ZONNEBRANDCRÈME:
HET ULTIEME ANTI-AGING
HUIDVERZORGINGSPRODUCT

Article Read Duration 5 min lezen

Wist je dat het opnemen van een zonnecrème in je dagelijkse huidverzorgingsroutine je huid niet alleen beschermt tegen schadelijke zonnestralen, maar ook tegen diverse andere externe factoren? Zonneschade kan leiden tot verstoring van de celvernieuwing, wat resulteert in verlies van elasticiteit, en het ontstaan van puistjes en rimpels. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van zonnecrème voor je huid, wat de voordelen zijn en hoe je de juiste professionele zonnebrandcrème kiest voor jouw huidtype.

Voordelen van zonnebrandcrème voor je huid

Ontdek hieronder enkele voordelen van zonnebrandcrème en waarom het verstandig is om een toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine.

Bescherming tegen UV-stralen

De zon straalt ultraviolette straling (UV) uit, die schadelijk kan zijn bij overmatige blootstelling. De grootste boosdoeners van huidbeschadiging zijn ultraviolet A (UVA) en ultraviolet B (UVB) stralen. Deze soort stralingen kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, zonnevlekken, rimpels en zelfs huidkanker. Het gebruik van een zonnebrandcrème, vooral met een hoge beschermingsfactor (SPF) en een sterke UVA-bescherming, helpt je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-stralen en de gevolgen van blootstelling aan de zon.

Voorkomt vroegtijdige huidveroudering

Langdurige blootstelling aan de zon kan niet alleen bekende gezondheidsrisico's met zich meebrengen, maar veroorzaakt ook vroegtijdige huidveroudering. UV-stralen beschadigen het collageen en elastine in de huid, wat resulteert in rimpels, bruine vlekjes en fijne lijntjes.

Door dagelijks zonnebrandcrème te smeren, kun je je huid beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon en vroegtijdige huidveroudering voorkomen. Steeds meer zonnecrèmes zijn speciaal ontwikkeld om de huid te hydrateren, te voeden en de eerste tekenen van huidveroudering te verminderen.

Verkleint het risico op zonnevlekken

Zonnevlekken zijn een veelvoorkomend probleem voor veel mensen, ongeacht hun huidtype. Wat precies aan de basis ligt van zulke vlekken, hangt af van de situatie, al is langdurige blootstelling aan de zon vaak de grootste boosdoener. Gelukkig kun je het risico op pigmentvlekken verminderen door regelmatig een gezichtscrème met fotobescherming te gebruiken. UV-bescherming helpt om de overproductie van melanine in de huid te voorkomen, waardoor je je egale huid behoudt.

Verbetert de algehele gezondheid van de huid

Als je je niet insmeert wanneer je in de zon zit, kan je huid uitdrogen, rood worden, geïrriteerd raken en zelfs ontstoken raken. Veel zonnebrandcrèmes bevatten heilzame actieve ingrediënten, zoals vitamine E en niacinamide, die ontstekingen kunnen verminderen en het algehele uiterlijk van de huid verbeteren. Deze ingrediënten helpen ook bij het verminderen van vergrote poriën, pigmentvlekken en andere veelvoorkomende huidproblemen.

Zonnebrandcrème voor het gezicht

Wanneer je huid langdurig aan de zon wordt blootgesteld en haar tolerantiedrempel bereikt, reageert ze met signalen zoals roodheid, pijn, ontstekingen, met andere woorden: je huid verbrandt. En ja, je huid heeft een geheugen. Als je je huid niet goed verzorgt, kan langdurige blootstelling aan de zon tekenen van huidveroudering veroorzaken, zoals vroegtijdige rimpels, pigmentvlekken en andere tekenen van huidveroudering.

Zonnebrandcrèmes van La Roche-Posay zijn om die reden samengesteld met ingrediënten, zoals zinkoxide, Meroxyl XL, SX en 400, die helpen voorkomen dat UV-stralen de huid binnendringen. Deze ingrediënten vormen een fysieke barrière, waarbij UV-stralen worden tegengehouden in plaats van geabsorbeerd. Mooi meegenomen is dat veel zonnebrandproducten hydraterende ingrediënten bevatten om de huid zacht en soepel te houden.

Gevolgen van de zon op de huid

Het langdurig blootstellen aan de zon is een van de belangrijkste risicofactoren voor vroegtijdige huidveroudering en de ontwikkeling van huidkanker. Hoewel velen van ons genieten van de zon en graag een gebruinde teint willen krijgen, veroorzaakt overmatige blootstelling aan de zon meer schade aan onze huid dan we vaak realiseren.

