0

NIEUWSBRIEF

Altijd op de hoogte van
het laatste nieuws en aanbiedingen

Media Widget 01Media Widget 02Media Widget 03

Niet meer weergeven

test Fb connect

Atopie

La Roche-Posay engageert zich

La Roche-Posay maakt zich al meer dan 30 sterk
voor een constante ontwikkeling van producten en voorlichting van patiënten om een leven met eczeem zo gemakkelijk mogelijk te maken. Samen met dermatologen overal ter wereld, worden verzorgings- en make-upproducten ontwikkeld die inspelen op de eisen van de gebruiker en het atopisch eczeem zo effectief mogelijk kunnen behandelen. 


Vandaag wordt La Roche-Posay aanbevolen door meer dan 25.000 dermatologen.

Tegenover de families

  • Door steun te verlenen aan pedagogische structuren zoals atopieschooltjes en smeerschooltjes voor zowel volwassenen als kinderen, willen wij bijdragen tot een betere kennis rond de ziekte en de behandelingen. Vandaag zijn er al 80 atopiescholen in 23 landen. Hier wordt aan therapeutische voorlichting gedaan en kunnen ervaringen en adviezen worden uitgewisseld met andere patiënten, met de bedoeling beter met zijn aandoening te leren leven.
  • Sinds 1905 hebben al meer dan 415.000 patiënten een kuur gevolgd in het Thermaal kuuroord van La Roche-Posay (8.000 kuurgangers per jaar).
  • Vanaf 2011 werden in elk land partnerships aangegaan met verenigingen van patiënten met huidaandoeningen.

In Canada bijvoorbeeld, waar meer dan 25% van de kinderen aan eczeem lijden, biedt het programma "100 families" een platform voor de uitwisseling van ervaringen via sociale netwerken. De ouders krijgen gedurende een jaar producten van La Roche-Posay die aangepast zijn aan de atopie van hun kind, om te evalueren hoe de levenskwaliteit van het patiëntje verbetert.

Voor onderzoek

  • Eind 2010 had het merk meer dan 600 observationele en epidemiologische klinische studies opgezet.
  • Een team van artsen staat in voor de real-time analyse van consumentenfeedback in 26 landen.
  • Het fonds van La Roche-Posay heeft sinds haar oprichting in 1995 al 93 beurzen voor dermatologisch onderzoek toegekend.

De atopieschooltjes

Atopieschooltjes om de families te begeleiden

In veel ziekenhuizen worden atopieschooltjes gehouden, waar zowel volwassenen als kinderen met atopische dermatitis therapeutische voorlichting krijgen. Dit gebeurt onder begeleiding van gezondheidsprofessionals (verpleegsters, kinderverzorg(st)ers, artsen en psychologen) die de  patiënten leren om de ziekte te relativeren, beter onder controle te  houden en er in het dagelijks leven mee om te gaan.

Zo worden patiënten zich bewust van wat ze zelf kunnen doen om hun dagelijks leven te verbeteren en krijgen ze meer vertrouwen in de behandelingen en verzorgingsroutines, die nog al te vaak worden verwaarloosd. Ze kunnen er ook terecht met hun frustraties over de reacties van anderen, leren de juiste reflexen om pijn en jeuk te verlichten en krijgen vooral ook een beter inzicht in de ziekte en de behandeling ervan.
Door zijn ziekte onder controle te krijgen, leert de patiënt er beter mee leven.

De atopiescholen zijn in eerste instantie een ontmoetingsplaats waar men kennismaakt met patiënten die dezelfde ervaringen en problemen meemaken, steun ondervindt en in dialoog kan gaan met artsen. Een plaats ook waar men uit zijn isolement wordt gehaald en het gevoel van uitsluiting leert overwinnen.

80 atopiescholen wereldwijd

Lipikar, een specifiek assortiment

Kies de Lipikar-textuur die het best is afgestemd op de toestand van de atopische huid

Welke LIPIKAR-producten zijn ideaal voor uw huid?

BABY'S

Geef de voorkeur aan de Baume AP en de Syndet of Douch- en Badolie: deze producten hebben speciale tests ondergaan en zijn bewezen tolerant.

KINDEREN/VOLWASSENEN

Verzorging
Tijdens fasen van jeuk en krabben of bij een extreem droge huid bevordert de Baume AP het herstel van de huidbarrière en vermindert jeuk en krabben.

Hygiëne
Licht of crèmig: de keuze van je reinigingsproduct is een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Goed om te weten: de Syndet en de Douche- en Badolie zijn geschikt voor een intolerante huid. De Surgras is verrijkt met 10% lipiden-aanvullend concentraat en Niacinamide, en helpt de huidbarrière te herstellen en huidlipiden aan te vullen tijdens het douchen.

Raadpleging in het ziekenhuis
Aanbrengen van een emmoliënt

20 jaar expertise in verzorging van de droge huid met neiging tot atopie

De Laboratoires La Roche-Posay brachten LIPIKAR 20 jaar geleden op de markt. Sindsdien werd in tal van klinische tests aangetoond dat deze producten een doeltreffende lichaamsverzorging vormen voor kinderen en volwassenen met een droge huid. Het is dan ook een referentie in emmoliënten geworden.

Tolerantie en efficiëntie, onze prioriteiten

Geen compromissen als het over tolerantie gaat
100% van de Lipikar producten zijn hypoallergeen en onder dermatologisch toezicht getest op allergische, atopische of reactieve huid. De producten zijn speciaal geformuleerd voor ze op de markt komen.

Grootschalige cosmeticabewaking
Permanente analyse van consumentenfeedback door een team van artsen dankzij een database die in real-time wordt bijgewerkt in 26 landen.

Systematisch bewezen doeltreffendheid
Eind 2010 waren er meer dan 600 klinische, observationele en epidemiologische studies uitgevoerd.

Alleen de essentie, meer veiligheid

Eenvoudige formules
Bestanddelen en bewaarmiddelen worden sinds jaar en dag in aantal en hoeveelheid beperkt tot het strikt noodzakelijke.

Innovatieve verpakkingen
Verpakkings materialen die in contact komen met het product zijn speciaal gekozen op hun veiligheid.