Ouderdomsvlekken verminderen

Ouderdomsvlekken of pigmentvlekken verminderen is mogelijk met de producten van La Roche-Posay. Lees erover in de gebruikerservaring van Florence!

Op haar 38e zag Florence bruine vlekken opduiken in haar gezicht en op de bovenkant van haar handen. Deze vlekken noemen we ook wel eens ouderdomsvlekken of pigmentvlekken. Samen met haar dermatoloog is zij er met de juiste maatregelen in geslaagd om die efficiënt te behandelen.

Puistjes door puberteit

Florence, vertel eens wat meer over hoe die ouderdomsvlekken zijn opgedoken? Enkele jaren geleden begonnen er zich geleidelijk aan bruine vlekken te vormen in mijn gezicht. Ook op de rug van mijn handen had ik er enkele. Mijn vijfjarige neefje Jules vroeg me zelfs eens hoe het kwam dat mijn handen vuil waren! Toen ik merkte dat die vlekken steeds duidelijker zichtbaar werden, begon ik me toch zorgen te maken.

Symptomen

Wat was jouw reactie op de ouderdomsvlekken? Ik vond het alles behalve leuk. Het leek wel of mijn huid opeens 20 jaar ouder was geworden. Rimpels, dat is normaal, op mijn leeftijd heeft iedereen rimpels. Maar huidvlekken, dat is iets anders. Het deed me denken aan van die levervlekken die je ziet bij heel veel oude mensen. Mooi is het in elk geval niet, dus ik besloot om er iets aan te doen. Ik heb toen een dermatoloog bezocht, die mij heeft verteld dat veel mensen zogenaamde ouderdomsvlekken hebben, vooral door regelmatige blootstelling aan de zon. Hij heeft me een depigmenterend product voorgeschreven om de vlekken te doen verdwijnen en mijn huid dagelijks te beschermen tegen de zon.

Heeft dat depigmenterend product resultaat opgeleverd?

Het heeft 4 maanden geduurd voordat de ouderdomsvlekken echt gecorrigeerd waren. Maar het was het wachten waard! Uiteraard blijf ik nu de aanbevelingen van mijn dermatoloog opvolgen: ik ben te bang dat die vlekken opnieuw de kop zouden opsteken! Ik let dus op voor de zon en bescherm mijn huid het hele jaar door met een product met UV-filter. Bij felle zon gebruik ik ook een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Zonder mijn handen te vergeten! Ik ben heel blij dat ik heb kunnen afrekenen met die bruine vlekken, want ik dacht dat ik er nooit meer van af zou komen!

WAAR
OF ONWAAR

True-or-false-visual-3

BLOOTSTELLING AAN DE ZON KAN
DE GEVOELIGHEID VAN DE HUID VERGROTEN.

WAAR TRUE-ANSWER

Zon kan een gevoelige huid beschadigen. Dat komt doordat uv-straling oxidatieve stress en ontstekingen in de huid veroorzaakt, wat leidt tot roodheid en uitslag. Zorg dat breedspectrum UVA-UVB- en lange-UVA bescherming zoals het ANTHELIOS assortiment deel uitmaakt van je dagelijkse huidverzorging.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

EEN LANGE, HETE DOUCHE HEEFT
EEN KALMERENDE UITWERKING OP MIJN GEVOELIGE HUID.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Na een drukke dag kan een lange, hete douche zeker helpen om je spieren te ontspannen, maar voor een gevoelige huid is het geen goede zaak. Als je gevoelige huid blootstelt aan hoge (of lage) temperaturen, stimuleert dat de productie van histamine (het 'jeukmolecuul'), wat een kettingreactie aan irritaties kan opleveren. Een korte douche of bad, of een bad met lauw water is de beste keuze.
Leer Meer
True-or-false-visual-1

GEVOELIGE HUID ZIET ER
ANDERS UIT.

ONWAAR WRONG-ANSWER

Een van de frustrerende dingen met gevoelige huid, is dat hoe vervelend je verschijnselen ook zijn, artsen vaak zeggen dat je huid 'normaal' is omdat er niets zichtbaar is. Maar goed geïnformeerde dermatologen herkennen de kenmerken van een gevoelige huid en bevelen specifieke behandelingen voor een gevoelige of hypergevoelige huid aan.
Leer Meer
True-or-false-visual-2

HOE IK MEZELF VOEL,
KAN INVLOED HEBBEN OP MIJN GEVOELIGE HUID.

WAAR TRUE-ANSWER

Door stress en emoties kunnen bloedvaten in de huid uitzetten, wat blozen en een ongemakkelijk gevoel veroorzaakt. Veel mensen hebben baat bij mindfulness of soortgelijke ontspanningstechnieken om hun gevoelige huid zen te houden. Daarnaast kan je gespecialiseerde huidverzorgingsproducten gebruiken zoals het TOLERIANE-assortiment.
Leer Meer
did you know

Wist u
dat?

DidYouKnow_Desktop_1

Thermaal water is een natuurlijk prebioticum dat goede, op de huid levende bacteriën in evenwicht brengt om de gezondheid van de huid te optimaliseren. Het verzacht, hydrateert en beschermt je huid – en bovendien gaat je make-up langer mee!

DAAR HEBBEN WE OOK
EEN PRODUCTLIJN VOOR

Met thermaal bronwater van La Roche-Posay als basis zorgt het HYDREANE-assortiment dat uw huid de hele dag gehydrateerd blijft. Het effect wordt versterkt door tal van mineralen die van nature kalmerend en verzachtend werken.

ONZE BELOFTEN
OP HET GEBIED VAN VEILIGHEID

LRP Safety commitment allergy tested model close up

100% VAN DE PRODUCTEN
IS HYPOALLERGEEN

Meer bekijken
Een voorwaarde = Optimale tolerantie.
Als we allergische reacties ontdekken tijdens de productontwikkeling, gaan we terug naar het lab voor onderzoek.
laroche posay safety commitment formula protection product head

LANGDURIGE
FORMULEBESCHERMING

Meer bekijken
We kiezen alleen de meest beschermende verpakking met alleen de noodzakelijke bewaarmiddelen, waarmee we langdurige tolerantie en efficiëntie garanderen.
laroche posay safety commitment essential active dose product head

ALLEEN HET ESSENTIËLE
IN DE JUISTE ACTIEVE DOSERING

Meer bekijken
Onze producten worden ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en bevatten alleen de noodzakelijke ingrediënten in de juiste actieve dosering.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

GETEST OP
ZEER GEVOELIGE HUID

Meer bekijken
De tolerantie van onze producten wordt getest op zeer gevoelige huid: reactief, met neiging tot allergie, met neiging tot acne, met neiging tot atopie, kwetsbaar of verzwakt door behandelingen tegen kanker.

ALLE ARTIKELEN BEKIJKEN
OVER GEVOELIGE HUID

placeholder GEZICHTSREINIGER VOOR DE GEVOELIGE HUID:
MILDE ÉN EFFECTIEVE REINIGING
MEER LEZEN