De juiste crème
voor de huid met neiging tot eczeem

Article Read Duration 6 min lezen

Onbekende bultjes en huiduitslag kunnen worden veroorzaakt door van alles, van allergieën tot keratosis pilaris. Eczeem is een van de meest voorkomende boosdoeners en een goede eczeem crème kan hierbij uitkomst bieden. Eczeem is een aandoening van de huidbarrière die droge, jeukende plekken veroorzaakt. Voor sommigen is het slechts licht storend, maar het kan ook escaleren tot een niveau van jeuk dat het dagelijkse leven verstoort. Dat werkt zo: de eiwitten die huidcellen met elkaar verbinden, werken bij mensen met eczeem minder goed dan bij mensen met een gezonde huid. Mensen met terugkerend eczeem missen als het ware het metsel tussen de stenen, en de stenen staan open voor de elementen van buitenaf. Hierdoor raakt de huid eerder geïrriteerd. Hiervoor zijn mensen met een eczeem-gevoelige huid uiteraard op zoek naar de juiste verzorging. In dit artikel leggen we precies uit wat voor crème jou zou kunnen helpen.

Huid met neiging tot eczeem: zalf versus crème

Voor eczeem worden door een arts of bij de apotheek vaak crèmes of zalven aanbevolen. zalf of crème, het lijkt misschien vrijwel gelijk aan elkaar maar er bestaat wel degelijk verschil. Een dermatoloog zal in ieder geval de juiste eczeem zalf of crème voor jouw eczeemhuid kunnen aanbevelen. Bij een zeer droge huid met neiging tot eczeem kunnen intens verzorgende producten zoals de Lipikar-lijn van La Roche-Posay met balsem, olie, douchecrème en stick. Het is ook geschikt voor een zeer droge huid van baby’s tot volwassenen.

Wat betreft het verschil tussen zalf en crème: een crème is in feite een bereiding van actieve ingrediënten voor uitwendig gebruik dat een waterbasis bevat. Het is een bereiding van olie in water. Een zalf is een preparaat van actieve ingrediënten voor plaatselijk gebruik dat een oliebasis bevat. Het is een bereiding van water in olie. Terwijl zalven een hogere concentratie olie bevatten, hebben crèmes een hogere concentratie water. Je kunt het verschil tussen crèmes en zalven zien als je de tube opent. Hoe meer olie er is, hoe vetter en plakkeriger het product. Crèmes werken beter op grotere delen van de huid vanwege de smeerbaarheid in vergelijking met zalven. Bij uitslag over de hele rug is het aanbrengen van een crème wellicht gemakkelijker en minder rommelig dan een zalf. Crèmes werken beter bij huidaandoeningen zoals eczeem dat deels open of vochtig is. Ze werken ook beter op een huid die andere delen aanraakt, zoals een oksel of lies.

La Roche-Posay: verzorging van droge huid met neiging tot eczeem

Voor ernstige en terugkerende eczeem is het belangrijk om altijd je huisarts en vervolgens dermatoloog te raadplegen. Deze huidspecialist kan de juiste diagnose en behandelplan met specifieke eczeem crèmes en eventueel medicatie opstellen. Wanneer je een droge huid hebt met neiging tot eczeem kan de Lipikar-lijn helpen. De lijn omvat lichaamsverzorging- en hygiëneproducten waaronder ook verzorgende crèmes voor een huid die eczeem-gevoelig is. Dit zijn alle La Roche-Posay crèmes geschikt voor een huid met neiging tot eczeem, maar ook reiniging van Lipikar:

Lipiden-aanvullende Balsem voor een droge, eczeem-gevoelige huid

Lipikar Balsem AP+M helpt lipiden (vetten) in jouw huid aan te vullen waardoor deze minder droog aanvoelt en de neiging tot krabben door droogheid helpt verminderen. De balsem is ook geschikt voor de huid met neiging tot eczeem, verzacht gelijk en vermindert de kans op terugvallen van periodes van extreme droogheid. Het is geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen met een zeer droge huid met neiging tot eczeem of allergie-gevoeligheden.

