Bodylotion en bodymilk

Bodylotion en bodymilk zijn twee verschillende producten. De La Roche-Posay Lipikar bodymilk verzorgt een gevoelige huid intensief.

Bodylotion is verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Bijna elk merk dat verzorgingsproducten maakt voor de huid heeft wel een bodylotion opgenomen in de productlijn. Er zijn bodylotions voor de verzorging van de droge huid, voor de gevoelige huid, voor een bruine kleur, voor een gezonde gloed, bodylotion met glitters. Kortom genoeg keuze.

Bodylotion als verzorgingsproduct

Bodylotion is een product dat meestal na het douchen wordt gebruikt. Door het gebruik van water op de huid, voelt deze daarna soms trekkerig aan. Het kan zijn dat de huid rood is en dat hij er zelfs droog uitziet. Door het gebruik van bodylotion verdwijnen deze symptomen, althans dat lijkt vaak zo.

Verzorging van de droge, gevoelige huid

Bodylotion kan heel prettig zijn in het gebruik. Voor de echt gevoelige en droge lichaamshuid is het echter niet altijd genoeg. Bodylotion bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit water. Dat water verdampt gewoon wanneer het product op de huid wordt gesmeerd. Dat betekent dat het grootste deel van de crème weinig doet qua verzorging van de huid. Een vetter product, zoals bodymilk, kan dan een oplossing bieden.

Bodymilk

Bodymilk lijkt veel op bodylotion, maar bevat iets andere bestanddelen. Door de verschillende ingrediënten die in bodymilk zijn verwerkt, zoals oliën of boter, wordt de huid gevoed. Vooral voor de extreem droge en gevoelige huid is dit prettig. Een erg droge huid heeft vaak een diepere verzorging nodig, bodylotion is dan vaak niet voldoende.

Bodymilk van La Roche-Posay

De producten van La Roche-Posay zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Heb je last van een extreem droge huid en zoek je een goed verzorgingsproduct voor je hele lichaam? Kijk dan eens naar de lichaamsmelk van Lipikar. Deze lichaamsmelk herstelt de huidbarrière en versterkt je huid. Het bevat karitéboter om de huid intensief te voeden en weer soepel en comfortabel te maken.

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-1

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
True-or-false-visual-3

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE WERKING OP DE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

BIOLOGISCHE PRODUCTEN ZIJN
HET BESTE VOOR EEN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent niet dat het op een gevoelige huid geen uitslag zal veroorzaken. In feite kunnen veel natuurlijke plantenextracten een prikkelend, brandend of stekend gevoel veroorzaken. Wat allergenen betreft, de natuur zit er vol mee!
Leer Meer
True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

Van TOLERIANE ULTRA is tijdens 10 studies op 4.475 patiënten bewezen dat het een positief effectief heeft op de huid die gevoelig is voor allergieën.

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Het TOLERIANE assortiment bestaat uit producten die ontwikkeld zijn om gevoelige tot allergiegevoelige huid te hydrateren, kalmeren en beschermen.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST
OP ZEER GEVOELIGE
 HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.