  • Pigmentatie: Pigmentatiestoornissen kunnen leiden tot donkere of witte vlekjes op de huid. Hyperpigmentatie manifesteert zich als donkere ouderdomsvlekken en plekjes die ontstaan als gevolg van hormonale veranderingen. Dit leidt tot ongelijkmatige pigmentatie, met donkere, onregelmatig gevormde en soms behoorlijk grote vlekken tijdens het bruinen. Beide soorten vlekken zijn het gevolg van langdurige blootstelling aan UV-straling en zonverbranding. Ontdek hier La Roche-Posay Anthelios Pigment Correct, om pigmentvlekken te helpen voorkomen en verminderen.
  • Toename van rimpels en groeven: Je niet insmeren terwijl je in de zon zit, kan rimpels en groeven in je gezicht veroorzaken. Gebruik daarom producten met een zonnefilter en antioxidanten om huidverouderingstekenen te verminderen en je gezonde, jeugdig uitziende huid te behouden. Ontdek hier La Roche-Posay Anthelios Age Correct, om zichtbare tekenen van huidveroudering te helpen voorkomen en verminderen.
  • Afbraak van collageen: UV-stralen beschadigen het natuurlijke collageen in je huid, wat leidt tot verslapping en een gerimpeld uiterlijk. Huidverzorging met hyaluronzuur helpen de productie van collageen te herstellen en een stevige, jeugdige huid te behouden.
  • Verminderde elasticiteit van de huid: Langdurige blootstelling aan de zon doet de elasticiteit van de huid verminderen waardoor de huid er slap en futloos gaat uitzien. Gebruik producten met hydraterende en antioxiderende ingrediënten om de elasticiteit van de huid te verbeteren en de huid stevig en gezond te houden.
  • Doffe huid: De zon doet je huid er soms dof en vermoeid uitzien. Producten met vitamine C en andere antioxidanten helpen de huid te revitaliseren en de natuurlijke glans te herstellen.
  • Dehydratatie van de huid: Zon en warme temperaturen drogen de huid uit, waardoor je huid er droog en schilferig uitziet. Producten met hydraterende en voedende ingrediënten houden je huid zacht en gehydrateerd.

 

Effecten van de zon op elk huidtype

Benieuwd naar de impact van zonnestralen op je huid en wat je kan doen om je huid op de best mogelijke manier te beschermen? Blijf dan verder lezen, want hieronder vertellen we je alles wat je moet weten:

  • Vette huid. Vooral mensen met een vette huid kunnen problemen ondervinden bij langdurige blootstelling aan de zon. Zonlicht kan namelijk de talgproductie verder verhogen en de huid er nog vettiger laten uitzien. Heb je een vette huid? Kies dan producten met een geltextuur of lichte, vloeibare textuur om te voorkomen dat je poriën verstopt raken. Hetzelfde geldt voor zonnebrandcrèmes.
  • Droge huid. Heb je last van een droge, trekkerige huid? Dan kunnen de symptomen verergeren door blootstelling aan de zon. Het is daarom belangrijk om je huid voldoende te hydrateren voor en na blootstelling aan de zon. Gebruik producten die vochtretentie stimuleren. We raden ook aan om zonnebrandcrème te gebruiken met hydraterende en voedende ingrediënten.
  • Gevoelige huid. Een gevoelige huid kan soms heftig reageren op zonlicht, wat resulteert in roodheid, jeuk en een branderig gevoel. Kies een zonnecrème die speciaal bedoeld is voor de gevoelige huid en vermijd directe blootstelling aan de zon tijdens de piekuren. Overweeg het dragen van een hoed en beschermende kleding voor een optimale bescherming.
  • Gecombineerde huid. Een gecombineerde huid heeft zowel vette als droge delen, wat het beschermen van een gecombineerde huid tegen UV-stralen wat lastiger maakt. Het is belangrijk om de juiste combinatie te vinden tussen hydraterende en lichte, niet-vette producten om te voorkomen dat de poriën verstopt raken. Gebruik een zonnebrandcrème die niet-coedogeen is en vermijd directe blootstelling aan de zon tijdens de piekuren.

Hoe lang werkt zonnebrandcrème?

Hoelang een zonnebrandcrème effectief werkt, hangt af van verschillende factoren, zoals de intensiteit van de zon, het tijdstip van de dag en de hoeveelheid zonnecrème die je hebt aangebracht. Over het algemeen wordt aangeraden om elke twee uur opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen, zeker na het zwemmen of transpireren.

Zorg ervoor dat je alle blootgestelde delen van je huid voldoende insmeert met zonnebrandcrème en vermijd directe blootstelling aan de zon gedurende de piekuren. Daarnaast is het verstandig om beschermende kleding en een hoed te dragen om blootstelling aan de zon te verminderen.

Beste zonnebrandcrèmes volgens je huidtype


Bij La Roche-Posay staat de gezondheid van je huid voorop. Daarom ontwikkelen we zonnebrandcrèmes die geschikt zijn voor elk huidtype en elke behoefte. Met onze producten kun je je huid effectief beschermen en schade door straling en vervuiling voorkomen.