 

Voedende Reinigingsolie die jeuk en irriterende gevoelens door droogheid vermindert

Het is ook belangrijk om een eczeem-gevoelige huid in bad en onder de douche met zachte hand te reinigen. Zijdezachte balsem Lipikar Huile Lavante AP+ komt daarbij goed van pas. Deze intens hydraterende formule is speciaal ontwikkeld voor een gevoelige en zeer droge huid of een huid met neiging tot atopisch eczeem. De olie is zacht genoeg om te gebruiken op de meest gevoelige plaatsen van het lichaam. Het is zelfs geschikt voor het reinigen van de hoofdhuid van je baby en het prikt niet in de ogen.

 

Milde, parfumvrije douchecrème voor een eczeem-gevoelige huid

Lipikar Syndet AP+ is lipiden-aanvullend, verrijkt met thermaal bronwater om de huidbarrière te helpen herstellen, verzachtende Karitéboter en niacinamide plus Aqua Posae Filiformis, een exclusief gepatenteerd actief ingrediënt. Deze zeer milde reinigende douchecrème speciaal voor een huid neigend naar eczeem is zowel zacht als doeltreffend zuiverend met aangenaam mild schuimend effect.

 

Stick met direct verzachtende, anti-prikkelende werking voor een eczeem-gevoelige huid

Het kan vervelend zijn als je buiten de deur bent en droge plekjes op jouw huid of die van je kind beginnen ineens enorm te jeuken. Neem Lipikar Stick AP+ mee en je hoeft je hier geen zorgen meer om te maken. De verzachtende en hydraterende Lipikar Stick AP+ is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam, waaronder de ellebogen, knieën en handen. Behoefte om te krabben? Pak dit meeneemformaat erbij en wrijf over het gebied om een gevoel van jeuk direct te verzachten.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-2

OM EEN EIND TE MAKEN AAN DROGE HUID IS HET BELANGRIJK
GEHYDRATEERD TE BLIJVEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Eczeem wordt veroorzaakt door een tekort in de natuurlijke beschermingslaag met lipiden van de huid (de natuurlijke barrièrefunctie van de huid). Daarom is het belangrijk eczeemgevoelige huid regelmatig en consequent gehydrateerd te houden met de juiste huidverzorgingsproducten zoals Lipikar Baume AP+ of Lipikar Fluide.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

DOOR AAN ECZEEM TE KRABBEN
STOPT HET JEUKEN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Krabben brengt de vicieuze cirkel van atopie op gang: vingernagels beschadigen de al kwetsbare huid zodat nog meer allergenen en irriterende stoffen in de huid kunnen doordringen, wat leidt tot nog meer jeuken en nog meer beschadigde huid. LIPIKAR Baume AP+ vult de lipiden in het huidoppervlak aan. Aanvallen worden daardoor minder frequent en het kind krabt zich 's nachts de helft minder.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

JE HUID DROGEN MET
EEN FÖHN KAN HELPEN TEGEN ECZEEM.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Dit wordt beslist NIET aangeraden. Drogen met een föhn is een eczeemtrigger die aanvallen kan veroorzaken door de huid 'aan te vallen' en het beschermende lipidenlaagje van de huid te vernietigen waardoor het eczeem verder verergert. Erger nog, je kunt je delicate huid verbranden.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

ATOPISCHE DERMATITIS
KAN BESMETTELIJK ZIJN.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Atopische dermatitis is een genetische aandoening en is absoluut niet besmettelijk. Atopische dermatitis wordt behandeld met zeepvervangers, verzachtende crèmes en topische corticosteroïden.
Leer Meer

ONTDEK DE ANDERE
PRODUCTEN UIT HET ASSORTIMENT

LIPIKAR is dé keus in Europa voor lichaamsverzorgings- en hygiëneproducten die geschikt zijn voor het hele gezin, van baby's tot senioren. 

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST OP
ZEER GEVOELIGE HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.