0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

Niet meer weergeven

test Fb connect
Terug naar www.laroche-posay.nl
Save your skin

Wat doet aftersun en hoe ga je zonschade aan de huid tegen?

In de zomer staat je huid bloot aan tal van agressies. Zon, zand, wind, zoutwater. Al deze factoren kunnen de huid beschadigen en irriteren. De oplossing: een herstellend aftersun-product aanbrengen. Of laten we bij het begin beginnen: voor je überhaupt de zon instapt is het zaak om een aantal belangrijke stappen voor én na blootstelling aan UV-licht te ondernemen om er zeker van te zijn dat je huid veilig is. Ondertussen kun je nog steeds mooi bruinen. Sterker nog, met een niet-verbrande huid is je kans op een blijvende tan groter. Hoe voorkom je verder UV-schade en kom je van een onverhoopt verbrande huid af? Een verbrand gezicht is verre van aangenaam. Hydrateren (met een goede aftersun) en antioxidanten zijn het antwoord. Voorkom een jeukende en droge huid na het zonnen (want de huid verliest veel vocht door blootstelling aan de zon) door een verbrande huid. In dit artikel kom je alles te weten over de huid na het zonnen en hoe deze te beschermen.

Wat gebeurt er met de huid na het zonnen?

Volgens onderzoek van Yale University, gepubliceerd in Science, duurt de UV-schade aan de huid nog uren voort nadat je de zon allang bent uitgegaan. Plus dat melanine – het pigment dat onze huid kleur geeft – zou bijdragen aan deze schade. Douglas E. Brash, een senior researchwetenschapper in therapeutische radiologie en dermatologie aan Yale School of Medicine legt uit over het onderzoek: ‘Als je naar het strand gaat en zonlicht raakt je arm dan veroorzaakt dit het soort DNA-schade waardoor binnen een paar seconden melanoom mutaties worden gevormd. Zo snel dat het enige wat je kunt doen is: met zonnebrand en een hoed in de weer gaan, of hopen dat je lichaam de schade achteraf repareert. We hebben ontdekt dat in aanvulling op deze onmiddellijke schade de cellen DNA-schade blijven aanrichten tot uren na blootstelling. Dit gebeurt via een soort scheikunde die voorheen in vuurvliegjes werd gezien, maar niet bij zoogdieren. UV-stralen lokken vrije radicalen uit die een elektron opwekken in een fragment van melanine naar een heel hoge energie. Die energie gaat in het DNA en brengt hier schade toe aan de huid.’

Hoe ga je huidveroudering door zonschade direct tegen?

Natuurlijk wil je altijd een hoogwaardige zonnebrandcrème smeren. Tegelijkertijd bleek ook uit het onderzoek dat zonschade na blootstelling aan UV-licht aangepakt kan worden met het gebruik van ‘post-zonnebrand’. Je beste opties: kalmeren met aftersun of een natuurlijk ingrediënt zoals aloë vera én antioxidanten die vrije radicalen neutraliseren. Antioxidanten kunnen gevaarlijke vrije radicalen namelijk helpen uitschakelen. Voor het gezicht kun je ‘s avonds bijvoorbeeld een Remermic C-product van La Roche-Posay smeren, verrijkt met antioxidant vitamine C. Hiernaast is La Roche Posays thermaal water zeer rijk aan antioxidanten.

Waarom verfrissend thermaal water na het zonnen?

Thermaal water van La Roche-Posay is een ideale oplossing om een zongeïrriteerde huid tot rust te brengen. Denk hierbij aan een verbrand gezicht, een verbrand lichaam. Misschien heb je last van extra roodheid, jeuk of droogte. Let wel, zelfs als je huid niet is verbrand dan kan deze nog steeds zonschade hebben opgelopen. Het water van La Roche-Posay is in feite een antioxidanten water. De unieke combinatie van mineralen en sporenelementen heeft een natuurlijk antioxiderend en kalmerend effect.

Waarom is aftersun na het zonnen belangrijk?