 

Zonnebrandcrème voor de vette huid

Ben je op zoek naar een zonnebrandcrème voor je gezicht? Dan is Anthelios Oil Correct SPF50+ Dagelijkse Fotocorrectie perfect om je huid te beschermen. Deze crème biedt een breedspectrum bescherming tegen UV-stralen, vervuiling en oxidatie, en bevat dermatolisch corrigerende ingrediënten zoals salicylzuur, niacinamide en zink. De lichte textuur zorgt ervoor dat de crème snel in de huid trekt, waardoor het ideaal is als basis na je make-up.

Met Anthelios Oil Correct SPF50+ Dagelijkse Fotocorrectie geniet je van een matterende finish die tot wel 12 uur lang meegaat, terwijl je huid vrij kan ademen. Dit product is niet-comedogeen en hypoallergeen, wat het ideaal maakt om de talgproductie in je poriën te reguleren.

lrpProductPageSunAntheliosOilCorrectspf5050ml

Zonnebrandcrème voor een droge huid

Als je last hebt van een droge en gevoelige huid, betekent dat vaak dat je huid nood heeft aan extra hydratatie en voldoende beschermd moet worden tegen de zon. Daarom hebben we Anthelios UVMUNE 400 Hydrating Cream SPF50+ zonnebrandcrème ontwikkeld, speciaal voor de droge huid.

Deze zonnebrandcrème biedt niet alleen een hoge beschermingsfactor (SPF 50+), maar heeft ook een romige textuur die verrijkt is met het Thermaal bronwater van La Roche-Posay. Dit Thermaal bronwater hydrateert je huid en zorgt voor een zijdezacht en glad gevoel, zonder een vettig laagje achter te laten. De formule bevat Mexoryl 400, het meest effectieve UV-filter tegen de meest verraderlijke (ultra-lange) UV-stralen. Dankzij de NETLOCK-technologie biedt de zonnebrandcrème een gelijkmatige bescherming, waardoor je huid nog beter bestand is tegen externe factoren. Bovendien zorgt de toevoeging van glycerine ervoor dat je huid al vanaf het eerste gebruik intens gehydrateerd wordt.

Anthelios Uvmune 400 50 hydrating cream

Crème met zonnefilter voor de gevoelige huid

Speciaal voor de gevoelige huid hebben we de Anthelios UVMUNE 400 Onzichtbaar Fluide SPF50+ zonnebrandcrème ontwikkeld, met alle fantastische voordelen van de Anthelios lijn. Deze zonnebrandcrème bevat een betrouwbaar en onzichtbaar filter dat je beschermt tegen de zon en vervuiling. Bovendien is het parfumvrij en hypoallergeen, waardoor het perfect geschikt is voor de gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt. Met deze zonnebrandcrème kun je genieten van de zon zonder je zorgen te maken over mogelijke reacties op je huid.

 

Voor een zonnebrandcrème met een subtiel vleugje kleur voor de gevoelige huid is de Anthelios UVMUNE 400 Getint Onzichtbare Fluïde SPF50+ de perfecte keuze. Deze getinte fluïde zorgt voor een natuurlijke en gezonde uitstraling. Verkrijgbaar in verschillende tinten, blendt het moeiteloos met de huid en biedt tegelijkertijd een lichte dekking en bescherming tegen de zon. Dankzij de XL-PROTECT-technologie, een gepatenteerde filtertechnologie die een zeer hoge, breedspectrum UVA/UVB bescherming biedt en helpt bij het beschermen tegen vervuiling en infraroodschade, is deze zonnebrandcrème ideaal om het hele jaar door in je routine op te nemen. Deze crème is dermatologisch getest op alle huidtypes en fototypes.

 

Crème met zonnefilter voor de gecombineerde huid

De Anthelios Age Correct SPF50+ crème van La Roche-Posay bevat een breedspectrum zonnefilter dat ook effectief is tegen vervuiling, waardoor vuildeeltjes zich niet aan je huid kunnen hechten. Maar dat is niet alles. Het is ook een krachtige anti-aging behandeling die rimpels en verslapping in amper 4 weken helpt te verminderen. Dit is mogelijk dankzij de krachtige combinatie van deze 3ctieve ingrediënten:
  • Gefragmenteerd hyaluronzuur, dat diep in de huid doordringt en zorgt voor een intense hydratatie en een voller uiterlijk.
  • Niacinamide, dat de poriën verkleint en de textuur van de huid verbetert.
  • Phe Resorcinol, dat oneffenheden vervaagt en zorgt voor een gelijkmatige teint.

Anthelios Age Correct 50 50 not tinted

 

Kortom, zonnebrandcrème is onmisbaar voor een gezonde huidverzorgingsroutine, vooral tijdens de zomermaanden of wanneer je huid langere tijd aan de zon wordt blootgesteld. Houd de factoren die we in dit artikel bespraken in je achterhoofd bij het kiezen van een geschikte zonnebrandcrème. Op die manier bescherm je je huid optimaal en voorkom je zonnebrand. Koester je huid en geef het de zorg die het verdient!