• Home>
  • Lichaam>
  • Achtergrondinformatie : Wat is de beste bodylotion voor mijn huid?

Achtergrondinformatie

Wat is de beste bodylotion voor mijn huid?

bodylotion droge huid

Een likje bodylotion op je lichaam kan heel wat doen met je humeur – even wat self-care – én met je lichaam. Van een fijne bodylotion kun je heel wat vragen: een hydraterende, rijke of romige substantie, een mooie gloed, een finish die goed intrekt en niet-vettig is, het verzachten van ruwe plekjes. En oja, mag die bodylotion dan ook nog mooi staan in je badkamerkastje? Niet meer dan redelijk, zou je denken. Een bodylotion kán ook heel veel voor je betekenen, maar kies wel voor de juiste formule. Zowel in de winter als in de zomer heb je bodylotion nodig. In koude temperaturen verliest je huid sneller vocht, dus is een hydraterende bodylotion of bodymilk een verademing. In de zomer wil je dat je blote ledematen er wel glad en gezond uitzien. Een kwalitatieve bodylotion kan wonderen doen voor een schilferige, uitgedroogde huid die ruw en onaantrekkelijk oogt. In dit artikel leggen we je uit wat je van jouw bodylotion mag verwachten.

Wat doet bodylotion?

Bodylotion helpt de huid door te moisturizen, ofwel vocht aan te vullen, zodat de huid er gladder, zachter en soepeler uitziet en aanvoelt. Het kan ook pijnlijke sensaties verlichten en schilfers of een extreem droge, gebarsten huid tegengaan. Bodylotion is een huidverzorgingsproduct dat meestal na het douchen of baden wordt gebruikt. Door het gebruik van water op de huid, voelt deze daarna soms trekkerig aan. Het kan zijn dat de huid rood is en dat je huid er zelfs droger uitziet dan normaal. Door het gebruik van bodylotion kunnen deze symptomen verdwijnen. Bodylotions of bodymilks worden aangebracht op de huid met blote handen, een lichaamsborsteltje, een schoon doekje of katoenen wol. Alle voordelen van bodylotion op een rij:

Bodylotion hydrateert en rehydrateert een uitgedroogde huid

Vooral in warm weer of juist als de verwarming in de winter staat te loeien, kan de huid uitgedroogd en vochtarm raken. Bodylotion kan hierbij helpen.

Bodylotion vult vocht aan op extra droge plekjes

Als je de juiste bodylotion regelmatig gebruikt dan kun je een ruwe huid (door hitte, kou, stressoren of werken met je handen) weer glad en zacht helpen maken.

Bodylotion helpt eelt verzachten

Een zachte bodylotion kan eeltplekjes versoepelen en dode huidcellen helpen verwijderen. Hierdoor vermindert eelt.

Bodylotion geeft je huid een mooie glans

Sommige bodylotions bevatten glans of reflecterende deeltjes voor een verhelderend effect om je teint die felbegeerde ‘glow’ te geven. Tegelijkertijd kan bodylotion dode huidcellen helpen verwijderen zodat een vers velletje eronder zich kan laten zien. 

Bodylotion verzacht de droogste lichaamsdelen

Denk aan droge benen na het scheren of ruwe handen nadat je, zeg, een wandje hebt geschilderd. Bewaar een flesje bodylotion in de keuken of in de badkamer.

Bodylotion helpt je relaxen

Me-moment: in bad en daarna insmeren met een fijne bodylotion van top tot teen. Bodylotion voor een droge huid kan je zen-tijd zeker verrijken.  

Bodylotion ruikt lekker en voelt goed aan

Heerlijk als je hele lichaam zacht aanvoelt én aangenaam geurt na het aanbrengen van bodylotion. Al bestaan er voor gevoelige huidtypes natuurlijk ook bodylotions zonder parfum, of zelfs bodylotions zonder parabenen.

Bodylotion als dagcrème?

Zet dat idee liefst zo snel mogelijk uit je hoofd. Het klinkt misschien handig om de hydraterende lotion die je voor je lichaam gebruikt ook gelijk aan te brengen op je droge gezicht. Toch wil je bodylotion nooit aanbrengen op je gezicht, want deze is veel dikker dan een dagcrème en bevat vaak parfum dat je huid kan irriteren. Op je gezicht wil je altijd een gezichtscrème gebruiken die milder en delicater is.

Waar moet je op letten bij bodylotion?

Bodylotion kan heel prettig zijn in het gebruik, maar voor de zeer gevoelige en droge lichaamshuid is het niet altijd genoeg. Bodylotion bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit water. Dat water verdampt gewoon wanneer het product op de huid wordt gesmeerd. Dit betekent dat het merendeel van de crème weinig doet qua verzorging van de huid. Een vetter product, zoals bodymilk, kan de oplossing zijn. Verder wil je bodylotions en moisturizers bij uitstek direct aanbrengen na het baden of douchen, als je huid nog vochtig is. Dit helpt om vocht te verzegelen in de huid.

De beste bodylotion voor jouw huid

Bodylotion is verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Vrijwel elk huidverzorgingsmerk heeft wel een bodylotion opgenomen in de productlijn. Er zijn bodylotions voor de verzorging van de droge huid, voor de gevoelige huid, voor een bruin tintje, voor een gezonde gloed, bodylotion met glitters. Kortom, genoeg keuze. Welke is het beste voor jou? Kies van La Roche-Posay bijvoorbeeld de volgende lotions om bijvoorbeeld een droge huid te verzachten of te helpen bij psoriasis.

Bodymilk voor de droge huid

Bodymilk lijkt veel op bodylotion, maar het bevat net even andere bestanddelen. Door de verschillende ingrediënten die in bodymilk zijn verwerkt, zoals oliën of boter, wordt de huid extra gevoed. Vooral voor de extreem droge en gevoelige huid is een bodymilk daarom bijzonder prettig. Een zeer droge huid heeft vaak een diepere verzorging nodig, bodylotion is in dat geval vaak niet voldoende. 

Bodylotion voor een gevoelige huid

De producten van La Roche-Posay zijn speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid. Heb je last van een extreem droge huid en zoek je een goed verzorgingsproduct voor je hele lichaam? Kijk dan eens naar de lichaamsmelk van Lipikar. Deze lichaamsmelk herstelt namelijk de huidbarrière en het versterkt je huid. Hiernaast bevat het karitéboter (shea butter) om de huid intensief te voeden en weer soepel en comfortabel te maken. In deze bodylotion zit bovendien geen parfum, dat je huid mogelijk kan irriteren.

Bodylotion met ureum

Urea, ofwel ureum, is een carbamide-bevattende crème die ook wel wordt gebruikt als medicatie. Het wordt aangebracht om de huid te behandelen die last heeft van intensieve droogte en jeukende sensaties, bijvoorbeeld in het geval van psoriasis of eczeem. Hiernaast heeft het een micro-exfoliërende werking doordat het een droge huid en mogelijke schilfers losweekt. Interesse gewekt? Dan is Iso-Urea Lichaamsmelk een aanrader, vooral fijn op ruwe plekjes en om een onbehaaglijk gevoel te kalmeren. Of Lipikair Lait Urea 5+, ultrasmeltende en verzachtende lichaamsverzorging.

Voor jou aanbevolen

Bekijk alle artikelen