Natuurlijk doet een lange dag hitte, zweten en je huid maar weer onderdompelen in nog een laagje zonnebrandcrème niet veel goeds voor je huid. Aan het einde van de dag is het daarom ook belangrijk om je huid – zeker je gezicht – goed te reinigen. Hierna wil je aftersun niet overslaan. Die aftersun smeren is een onmisbare zomerse gewoonte om de hydrolipidenfilm en de beschermende barrière van de opperhuid te beschermen. Posthelios herstellende aftersun-verzorging is verrijkt met relipiderende bestanddelen om deze film weer te herstellen. Breng ‘s avonds na het douchen op alle blootgestelde zones aan. De huid wordt gevoed en gehydrateerd, en voelt weer soepel en zacht aan.

Wat doet aftersun voor verbranding en roodheid?

Niks kan een verbrande huid daadwerkelijk ‘helen’, want de zonschade heeft al plaatsgevonden. De hoge waterinhoud van aftersun koelt een verbrande, rode huid weliswaar en hydrateert een droge, gefrustreerde huid. Nadat de verbrande huid is afgekoeld, worden er door het lichaam ontstekingsremmende proteïnen vrijgelaten waardoor de huid meer vatbaar is voor een kalmerende aftersun. Posthelius biedt herstellende, geconcentreerde aftersun-verzorging, geschikt voor het hele gezin. Deze aftersun kalmeert, voedt en helpt de huid te herstellen na schadelijke invloeden van buitenaf en uitdroging door zonnebaden. Inmiddels zijn we allemaal bekend met het belang van doeltreffende bescherming tegen zonne-erytheem (of zonnebrand), toch kan na een dagje strand de huid onverhoopt rood en verhit zijn. Daarom is Posthelios verrijkt met kalmerende bestanddelen die onmiddellijk verlichting brengen. Of je nu een verbrande huid hebt, denkt dat je misschien verbrand of gewoon het gevoel hebt dat je volledig bent uitgedroogd: een verzachtende behandeling na de zon biedt veel verlichting. Houd dus altijd aftersun bij de hand.  

Waarom voelt mijn huid pas later verbrand aan?

Na blootstelling aan de zon kan de huid al na dertig minuten rood uitslaan, maar vaak genoeg ook pas na twee tot zes uur. Pijn door zonnebrand is vaak het sterkst zes tot 48 uur nadat je te veel in de zon bent geweest. Het duurt namelijk even voordat de huid de symptomen, waaronder een pijnlijk gevoel, uit die zijn opgewekt door een gemene zonnebrand. 

Hoe lang houdt zonnebrand aan?

Zonnebrand blijft zich ontwikkelen gedurende één tot drie dragen, vaak opgevolgd door een huid die flink gaat vervellen. Dat vervellen door zonnebrand kan drie tot acht dagen aanhouden. Een jeukende, schilferige huid kan nog wekenlang aanhouden. Vervellen door zonnebrand tegengaan: hierbij kan een goede aftersun helpen, die de huid voedt en verzacht maar dus ook zo snel mogelijk weer op temperatuur brengt. Met andere woorden, koelt. Houd een verbrande huid volledig uit de zon.

Hoe kies je de juiste zonbescherming?

Het Anthelios-gamma biedt hoge bescherming in een hele waaier texturen aangepast aan alle huidtypes en alle omstandigheden. Kies altijd voor een zonnebrand met een SPF beschermingsfactor 30 of hoger. Eentje die bovendien broadspectrum is, en dus tegen zowel UVA- als UVB-licht beschermt. Smeer je huid thuis alvast in, liefst drie kwartier voor blootstelling aan de zon. Gebruik bij uitstek een sunblock voor je gezicht. Smeer om de twee uur bij, en nogmaals na zwemmen en zweten.

Hoe blijf je langer mooi bruin en bescherm je de huid?

Vergeet niet dat een beschermend zonneproduct je niet belet om bruin te worden. Integendeel, het helpt je om een mooie egale gloed en een natuurlijke, langer houdende kleur te verkrijgen. Gebruik na je vakantie dagelijks een aftersun zoals Posthelios en je gezonde vakantiekleurtje blijft nog vele weken mooi. Stel dat je huid verbrand dan ga je natuurlijk vervellen en ben je dat gewenste kleurtje meteen weer kwijt. Het is dus belangrijk om tannen heel langzaam (en veilig) op te bouwen.

Ons 3-stappenplan om jezelf te beschermen tegen kanker