor een vette, onzuivere huid kan namelijk heel snel geconcentreerde ingrediënten in de huid brengen waarmee ze verschillende problemen kunnen aanpakken. Van droogte (probeer hiervoor een goed hyaluronzuurmasker voor optimale hydratatie) tot symptomen van acne, irritatie en meer. Met een gezichtsmasker – een sheet mask, afwasbaar of juist een slaapmasker – kun je winst boeken op verschillende vlakken: van een minder dik, opgezwollen gezicht tot intensief zuiveren, verstevigen of de huid ophelderen met een meer gelijkmatige teint. Thuis aan de slag met een sheet of voedend masker kan ook heel rustgevend zijn. Voeg één of tweewekelijks een maskerbehandeling toe aan je verzorgingsroutine voor een stralende huid. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende gezichtsmaskers voor jouw huidtype- en wensen. 


Wat voor soorten gezichtsmasker zijn er?

Van de uit Oost-Azië afkomstige sheet masks tot modder- ofwel kleimaskers en maskers die je ‘s nachts kunt laten zitten: er is veel keuze op het gebied van gezichtsmaskers.

 • Het sheet mask
  Voor hydratatie en anti-aging kan een sheet mask voor jouw huid geschikt zijn. Vaak zijn deze doordrenkt met actieve ingrediënten, zoals hyaluronzuur en vitamine E. Een sheet masker zit ongeveer 20 minuten op de huid, en gedurende dat tijdsbestek wordt de huid doordrenkt met een mix aan ingrediënten. De bestanddelen krijgen nu de kans om dieper in de huidweefsels door te dringen. Er bestaan papieren, katoenen, zijden en siliconen-varianten van sheet masks, die voor het eerst terrein wonnen in Oost-Azië.


 • Het kleimasker
  Een van de voordelen van een kleimasker is dat het letterlijk onzuiverheden uit de poriën trekt. Klei bevat vaak mineralen die het lymfatisch systeem helpen stimuleren, verantwoordelijk voor het afvoeren van gifstoffen. Het kan helpen bij een opgezet gezicht en je teint minder dof doen ogen. Opgelet: kleimaskers zijn niet altijd geschikt voor een droge huid, eerder voor een gecombineerde of vette huid. Doorgaans zijn kleimaskers een meer zuiverende behandeling voor vettere huidtypes.


 • Het hydraterende masker
  Voor het kalmeren en hydrateren van een droge huid kan een romige, met vitaminen-doordrenkt masker met wat textuur ideaal zijn. Crèmige maskers bevatten vaak sheaboter of andere bestanddelen met vetzuren. Hiermee kun je een doffe huid zichtbaar doen opleven. Hyaluronzuur (dat maar liefst 1000x zijn eigen gewicht in water kan vasthouden) is ook een sterk ingrediënt voor een zeer droge huid.


 • Het nachtmasker
  Maskers om mee te gaan slapen, die zijn ideaal om je huid een krachtige dosis hydratatie te bieden. Soms kunnen dit soort maskers wel wat zwaar en verstikkend aanvoelen op de huid, dus houdt goed in de gaten hoe de formule aanvoelt en hoe je huid reageert. Slaapmaskers ofwel nachtmaskers zijn handig wanneer de lucht zeer droog is.

Waarvoor gebruik je een gezichtsmasker?

Met een gezichtsmasker kun je een specifieke huidconditie of huidprobleem extra aanpakken. Thuisbehandelingen zijn effectief als je consistent bent en het langdurig volhoudt. Probeer één of twee keer per week een masker aan te brengen op een gereinigd, droog gezicht waarbij je de mond en ogen vermijdt. Elk masker heeft zijn eigen ‘recept’ met herstellende functies zoals hydratatie, anti-aging of ontgifting.

Welk gezichtsmasker gebruik je voor welk huidtype?

Van een onzuivere huid tot een zeer droge huid, deze maskers raden wij aan.

 • Gezichtsmasker voor een acne-gevoelige huid 

  Voor een diep zuiverend effect is een kleimasker een goede keuze, omdat het alle overgebleven onzuiverheden (van luchtverontreiniging tot make-up en dode huidschilfers) uit de poriën trekt en ze vervolgens weer sluit. Hiernaast absorbeert het overtollig sebum ofwel talg voor een matterend resultaat. Probeer voor het masker ook de Effaclar ultrafijne scrub als milde peeling om de gezichtshuid extra te ontdoen van onzuiverheden.


 • Gezichtsmasker voor een droge huid
  Voeg moisture ofwel vocht toe aan je gebarsten, droge huid met een intensief hydraterende behandeling. Je kunt ook voor een exfoliërend masker kiezen dat droge, dode huidcellen oplost. Glycolzuur kan hierbij een fijn bestanddeel zijn dat ruwe delen van de huid tegengaat. Of probeer beiden: eerst het exfoliërende masker om vervolgens af te sluiten met een moisturizing gezichtsmasker.


 • Gezichtsmasker voor een gecombineerde huid
  Is je huid echt gecombineerd (betekenis: je hebt een vettige T-zone waaronder neus en voorhoofd terwijl andere delen van het gezicht droog zijn) dan kun je twee maskers toepassen. Gebruik een talg-absorberend masker waar nodig en voeg een moisture-rijke optie toe op de droge delen van je gezicht zoals de wangen.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

HYDRAPHASE is een assortiment met langdurig hydraterende verzorgingsproducten ontwikkeld voor een gevoelige huid en verrijkt met hydraterende en kalmerende ingrediënten zoals hyaluronzuur en thermaal bronwater van La Roche-Posay.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE WERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

STUIFMEEL EN STOF IN DE HAREN KUNNEN EEN ALLERGISCHE REACTIE VAN DE HUID VEROORZAKEN. ARTSEN RADEN AAN OM 'S AVONDS HET HAAR TE KAMMEN OF WASSEN OM POTENTIËLE ALLERGENEN TE VERWIJDEREN.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST OP
ZEER GEVOELIGE HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.