Een geïrriteerde hoofdhuid verzorgen is mogelijk!

Oplossingen voor een jeukende hoofdhuid. Het bewijs wordt geleverd door Christine, die baat vond bij een zachte shampoo voor de gevoelige hoofdhuid. Zij doet haar verhaal, op de website van La Roche-Posay.

Na een zonnige vakantie aan het zwembad, begon de hoofdhuid van Christine opeens te jeuken en te trekken. De irritatie bleef aanhouden, tot ze een afspraak maakte met een dermatoloog. Vandaag is die gelukkig verdwenen, dankzij een aangepaste behandeling.

Puistjes door puberteit

Christine, wanneer is die jeuk bij jou begonnen? Ongeveer een jaar geleden, toen we terugkeerden uit vakantie. Ik had samen met mijn man en mijn twee dochtertjes 3 weken in het zuiden van Frankrijk doorgebracht. We hadden er een vakantiehuis met een zwembad gehuurd. Ik had er mijn tijd doorgebracht met zonnen en zwemmen zonder er echt aan te denken mijn haar te beschermen. Mijn huid heb ik wel beschermd tegen de zon, maar mijn haar niet. En ik waste bovendien ook heel vaak mijn haar. Dat was nodig om het chloor er uit te verwijderen. Maar ik heb producten gebruikt die te agressief waren voor mijn hoofdhuid, wat er ook geen goed aan heeft gedaan.

Symptomen

Had je behalve jeuk ook last van een trekkend gevoel en schilfertjes? Ja, mijn hoofdhuid jeukte voortdurend en als ik mij durfde te krabben, vielen er tientallen schilfertjes op mijn schouders. Als ik probeerde mijn hoofd te masseren om mijn hoofdhuid tot rust te brengen, voelden mijn haarwortels pijnlijk aan. En daarna ging mijn hoofdhuid nog dubbel zo erg jeuken. Mijn hoofdhuid was enorm geïrriteerd, droog en gevoelig.

De oplossing

Wat heb je toen gedaan? Eerst heb ik nog wat afgewacht, maar uiteindelijk heb ik een afspraak gemaakt bij een dermatoloog om te vragen hoe ik mijn hoofdhuid moest verzorgen. En sindsdien gebruik ik alleen nog zachte shampoos voor de gevoelige hoofdhuid, met een fysiologische ph. Dat is echt een wereld van verschil. Ik zorg ook verder voor mezelf in het algemeen: wat betreft sport, goede, evenwichtige maaltijden en niet teveel stress! Resultaat: de jeuk is eindelijk opgehouden! En het trekkende gevoel en de schilfertjes zijn ook verdwenen.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

OM EEN EIND TE MAKEN AAN DROGE HUID IS HET BELANGRIJK
GEHYDRATEERD TE BLIJVEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Eczeem wordt veroorzaakt door een tekort in de natuurlijke beschermingslaag met lipiden van de huid (de natuurlijke barrièrefunctie van de huid). Daarom is het belangrijk eczeemgevoelige huid regelmatig en consequent gehydrateerd te houden met de juiste huidverzorgingsproducten zoals Lipikar Baume AP+m of Lipikar Bodylotion.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

DOOR AAN ECZEEM TE KRABBEN
STOPT HET JEUKEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Krabben brengt de vicieuze cirkel van atopie op gang: vingernagels beschadigen de al kwetsbare huid zodat nog meer allergenen en irriterende stoffen in de huid kunnen doordringen, wat leidt tot nog meer jeuken en nog meer beschadigde huid. LIPIKAR Baume AP+m vult de lipiden in het huidoppervlak aan. Aanvallen worden daardoor minder frequent en het kind krabt zich 's nachts de helft minder.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

JE HUID DROGEN MET
EEN FÖHN KAN HELPEN TEGEN ECZEEM.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Dit wordt beslist NIET aangeraden. Drogen met een föhn is een eczeemtrigger die aanvallen kan veroorzaken door de huid 'aan te vallen' en het beschermende lipidenlaagje van de huid te vernietigen waardoor het eczeem verder verergert. Erger nog, je kunt je delicate huid verbranden.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

ATOPISCHE DERMATITIS OF ECZEEM
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopische dermatitis of eczeem is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. Atopische dermatitis wordt behandeld met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Leer Meer

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

De producten uit het KERIUM-assortiment bevatten verschillende effectieve actieve bestanddelen en micro-exfolianten die roos en een schilferende huid aanpakken bij de oorsprong.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.