Zonnebrandcrème voor de gevoelige huid

Een gevoelige gezichtshuid heeft extra bescherming nodig in de zon. Gebruik daarom zonnebrandcrème voor de gevoelige huid.

Voor de meeste mensen is de zon een universeel symbool van positieve energie én een natuurlijke boost voor het humeur. Voor een gevoelige huid is de zon echter 365 dagen per jaar, zomer en winter, de vijand.

Je huid staat vaker bloot aan UV-straling dan je denkt: onderweg naar het werk, tijdens je lunchpauze - ook bij bewolkt weer.... Dit heeft een hele reeks effecten:

  • In eerste instantie hebben zonnestralen een opwarmend effect op de huid, wat irritatie, roodheid en ongemak kan triggeren.
  • UVA- en UVB-stralen veroorzaken ook oxidatieve stress, die leidt tot micro-ontsteking. Hierdoor kunnen de bloedvaatjes gaan uitzetten en gaan de zenuwuiteinden pijnsignalen versturen.
  • Verder droogt de zon de oppervlakkige huidlagen uit, waardoor het beschermende laagje aan het huidoppervlak aangetast raakt en de huid blootstaat aan aggressoren van buitenaf.
  • UV-stralen en vervuilingdeeltjes versterken ook elkaars oxiderende werking, waardoor je huid nog sterker te lijden krijgt van oxidatieve stress en irritatie.
  • Langdurige bloodstelling aan UVA-stralen, die altijd aanwezig zijn ongeacht de weersomstandigheden, verergert op lange termijn de huidgevoeligheid en maakt de teint grauwer.

Conclusie: zonnebrandcreme is niet alleen iets voor op het strand.

Dagelijkse UV-blootstelling is agressor nr. 1 en tast niet alleen het comfort, maar ook de gelijkmatigheid van je huid aan.

Kies je filter: wat is de beste zonnebrandcreme voor een gevoelige huid?

Ten eerste moet je erop letten dat je zonnebrand een lichte, makkelijk uit te strijken textuur heeft om te vermijden dat je te veel moet wrijven. Verder moet je zonnebrandcreme met een hoge bescherming kiezen, met een breedspectrum UVA-UVB filter, SPF 30-50 plus bescherming tegen lang UVA. Veel bestanddelen in zonnecreme staan bekend als irriterend, zoals PABA en oxybenzone, dus ga na of je product getest is op gevoelige en zonallergische huid. De meest innoverende zonnebrandcreme's voor gevoelige huid op de markt bevatten ook antioxidanten zoals baïcaline, en hebben vervuilingsbestendige texturen.

Geen zin om elke dag zonnebrandcrème te gebruiken? Dan bieden speciale foundations voor de gevoelige huid een perfect alternatief. Die hebben meestal een behoorlijke SPF en hun pigmenten vormen een natuurlijke bescherming tegen de zon.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

DE ZON KAN LEIDEN
TOT VROEGTIJDIGE HUIDVEROUDERING.

WAAR TRUE-ANSWER

UVA-stralen verstoren de binnenste bouwstenen van de huid ’zoals collageen en elastinevezels. Na verloop van tijd, veroorzaakt blootstelling aan de zon een verlies van volheid, veerkracht en elasticiteit evenals rimpels. UVB-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie die leidt tot donkere vlekken en een vale teint. Wereldwijd worden deze veranderingen in de huid ook wel fotoveroudering genoemd.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

JE HOEFT GEEN ZONBESCHERMING TE DRAGEN
WANNEER HET BEWOLKT IS.

ONWAAR TRUE-ANSWER

Zelfs op een grijze en regenachtige dag wordt de huid blootgesteld aan UV-stralen die geleidelijk de aanleiding geven tot het ontstaan van tekenen van huidveroudering. Om je huid volledig te beschermen, draag je het best elke dag een zonnebrandcrème, en niet alleen wanneer het warm en zonnig is.’
Leer Meer
True-or-false-visual-2

HOE EERDER
HUIDKANKER WORDT ONTDEKT, HOE BETER.

WAAR TRUE-ANSWER

Wie huidkanker op tijd ontdekt, heeft 90% kans dit te overleven. Dat is trouwens waarom een screeningsonderzoek zo belangrijk is. Gebruik SAVE YOUR SKIN Save your Skin om tussen de dermatologische bezoeken door een oogje in het zeil te houden op je moedervlekken en die van je dierbaren. En uiteraard, maak van zonnebrandcrème een onbetwistbare dagelijkse bescherming van deze moedervlekken, en ter voorkoming van huidkanker.
Leer Meer

WE HEBBEN HIER OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

ANTHELIOS speelt een belangrijke rol op het gebied van zonnebrandproducten. De zeer hoge en breedspectrum bescherming is het resultaat van meer dan 25 jaar geavanceerd klinisch onderzoek naar zonnebrandmiddelen en de huid die gevoelig reageert op de zon.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op de meest gevoelige huid: reactief, allergisch, gevoelig voor acne, eczeem gevoelige huid, beschadigde huid of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER BESCHERMING TEGEN DE ZON

placeholder DE GOUDEN REGELS
VOOR BESCHERMING TEGEN DE ZON
MEER LEZEN
placeholder ALLES WAT JE DIENT
TE WETEN OVER UVA- EN UVB-BESCHERMING
MEER LEZEN